Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βοΐου – ΑΕ Κοζάνης 2-3 | φωτο - βίντεο



Απέδρασε στο 92′ η Α.Ε. Κοζάνης από την Νεάπολη μ’ ένα γκολ του αρχηγού Μάρκου Πανταζίδη, σ’ ένα παιχνίδι που η ομάδα του Μάκη Μαλούτα παραλίγο να πετάξει τους δύο βαθμούς καθώς ισοφαρίστηκε λίγο νωρίτερα στο 86′ αν και αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω.



Η Α.Ε. Κοζάνης είχε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο ενώ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της στο δεύτερο.  Αν και έπαιξε με την φωτιά στο τέλος τελικά δεν κάηκε και πήρε τους τρεις βαθμούς μέσα σε μία δύσκολη έδρα.

Η Ακαδημία Βοϊου έδειξε στοιχεία καλής ομάδας που προσπαθούσε να παίξει με την μπάλα κάτω, προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο αλλά η αποβολή του Καραγιάννη νωρίς στο δεύτερο την άφησε με δέκα παίκτες σ’ ένα κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού.

Στο πρώτο εικοσάλεπτο η Α.Ε. Κοζάνης παρουσιάστηκε νωθρή κι έδωσε χώρο στους γηπεδούχους που πίεσαν και κατάφεραν να προηγηθούν στο 20′ μετά από φάουλ-σέντρα του Κοτζατίσογλου και κεφαλιά του Λάμπρου Καραγιάννη στο δεύτερο δοκάρι που ο Χλιαράς μπλόκαρε μέσα από την γραμμή.

Στο 23′ φάουλ του Κοτζατίσογλου απέκρουσε δύσκολα ο Χλιαράς χαμηλά στη δεξιά του γωνία.

Στο 29′ πάσα του Τρούπκου στον Τζέλο που απέφυγε έναν αμυντικό και σούταρε στην κλειστή γωνία με αποτέλεσμα να αποκρούσει ο Βίδρας σε κόρνερ.

Στο 45′ πάσα του Αγκάστρα δεξιά στον Στεργιόπουλο, αυτός έκανε την συρτή σέντρα, ο Ευθυμιάδης πεσμένος προσπάθησε να αποκρούσει, η μπάλα στρώθηκε στον  Κηπουρό που από καλή θέση έκανε ένα αδύναμο πλασέ με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Χλιαράς.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μάκη Μαλούτα έδειξε διαφορετική εικόνα προς το καλύτερο και ισοφάρισε νωρίς στο 50′ μετά από πάσα-τακουνάκι του Δ. Παπαδόπουλου στον Αντώνη Τρούπκο που από πλάγια έπιασε κατευθείαν ένα ωραίο σουτ ψηλά στην απέναντι γωνία ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 58′ αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη ο Λάμπρος Καραγιάννης που προσπάθησε να χτυπήσει με κλωτσιά εκτός φάσης τον Πουλατσόγλου.

Δύο λεπτά αργότερα (60′) η Α.Ε. Κοζάνης πήρε το προβάδισμα μετά από πάσα του Τρούπκου στον Δημήτρη Παπαδόπουλο που λίγο έξω από την περιοχή έκανε το κοντρόλ κι έπιασε ένα ευθύβολο σουτ στη γωνία του Βίδρα κάνοντας το 1-2.

Στην συνέχεια του παιχνιδιού η Α.Ε. Κοζάνης, έχοντας παίκτη παραπάνω, έδειξε να ελέγχει το παιχνίδι προσπαθώντας να πετύχει το τρίτο γκολ για να σφραγίσει τη νίκη.

Στο 65′ σουτ του Δ. Παπαδόπουλου πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Βοϊου.

Στο 68′ πάσα του Νικολαϊδη στον Σαλονικίδη σε καλή θέση  ο οποίος όμως καθυστέρησε να κάνει το σουτ κι ο Στεργιόπουλος από πίσω έκοψε με προβολή σωτήρια σε κόρνερ.

Μετά το 75′ όμως η Α.Ε. Κοζάνης, αν και με παίκτη παραπάνω, έδειξε να γυρίζει πίσω με αποτέλεσμα να δώσει μέτρα στους γηπεδούχους που εκμεταλλεύτηκαν τον χώρο που τους έδωσαν οι αντίπαλοι τους κι ανέβηκαν ψηλότερα.

Στο 86′ πάσα του Δ. Στεργιόπουλου στον Χρ. Στεργιόπουλο, αυτός με την σειρά του έδωσε στον Χρήστο Τουλιόπουλο που μπήκε μόνος στην περιοχή και με σουτ ισοφάρισε σε 2-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Η Α.Ε. Κοζάνης όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 92′ ο Δ. Παπαδόπουλος έκανε φάουλ-σέντρα από πλάγια αριστερά, ο Πουλατσόγλου έπιασε την κεφαλιά, ο Βίδρας απέκρουσε με υπερένταση και μετά από σύγχυση στην μικρή περιοχή ο Μάρκος Πανταζίδης από κοντά με σουτ έκανε το 2-3 λυτρώνοντας την ομάδα του.

Με την νίκη της αυτή η Α.Ε. Κοζάνης παρέμεινε στην 5η θέση με 18 βαθμούς ενώ ακολουθούν δύο δύσκολα παιχνίδια εκτός στον Φ.Σ. Εορδαϊκό και μετά στην έδρα της με την Κοζάνη.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΒΟΪΟΥ (Γιάννης Σαμαράς): Βίδρας, Δ. Στεργιόπουλος, Χαραλαμπίδης, Μπόζιαρης, Κοτζατίσογλου, Κηπουρός (80′ Χρ. Στεργιόπουλος), Τζημόπουλος, Παπουτζίδης, Αγκάστρα (65′ Χρ. Τουλιόπουλος), Καραγιάννης, Χαματάϊ (38′ λ.τ. Χάλος).

Α. Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Θωμάς Μαλούτας): Χλιαράς, Πανταζίδης, Μαρτιρόσοβ, Πουλατσόγλου, Ευθυμιάδης, Τρούπκος (65′ Μαλούτας), Τζέλος, Λαβαντσιώτης (55′ Ψιάνος), Σαλονικίδης (70′ Μαντασάς), Νικολαϊδης (83′ Βασιλειάδης), Δ. Παπαδόπουλος.

Διαιτητής: Ζούγρας.
Βοηθοί: Βογδόπουλος, Λαμπριανίδης.     























Σχόλια