Από την Αγιά Σοφιά της Πόλης ... στην Αγιά Σοφιά της Νέας Φιλαδέλφειας! | φωτο

Άλλο ένα τάμα του,  πραγματοποίησε ο υπερμαραθωνοδρόμος της ΑΕΚ,  Γιώργος Ζαχαριάδης ο γνωστός σε όλους Τεμόν ΑΕΚ.

Αυτή τη φορά ένωσε συμβολικά το Ναό της  Αγιά Σοφιάς της Κωνσταντινούπολης  με την  Αγιά Σοφιά της Νέας Φιλαδέλφειας, το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, μεταφέροντας λίγο χώμα από τις χαμένες πατρίδες.




Μετά από 16 ημέρες πορείας σήμερα το βράδυ έφτασε στον προορισμό του.   
Τον υποδέχθηκαν θερμά  ο Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας Γιάννης Βούρος και αρκετοί φίλοι της ΑΕΚ.





Τι έλεγε ο Τεμόν λίγο πριν πατήσει το πόδι του εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της μεγαλύτερης προσφυγικής ομάδας του κόσμου.

Η μέρα τερματισμού έφτασε. Η πορεία Μνήμης και Τιμής ΑΕΚ 1924 ολοκληρώνεται το απόγευμα στις 8 στο γήπεδο της ΑΕΚ στη νέα Φιλαδέλφεια. Με οδηγό τη μνήμη προσπάθησα να ενώσω συμβολικά το Ναό της Αγια-Σοφιάς Κωνσταντινούπολης, με την Αγια-Σοφιά της Νέας Φιλαδέλφειας, το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, μεταφέροντας λίγο χώμα από τις χαμένες πατρίδες, αλλά μεταφέροντας και το μήνυμα της Αγάπης, της Ελπίδας και της Ειρήνης των λαών. Όχι άλλες Γενοκτονίες!!!

Εις μνήμη όλων εκείνων που εμπνεύστηκαν τη δημιουργία ενός συλλόγου που πρεσβεύει τις αξίες των προσφύγων, που τιμά τον πολιτισμό και τα γράμματα και παράγει ήθος. Γι αυτούς που έζησαν την τραγική πορεία προς την Ελλάδα αφήνοντας τα πάντα πίσω τους και φέρνοντας μαζί τους τον Δικέφαλο Αετό, γράφοντας την δική τους ιστορία.
Είναι ένα ευλαβικό μνημόσυνο για όλους τους προγόνους μας.






φωτο: Γεώργιος Τεμόναεκ Ζαχαριάδης

Σχόλια