Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: ΑΕ Κοζάνης - ΠΑΟ Κοίλων 2-1 | φωτο - βίντεο


Δύσκολη νίκη με 2-1 πήρε η Α.Ε. Κοζάνης από τον μαχητικό ΠΑΟΚ Κοίλων στο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας που έκλεισε την αυλαία του πρώτου γύρου.



Το παιχνίδι στην Λευκόβρυση έγινε σε βαρύ αγωνιστικό χώρο από τις συνεχόμενες βροχές των τελευταίων ημερών.

Οι δύο ομάδες πάλεψαν για την νίκη, το παιχνίδι είχε δυνατές μονομαχίες, ευκαιρίες, κάποιες αμφισβητούμενες φάσεις και γενικά ικανοποίησε τους θεατές που αψήφησαν το κρύο και το ψιλόβροχο.

Στο πρώτο ημίχρονο η Α.Ε. Κοζάνης ήταν καλύτερη στην αρχή και μάλιστα προηγήθηκε στο 11′ μετά από σέντρα του Δ. Παπαδόπουλου, κεφαλιά του Θεοδωρίδη που βρήκε σε έναν αμυντικό και σουτ του Αποστόλη Νικολαϊδη από κοντά.

Στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ Κοίλων πήρε την πρωτοβουλία για περίπου ένα τέταρτο και πίεσε τους γηπεδούχους.

Στο 18′ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτυ σε τάκλιν του Φωτούλα στον Παταρίδη.

Στο 22′ επικίνδυνο μπάσιμο του Καλιακούδα από δεξιά, ο Μαρτιρόσοβ με προβολή έδιωξε σε κόρνερ.

Μετά το 25λεπτο το παιχνίδι ισορρόπησε και η Α.Ε. Κοζάνης σιγά-σιγά ξαναπήρε τον έλεγχο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο 27′ κόρνερ του Τζέλου, προβολή του Πουλατσόγλου από κοντά πέρασε μόλις άουτ.

Στο 30′ σέντρα του Μαλούτα στον Σαλονικίδη, αυτός ελίχθηκε κι έκανε το σουτ αλλά μπλόκαρε ο Μπογιατζούλης.

Στο 36′ ωραία βαθιά μπαλιά του Τζέλου στον Μαλούτα, αυτός από πλάγια απέφυγε τον εξερχόμενο Μπογιατζούλη, έκανε την σέντρα, ο Σαλονικίδης έκανε την προβολή σε κενή εστία αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι κινήσεις των παικτών έγιναν ακόμα πιο δύσκολες από την λάσπη, ιδιαίτερα στον άξονα του γηπέδου.

Στο 50′ ο Καλιακούδας μπήκε από δεξιά και σούταρε αλλά η μπάλα κόλλησε στη λάσπη με αποτέλεσμα να την μπλοκάρει ο Χλιαράς.

Στο 55′ κόρνερ του Δ. Παπαδόπουλου, δύσκολη απόκρουση του Μπογιατζούλη, στην συνέχεια της φάσης σουτ του Μαλούτα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 60΄σουτ του Καλιακούδα με κατεύθυνση την εστία απέκρουσε με το κεφάλι ο Πουλατσόγλου.

Στο 66′ κόρνερ του Τρούπκου, κεφαλιά του Δ. Παπαδόπουλου πάνω από τα δοκάρια.

Στο 72′ ο Μαρτιρόσοβ και ο Καλιακούδας διεκδίκησαν την μπάλα μέσα στην περιοχή, βρέθηκαν και οι δύο στο έδαφος κι ο διαιτητής έδειξε πέναλτυ μέσα σε διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Το πέναλτυ εκτέλεσε εύστοχα ο Γιώργος Κιβρακίδης, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 75′ αντεπίθεση του ΠΑΟΚ Κοίλων, ο Παταρίδης έδωσε στον Νταζάνη που μπήκε μόνος στην περιοχή αλλά έκανε ένα αδύναμο σουτ και η μπάλα κόλλησε στη λάσπη.

Στο 82′ μπαλιά του Θεοδωρίδη στον Δ. Παπαδόπουλο, αυτός από αριστερά πρόλαβε την έξοδο του Μπογιατζούλη και γύρισε την μπάλα στον Αντώνη Λαβαντσιώτη (που είχε μπει στον αγώνα ένα λεπτό νωρίτερα) κι αυτός με σουτ στην κενή εστία έκανε το 2-1.

Στο 84′ σέντρα του Καλιακούδα, σουτ του Καρακούλα μπλόκαρε ο Χλιαράς στην γωνία του.

Στο 86′ φάουλ-σέντρα του Αποστολίδη, σύγχυση στην περιοχή του ΠΑΟΚ Κοίλων, τελικά οι αμυντικοί απομάκρυναν.

Στο 87′ μπάσιμο του Νικολαϊδη στην περιοχή, ο παίκτης της Α.Ε. Κοζάνης βρέθηκε στο έδαφος από τράβηγμα της φανέλας του από τον Γιώτσα αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 90′ σουτ του Παταρίδη πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι της Α.Ε. Κοζάνης.

Στο 93′ ο διαιτητής έδωσε φάουλ (που αμφισβητήθηκε) λίγο έξω από την γραμμή της μεγάλης περιοχής της Α.Ε. Κοζάνης, το εκτέλεσε ο Καλιακούδας πάνω στο τείχος, στην συνέχεια της φάσης η μπάλα κατέληξε στον Καρακούλα που έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, στην τελευταία φάση του αγώνα.

Με την νίκη της αυτή η Α.Ε. Κοζάνης έκλεισε τον πρώτο γύρο στην 5η θέση με 24 βαθμούς από 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Η Α.Ε. Κοζάνης θα κλείσει τις επίσημες υποχρεώσεις της το 2019 με τον αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης την ερχόμενη Τετάρτη 18-12-2019 στην Γαλατινή.

Ο ΠΑΟΚ Κοίλων παρέμεινε στην 12η θέση με 7 βαθμούς (2 νίκες, 1 ισοπαλία και 10 ήττες), δύο βαθμούς πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Θωμάς Μαλούτας): Χλιαράς, Μαρτιρόσοβ, Λ. Ευθυμιάδης (49′ Τρούπκος), Φωτούλας, Πουλατσόγλου, Τζέλος (81′ Λαβαντσιώτης), Μαλούτας (74′ Ψιάνος), Δ. Παπαδόπουλος, Σαλονικίδης (57′ Αποστολίδης), Νικολαϊδης, Θεοδωρίδης.

ΠΑΟΚ ΚΟΙΛΩΝ (Χάρης Βοριαζίδης): Μπογιατζούλης, Αθ. Σαλονικίδης (87′ Κουλούσιας), Γιαμουρίδης, Ποσινακίδης (55′ Θ. Παπαδόπουλος), Κιβρακίδης, Φούντογλου, Παταρίδης, Π. Σαλονικίδης (72′ Γιώτσας),  Pepa (79′ Νταζάνης), Καλιακούδας, Καρακούλας.

Διαιτητής : Σουλίδης Στρ.
Βοηθοί: Γάτσου, Πανυτσίδου
























Σχόλια