Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: Αλιάκμων Αιανής - Μακεδονικός Κοζάνης 0-1 | φωτο - βίντεο

 Νικητής στο ντέρμπι της αγωνιστικής αναδείχθηκε ο Μακεδονικός Κοζάνης κόντρα στην δυνατή  Αιανή εκτός έδρας με σκορ 0-1. 


Με τη νίκη του αυτή ο Μακεδονικός προσπέρασε  τον Αλιάκμονα  στη βαθμολογία και στρογγυλό κάθισε αυτός στη δεύτερη θέση.

Έγινε ένα  παιχνίδι, πραγματικό ντέρμπι  με αρκετά νεύρα, συχνές  διακοπές, δυνατές μονομαχίες και  διαμαρτυρίες εκατέρωθεν.

Σε γενικές γραμμές ήταν ένα παιχνίδι  με λίγες φάσεις και φάνηκε πως  όποια ομάδα κατάφερνε να πετύχει γκολ θα κέρδιζε.
Το γκολ το πέτυχε ο Μακεδονικός  δραπετεύοντας  από μια δυνατή έδρα με τους τρεις βαθμούς της νίκης  παίζοντας κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα.


Το φιλμ του αγώνα
Στο 3' κόρνερ Μετικάνου, κεφαλιά του Κουρτίδη άουτ.
Στο 24' φάουλ Ματούλα μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα ο Πατουλίδης.
Στο 31' ο Καλογήρου μέσα και πλάγια από την περιοχή θα πιάσει το διαγώνιο σουτ λίγο έξω.
Στο 33' Γκλιάνας στον Ματούλα σουτ άουτ. 
Στο 53' φάουλ Τσικόπουλου,  διώχνει σε κόρνερ ο Πατουλίδης.


Στο 64' ο Χατζηζήσης θα δώσει ωραία στον Ματούλα αυτός μέσα στην περιοχή με άψογο  κοντρόλ με το στήθος και ψύχραιμο πλασέ θα γράψει το 0-1.
Στο 77' δυνατό σουτ Μετικάνου άουτ. 
Στο 88' ο Λέκα βλέπει εκτός θέσης τον Πατουλίδη ,  από 25 μέτρα θα επιχειρήσει το σουτ η μπάλα θα βρει  σωτήρια  τη γάμπα του Κεϊσίδη- όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια της πορείας -και θα χτυπήσει στο  κάθετο δοκάρι.
Στο 93' σέντρα Μετικάνου,   γύρισμα Καλογήρου στέλνει τη μπάλα στη μικρή περιοχή εκεί ο Σαββούδης,  θα προσπαθήσει να πλασάρει με το γόνατο τον Ζηνόβιο αλλά ο έμπειρος πορτιέρο του Μακεδονικού θα πραγματοποιήσει φοβερή επέμβαση και θα κρατήσει τη νίκη για την ομάδα του.


Αλιάκμων Αιανής (Τσέπουρας):  Πατουλίδης, Κεϊσίδης, Κουρτίδης, Κουσίδης, Κοντός (81' Βλάχος), Μετικάνος, Καλογήρου, Βάσσος (9' α.α Πελέκας),  Αροσβίλι, Σαββούδης, Κουτέρης.  


Μακεδονικός Κοζάνης (Καραθανάσης Δ.):  Ζηνόβιος Στ., Γοδενόπουλος, Αντωνόπουλος, Ζηνόβιος Ν., Τσικόπουλος, Γκλιάνας (62' Λέκα), Τζούτζας, Τρομπούκης, Δαβζάκης (76' Δούμας), Χατζηζήσης, Ματούλας.


Διαιτητής: Καρατέρπος
Βοηθοί: Παπαδόπουλος Μ., Αρσενίδου

Παρατηρητής: Κορυφίδης  Π. Ν. 

Δηλώσεις του σκόρερ της συνάντησης Νίκου Ματούλα







Σχόλια