Κύπελλο Ελλάδας 1η φάση: Μακεδονικός Φούφας  - Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας 3-2 (κ.α.2-2)



Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο Πτολεμαΐδας ο Μακεδονικός Φούφα κέρδισε στη παράταση με 3-2 (κ.α. 2-2) το Μέγα Αλέξανδρο Καλλιθέας
και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.


Το φιλμ του αγώνα:

Στο 7ο ο Χασάι που ήταν διαρκής απειλή μπήκε από αριστερά γύρισε αλλά έδιωξαν οι αμυντικοί και στο 11ο σουτ του Φωτιάδη πέρασε άουτ.

Στο 16ο ο Τοπάλης σέντραρε αλλά τη τελευταία στιγμή προ του Χάιτα έδιωξε ο Ντούκας. Αμέσως μετά ο Χαραλαμπίδης σέντραρε ο Χάιτας γύρισε με το κεφάλι αλλά δεν βρέθηκε κανείς στη πορεία της μπάλας και στο 18ο σε μπροστινή μπαλιά του Μπακάλη οι αμυντικοί προσπάθησαν να διώξουν η μπάλα κόντραρε στο Μαυροματίδη και πέρασε ελάχιστα έξω.

Στο 25ο του φάουλ του Τοπάλη πέρασε ελάχιστα άουτ και στο 31ο ο Χάιτας έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Μπακάλη που δεν μπόρεσε να νικήσει το Κοκκινίδη που απέκρουσε.

Στο 33ο σουτ του Μπακάλη πέρασε έξω και στο 35ο σουτ του Μαυροματίδη απομάκρυνε σε κόρνερ ο Κοκκινίδης το οποίο εκτέλεσε ο Τοπάλης για να απομακρύνει δύσκολα και πάλι ο τερματοφύλακας.

Στο 47ο σέντρα Τοπάλη σουτ Μαυροματίδη ελάχιστα έξω και στο 50ο σέντρα Τοπάλη κεφαλιά Χάιτα άουτ.

Στο 52ο ο Μαυροματίδης έκανε τη μπροστινή μπαλιά οι αμυντικοί αδράνησαν ο Τοπάλης μπήκε από αριστερά στη περιοχή και πλάσαρε για το 1-0.

Στο 59ο ο Μπίντσης Ν. μπήκε στη περιοχή όπου ανατράπηκε από τον Μήνο. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Τοπάλης και έκανε το 2-0.

Στο 65ο ο Μαυροματίδης μπήκε από δεξιά γύρισε για το Χάιτα αλλά στη κυριολεξία πάνω στη γραμμή έδιωξε ο Μήνος. Τρία λεπτά μετά ο Μπακάλης πήγε να δώσε στον αμαρκάριστο μέσα στη περιοχή Μαυροματίδη αλλά έκοψαν οι αμυντικοί και στο 71ο ο Μαυροματίδης γύρισε στον αφύλακτο προ του Κοκκινίδη Φωτιάδη που από το ύψος της μικρής περιοχής δεν μπόρεσε να το νικήσει.

Στο 77ο λάθος της άμυνας του Φούφα αλλά το σουτ πέρασε άουτ και στο 79ο ακόμα ένα λάθος έδωσε την ευκαιρία στο Χασάι να βρεθεί απέναντι στο Μπίντση αλλά το τελευταίο να λέει όχι.

Στο 87ο όμως νέα αδράνεια της άμυνας με το Χασάι (ήταν εκτεθειμένος) να βγαίνει τετ-α-τετ και να πλασάρει σωστά αυτή τη φορά για το 2-1. Σαν να μην έφτανε αυτό σε μια ανύποπτη φάση στο 90ο ο Χαραλαμπίδης έσπρωξε το Χασάι που ήταν κοντά στη γραμμή του άουτ και της περιοχής ο διαιτητής υπέδειξε φάουλ ο επόπτης του υπέδειξε ότι ήταν εντός περιοχής και έτσι δόθηκε πέναλτι. Το εκτέλεσε αυτός που το κέρδισε και ισοφάρισε.

Στο 103 τεράστια ευκαιρία για τη Καλλιθέα όταν ο Μηλιάτης έδωσε στο Χασάι που απέναντι στο Μπίντση πλάσαρε η μπάλα βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι, γύρισε πίσω με το παίκτη της Καλλιθέας να τρέχει και σε κενή εστία να σουτάρει άουτ!!! Στο 110ο ο Κοκκινίδης απέκρουσε το κοντινό πλασέ του Χάιτα και στο 113ο κεφαλιά του Μπακάλη άουτ.

Στο 117ο τέλος ο Τοπάλης εκτέλεσε κόρνερ ο Χάιτας πήρε τη κεφαλιά και ο Μαυροματίδης με διπλή προσπάθεια έκανε το τελικό 3-2.

Μακεδονικός Φούφα: Μπίντσης, Κοπατσάρης (60ο Σιδηρόπουλος), Τουλουμενίδης Φ. (60Ο Καραφουλίδης), Χαραλαμπίδης, Τζουβάρας, Φωτιάδης (96ο Αιχμαλωτίδης), Μπίντσης (71ο Σπανδωνίδης), Μπακάλης, Χάιτας, Τοπάλης, Μαυροματίδης.

Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας: Κοκκινίδης, Τσιόπρας, Μηλιάτης, Μήνος, Ντούκας Σ., Ευαγγέλου (80ο Γιαννηκότσος), Σιαραφέρας (117ο Τσιακλής), Γκέκας, Ντούκας Ν. (69ο Στεργίου), Παπαθανασίου (84ο Νικολάου), Χασάι.

 mikriliga.com

Σχόλια