Α' ΕΠΣ Κοζάνης: ΦΣ Κοζάνης - Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βοΐου 3-1 | φωτο - βίντεο

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο η Κοζάνη γύρισε το παιχνίδι απέναντι στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βοΐου στον αγώνα της 5ης αγωνιστικής που έγινε στο ΔΑΚ Κοζάνης.





Με την νίκη της αυτή η Κοζάνη εδραιώθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης με 15 βαθμούς, 4 περισσότερους από την δεύτερη Α.Ε. Κοζάνης.

Στο πρώτο μέρος οι ερυθρόλευκοι ήταν μέτριοι και βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Αντίθετα στο δεύτερο η Κοζάνη ανέβασε στροφές και πήρε απόλυτα δίκαια την νίκη μετά από καλή εμφάνιση.

Η Ακαδημία Βοΐου, με αρκετούς γνωστούς παίκτες και προπονητή από τα Γρεβενά, έδειξε ένα σφιχτό σύνολο που θα αποτελέσει δύσκολο αντίπαλο στο φετινό πρωτάθλημα.

Το Βόϊο αγωνίστηκε κυρίως με αμυντικούς προσανατολισμούς και δεν απείλησε ιδιαίτερα μπροστά.

Το σκορ άνοιξε στο 9’ όταν το Βόϊο έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, ο Αγκάστρα έδωσε στον Χάλο που με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή την έστειλε στα δίχτυα.

Στην συνέχεια η Κοζάνη είχε κάποιες μικροευκαιρίες χωρίς όμως να απειλήσει σοβαρά τον τερματοφύλακα Βίδρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι «σοβαρεύτηκαν», έπαιξαν μεθοδικά, γύρισαν σωστά την μπάλα και πέτυχαν τρία γκολ, είχαν δύο δοκάρια ενώ έχασαν κι άλλες ευκαιρίες.

Στο 54’ μετά από κόρνερ του Αθανασιάδη και κεφαλιά-πάσα του Χατζή ο Ηλίας Δούμας, που είχε περάσει στο παιχνίδι τρία λεπτά νωρίτερα, με δυνατό σουτ έκανε το 1-1.

Στο 57’ σουτ του Μπαλίτσα απέκρουσε δύσκολα ο Βίδρας σε κόρνερ.

Στο 60’ κόρνερ του Σέχι, κεφαλιά του Δούμα, ο Βίδρας απέκρουσε, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και οι αμυντικοί απομάκρυναν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στο 62’ από κόρνερ του Αθανασιάδη ο Χατζής με διπλή προσπάθεια δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 64’ φάουλ του Δούμα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 66’ ο Αποστολίδης έστρωσε στον Χατζή που έκανε το σουτ από μακριά αλλά η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι.

Στο 70’ μετά από κόρνερ του Τσαγκαλίδη και ασθενή απόκρουση του Βίδρα ο Χατζής έστρωσε στον Βασίλη Χατζηνίκου που με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-1.

Στο 75’ η Κοζάνη σημείωσε ένα πολύ όμορφο γκολ καθώς ο Αθανασιάδης άλλαξε τη μπάλα με τον Δούμα, μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Κωνσταντίνο Τρομπούκη που σε κενή εστία έκανε το τελικό 3-1.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μετά από πρωτοβουλία της διοίκησης της Κοζάνης όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια του αγώνα με το Βόϊο θα διατεθούν για την θεραπεία του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ.

Την επόμενη (6η) αγωνιστική η Κοζάνη θα ταξιδέψει στην Πτολεμαΐδα όπου θα αντιμετωπίσει τον Φ.Σ. Εορδαϊκό.

KOZANH (Κώστας Καπετάνος): Πάντος, Τρομπούκης, Μωϋσιάδης, Καλαϊτζόπουλος (66’ λ.τ. Χατζηνίκου), Σαββίδης, Μπαλίτσας, Τραυλός (51’ Δούμας), Χατζής, Αποστολίδης (68’ Τσαγκαλίδης), Σέχι, Αθανασιάδης (75’ Σεκκουλίδης).

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΒΟΪΟΥ (Γιάννης Σαμαράς): Βίδρας, Δ. Στεργιόπουλος, Μπόζιαρης, Κοτζατίσογλου, Κηπουρός (89’ Σκαμάγκας), Αγκάστρα, Τουλιόπουλος (78’ Χ. Στεργιόπουλος), Χάλος, Τζημόπουλος, Καραγιάννης, Παπουτσίδης.

Διαιτητής: Γεωργιάδης.
Βοηθοί: Τζιαμπάζης, Σύκος.





Σχόλια