Υπερπρωταθλητής ΕΠΣ Κοζάνης για 5η φορά ο Μακεδονικός Φούφα | φωτο - βίντεο [2]



Με ήρωα τον Γιάννη Μπιντση που απέκρουσε δύο πέναλτι, πήρε τελικά  τη νίκη απέναντι στην ΑΕΠ με 2-4 στα πέναλτι (κ.α. 0-0).

Στην κανονική διάρκεια και συγκεκριμένα στο 87' έχασε πέναλτι ο Τοπάλης.
Το Σάββατο το απόγευμα στο ΔΑΚ της Πτολεμαΐδας «Αιμίλιος Θεοφανίδης»  άνοιξε επίσημα και η νέα αγωνιστική σεζόν.

Ήταν μια αναμέτρηση που σύμφωνα με την εικόνα της θα πήγαινε γάντι η λαϊκή ρήση  "Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη" .


Με σφιχτές άμυνες εναλλαγή της κατοχής και λίγες κλασικές ευκαιρίες οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο γκολ  ούτε στην κανονική διάρκεια αλλά ούτε και στην παράταση κι έτσι μοιραία οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

Εκεί ο Φούφας πιο ψύχραιμος πιο εύστοχος  και με Μπίντση κάτω από τα δοκάρια που απέκρουσε δύο πέναλτι ,  έφτασε στη νίκη με σκορ 2-4  (τυπικά γηπεδούχος η ΑΕΠ) και σήκωσε το κύπελλο του υπερπρωταθλητή ΕΠΣ Κοζάνης για τη σεζόν  2019-2020.


Φάσεις
Στο 25' σουτ Καρακατσάνη, άουτ.
Στο 30' σέντρα Σιδηρόπουλου  μέσα στην περιοχή ο Μαυροματίδης δε μπορεί να πιάσει κακά το σουτ και χάνεται η ευκαιρία.
Στο 40' αντεπίθεση του Φούφα με τον Μαυροματίδη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή θα κερδίσει την κόντρα η μπάλα θα φτάσει στον Χάιτα που θα σουτάρει άουτ
Στο 47' Μπακάλης ωραία στον Μαυροματίδη , αυτός θα μπει στην περιοχή θα σουτάρει ο Ψαρράς θα αποκρούσει η μπάλα δε θα απομακρυνθεί νέο σουτ Μαυροματίδη,  κόντρα κι απομακρύνουν οι αμυντικοί τον κίνδυνο .
Στο 60' ωραίο μονοκόμματο σουτ Καρακατσάνη , εξίσου ωραία και η επέμβαση του Μπίντση που έδιωξε σε κόρνερ
Στο 80' σουτ Θεοδουλίδη άουτ .
Στο 81' ο Μπακάλης μόνος απέναντι στον Ψαρρά , θα προλάβει την έξοδο του , θα σουτάρει, η μπάλα λίγο έξω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 87' μέσα στην περιοχή ο Φωτιάδης θα πιάσει την κεφαλιά η μπάλα θα βρει το χέρι του Καρακατσάνη και ο κ. Τσιμεντερίδης θα δείξει την άσπρη βούλα του πέναλτι.
Το πέναλτι εκτελεί ο Τοπάλης με τη μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και να απομακρύνεται .
Στο 116' Μαυροματίδης μέσα στην περιοχή διαγώνιο σουτ λίγο έξω .
Στο 118 ο Θεοδουλίδης θα βρει μέσα στην περιοχή τον Βοριαζίδη που θα χάσει το κοντρόλ και την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ

Τα πέναλτι
Ταφαρλής 1-0
Τοπάλης 1-1
Καρακατσάνης αποκρούει ο Μπίντσης
Μαυροματίδης 2-1
Τσικόπουλος Σάκης αποκρούει ο Μπίντσης
Μπακάλης 3-1
Τσικόπουλος Γιάννης 3-2
Χάιτας  4-2

Οι απονομές

Τις αναμνηστικές πλακέτες στους διαιτητές  κ. Τσιμεντερίδη, κ. Τζιουβάρα,  κ. Γεωργιάδη και κ. Κεχαγιά έδωσε ο αναπληρωτής ταμίας της ΕΠΣ Κοζάνης κ. Χατζηπαυλίδης Τάσος.

Τα μετάλλια  στην φιναλίστ ομάδα της ΑΕΠ απένειμε πάλι ο κ.  Χατζηπαυλίδης Τάσος ενώ το κύπελλο  έδωσε ο  αντιπεριφερειάρχης Π Ε Κοζάνης κ. Τζούμαρης Γρηγόρης


Τα μετάλλια στον υπερπρωταθλητή Μακεδονικό Φούφα  απένειμε ο, Βόρσιας Νικόλαος πρόεδρος Κοινότητας Φούφα ενώ το κύπελλο έδωσε
ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης κ. Σάββας Νίκος.





ΑΕΠ (Κατακαλίδης Ν.): Ψαρράς, Ηλίας, Πασχαλίδης, Αμαραντίδης, Σερσέμης (106' Βοριαζίδης), Ντούκα  (89' Σωτηριάδης), Παπαγαθονίκου (55'  Θεοδουλίδης), Τσικόπουλος Γ, Καρακατσάνης, Παπαδόπουλος  (55' Τσικόπουλος Σ.), Ταφαρλής.


Μακεδονικός Φούφα (Τούνας Τ):   Μπίντσης Γ, Σιδηρόπουλος (33' α.α  Κουπατσάρης), Τουλουμενίδης Φ. (89' Τζενόλι), Φωτιάδης, Τζουβάρας   Μπακάλης, Μαυροματίδης  Χαραλαμπίδης,   Χάιτας, Τοπάλης Μπίντσης Ν. (72' Αιχμαλωτίδης).


Διαιτητής: κ. Τσιμεντερίδης
Βοηθοί: κ.Τζιουβάρας, κ. Γεωργιάδης
4ος  κ. Κεχαγιάς

περισσότερες φωτογραφίες του αγώνα ΕΔΩ ... και των Απονομών ΕΔΩ 






Σχόλια