Β’ ΕΠΣ Κοζάνης: Αστραπή Κλείτου – Ελπίδες ΑΕΚ 0-1 | φωτο


Πέρασε με νίκη η ομάδα των Ελπίδων με σκορ 0-1 επί της σκληροτράχηλης ομάδας της Αστραπής στο γήπεδο Αργίλου στα πλαίσια της 15ης Αγωνιστικής στην Β Κατηγορία της ΕΠΣ ΚΟΖΆΝΗΣ.

Το παιχνίδι ήταν δυνατό σε αθλητικά πλαίσια με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο σε ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο.
Το παιχνίδι επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του τερματοφύλακα των Ελπίδων Λεβεντίδη (Αντικαταστάθηκε στο 13' από τον Πετρούλη και μεταφέρθηκε στο Μαμάτσιο νοσοκομείο Κοζάνης με σοβαρό κάταγμα στην μύτη) στο 13' λεπτό της αναμέτρησης όταν ο ίδιος έκανε έξοδο για αποκρούσει την μπάλα και συγκρούστηκε με τον Παπαδόπουλο της Αστραπής Κλείτους.

Στο 5' λεπτό της αναμέτρησης δυνατό σουτ Τζαφά για το Κλείτος η μπάλα φεύγει άουτ.
Στο 7' λεπτό πολύ δυνατό σουτ του Παπαδόπουλου για την Αστραπή η μπάλα φεύγει λίγο άουτ από τα δοκάρια του Λεβεντίδη.
Στο 8' λεπτό δυνατό σουτ του Παπαδόπουλου για τις Ελπίδες, απόκρουση του τερματοφύλακα Λαζαρίδη η μπάλα βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και φεύγει κόρνερ.
Στο 10' λεπτό ο Παπαδόπουλος για το Κλείτος θα ξεφύγει από τους αμυντικούς των Ελπίδων θα συγκρουστεί με τον Λεβετίδη,θα προλάβει να σουτάρει η μπάλα φεύγει άουτ.
Σ' αυτό το σημείο εισήλθε γρήγορα ο γιατρός αγώνα και πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στον πορτιέρο των Ελπίδων και στην συνέχεια  διεκομησθη στο Μαμάτσιο Νοσοκομείο.
Στο 18' λεπτό πολύ δυνατό σουτ με τον Κασαπίδη για τις Ελπίδες να φεύγει λίγο άουτ από την εστία του Λαζαρίδη.
Στο 21' φωνάζει το Κλείτος για πέναλτι σε ανατροπή του Παπαδόπουλου από τον Κεντεποζίδη.Ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Στο 31' λεπτό δυνατό σουτ του Ζιάκα για το Κλείτος η μπάλα βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Πετρούλη.
Στο 36'λεπτό θα κερδίσει φάουλ το Κλείτος έξω από την μεγάλη περιοχή του Πετρούλη ,θα το εκτελέσει ο Κουλουκίδης η μπάλα ψηλά άουτ.
Στο 41' κόρνερ για τις Ελπίδες με τον Τσολακίδη, απόκρουση των αμυντικών της Αστραπής,η μπάλα στρώνετε στον Βοριαζίδη σουτάρει δυνατά η μπάλα λίγο άουτ απ' τα δοκάρια του Λαζαρίδη.
Στο 45+ πολύ ωραίο σουτ του Τσολακίδη η μπάλα φεύγει άουτ.

Στην επανάληψη και οι δύο ομάδες κυνήγησαν με όλες τους τις δυνάμεις την νίκη,η Αστραπή με κύριους εκφραστές τους Κουλουκίδη - Παπαδόπουλο,οι Ελπίδες με
Τσολακίδη - Κασαπίδη - Βασιλειάδη.
Στο 55' ο Κασαπίδης θα πάρει ωραία την μπάλα στο χώρο του κέντρου,θα μεταβιβάσει στον Βοριαζίδη,θα σουτάρει ο τελευταίος με τον Λαζαρίδη να αποκρούει ενστικτωδώς,και στην επαναφορά ο Κασαπίδης με ψύχραιμο πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και να ανοίγει το σκορ για της Ελπίδες κάνοντας το 0-1.
Από εκείνο το σημείο και έπειτα το Κλείτος βγήκε μπροστά να ισοφαρίσει,άφησε χώρους κενούς στην μεσαία γραμμή,οι μεσοεπιθετικοί των Ελπίδων βγαίνανε γρήγορα στις αντεπιθέσεις,δημιουργώντας ρήγματα στην άμυνα του Κλείτους.
Στο 73' λεπτό σε μια από τις πολλές αντεπιθέσεις ο Βασιλειάδης θα βγει τετ α τετ με τον Λαζαρίδη,αλλά ο τελευταίος θα πέσει στα πόδια του και θα μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 75' φάουλ για το Κλείτος,με τον Παπαδόπουλο Γιώργο,η μπάλα βρίσκει στο τείχος των αμυντικών των Ελπίδων,και απομακρύνεται σε πλάγιο άουτ.
Στο 78' λεπτό του αγώνα ο Καραγιάννης θα φύγει στην αντεπίθεση από αριστερά θα κάνει ωραία κούρσα θα περάσει δύο αμυντικούς της Αστραπής θα σουτάρει δυνατά η μπάλα θα βρει το οριζόντιο δοκάρι του Λαζαρίδη και θα φύγει αουτ.
Στο 82' δυνατό σουτ του Καραγιάννη προς στην εστία η μπάλα φεύγει άουτ από τα δοκάρια του Λαζαρίδη.
Στο 86' ωραία εκτέλεση φάουλ του Τσολακίδη θα περάσει την μπάλα απ' το τείχος,θα πεταχτεί ο Λαζαρίδης και θα αποκρούσει σε κόρνερ.
Το τέλος του αγώνα βρήκε την ομάδα των Ελπίδων να πανηγυρίζουν για την νίκη στην δύσκολη έδρα του Κλείτους.

Οι γηπεδούχοι φωνάζουν έντονα για την διαιτησία του Βασιλειάδη.


Αστραπή Κλείτου: Λαζαρίδης,Μαζγάνης, Χουιλίδης (46'Λαβαντσιώτης), Κεχαΐδης, Νεστόπουλος (55'Παπαδόπουλος),  Κουλουκίδης, Σάλλα, Παπαδόπουλος Γ., Γεωργιάδης, Τζαφά, Ζιάκας.


Ελπίδες ΑΕΚ (Βασίλης Μαντζώλας): Λεβετίδης (13'Πετρούλης α.α), Κικίδης, Βαξεβάνος,
Κεντεποζίδης, Παπαδόπουλος (28'Αλεξανδρίδης) Κουντουράς,Βοριαζίδης,Τσολακίδης, Καραγιάννης (90' Παλόγλου), Κασαπίδης, Βασιλειάδης (92'Λέντζης).


Διαιτητής Αγώνα: Βασιλειάδης
Επόπτες: Γάτσου - Μπακατάρη





Σχόλια