Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: Ακαδημία Βοΐου –Μακεδονικός Κοζάνης 0-2 | φωτο - βίντεο

Παλικαρίσιο διπλό μέσα στην Ακαδημία Βοΐου  πήρε ο Μακεδονικός Κοζάνης απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και μέσα σε μια δύσκολη έδρα  με σκορ 0-2.

Με τη νίκη του αυτή ο Μακεδονικός έφτασε στους 19 βαθμούς πετυχαίνοντας  έξι νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια. Το Βόιο που πάλεψε να γυρίσει το ματς, παρέμενε στους 10 βαθμούς.


Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος  είχε   ρυθμό  με τις δύο ομάδες να παίζουν καλό ποδόσφαιρο και να δημιουργούν ευκαιρίες.  Σε μια απ' αυτές στο 44' οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή του Νίκου Ζηνόβιου.

Στο Β' ημίχρονο οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο είχαν την κατοχή  και πίεσαν τον Μακεδονικό για την ισοφάριση χωρίς όμως να δημιουργούν κλασικές ευκαιρίες μπροστά  στην εστία του Σταύρου Ζηνόβιου.

Με καλή  και οργανωμένη αμυντική λειτουργία ο Μακεδονικός έβγαινε στην αντεπίθεση  όποτε του επέτρεπαν οι καταστάσεις. Σε μια απ' αυτές στο 95' κατάφερε με τον Τζούτζα να κάνει το τελικό 0-2.


Το φιλμ του αγώνα
Στο 3' σουτ δυνατό Ματούλα διώχνει ο Βίδρας, η μπάλα θα φτάσει στον Τζούτζα νέο σουτ, μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Βίδρας.
Στο 4' ατομική ενέργεια του Στεργιόπουλου Δ. από πλάγια θα σουτάρει άουτ.
Στο 14' ο Τζούτζας στον Γοδενόπουλο, σέντρα σουτ λίγο έξω.
Στο 16' λάθος στο χώρο του κέντρου, ο Χατζηζήσης θα βγει στην κόντρα, σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Βίδρας.
Στο 23' σουτ Κηπουρού, διώχνει ο Ζηνόβιος, δεύτερο σουτ μέσα από την περιοχή του Χαματάι, άουτ.
Στο 25' δυνατό σουτ Τζημόπουλου διώχνει σε κόρνερ ο Ζηνόβιος.
Στο 35' μέσα στην περιοχή ο Τζούτζας στοπάρει ωραία τη μπάλα , σουτ γυριστό , αδύναμο χωρίς να δυσκολευτεί μπλοκάρει ο Βίδρας.
Στο 37' σουτ Χαματάι σε κόρνερ διώχνει ο Ζηνόβιος.
Στο 38' ο Ματούλας στην αντεπίθεση , την κατάλληλη στιγμή δίνει στον Λέκκα , σουτ μέσα από την περιοχή βγάζει σε κόρνερ ο Βίδρας.
Στο 41' φάουλ Ζηνόβιου μπλοκάρει ο Βίδρας.
Στο 44' μεγάλο πλάγιο του Γοδενόπουλου μέσα στην περιοχή , αδράνεια των αμυντικών , η μπάλα στο Ζηνόβιο που με μονοκόμματο δυνατό σουτ θα γράψει το 0-1.
Στο 67' ατομική ενέργεια και σουτ Στεργιόπουλου άουτ.
Στο 81' κόρνερ Ματούλα κεφαλιά Ζηνόβιου άουτ.
Στο 91' ωραία προσπάθεια Ματούλα μέσα στην περιοχή διώχνει ο Βίδρας επάνω στον Τρομπούκη σουτ άουτ.
Στο 95' κλέβει τη μπάλα ο Τζούτζας , θα μπει στην περιοχή και ψύχραιμα θα πλασάρει τον Βίδρα και θα σημειώσει το τελικό 0-2.
Ακαδημία Βοΐου (Σαμαράς Γ.):  Βύδρας, Χαραλαμπίδης, Μπόζιαρης, Κοτζατίσογλου, Στεργιόπουλος Δ., Αγκάστρα, Παπουτσίδης (88’ Στεργιόπουλος Σ.), Χαματάι, Τζημόπουλος (66’ Τουλιόπουλος Χ.), Χάλος (79’ Καραγιάννης), Κηπουρός.


Μακεδονικός  Κοζάνης (Καραθανάσης Δ.): Ζηνόβιος Σ, Γοδενόπουλος, Τσικόπουλος, Χατζηζήσης, Τρομπούκης, Ζηνόβιος  Ν, Ματούλας, Δούμας (82’ Καζαντσίδης), Τζούτζας, Λέκκα (57’ Δαβζάκης –α.α. 72’ Βατζήκας), Μουρατίδης (46’ Αντωνόπουλος).  

Διαιτητής:  Σπυριάδης 
Βοηθοί: Μπαλιάκας, Βογδόπουλος






Σχόλια