Α' ΕΚΑΣΔΥΜ: Φοίνικας Πτoλεμαίδας. - Διόσκουροι Κοζάνης 87-83

Δεν έχουν τελειωμό τα παιχνίδια της ομάδας που κρίνονται στις τελευταίες επιθέσεις, στο ΔΑΚ Πτολεμαΐδας.

Ένα ακόμα προστέθηκε το Σάββατο απέναντι στους Διόσκουρους όπου οι παίκτες μας φάνηκαν αποφασισμένοι να νικήσουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Η διάθεση για άμυνα ήταν σε υψηλά στάνταρ ενώ επιθετικά η καλή κυκλοφορία δεν άφηνε περιθώρια στους φιλοξενούμενους. Το 25-17 του πρώτου δεκαλέπτου εξισορροπήθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο από τους Διόσκουρους οι οποίοι βρήκαν ρυθμό από τη γραμμή της φιλανθρωπίας.

Η ένταση του παιχνιδιού συνεχίστηκε αμείωτη στο 2ο ημίχρονο. Η ομάδα μας ενώ κέρδιζε διψήφια διαφορά πόντων την έχανε γρήγορα και η ευστοχία των φιλοξενούμενων ξαναέφερναν το παιχνίδι σε απόσταση 2 κατοχών. 

Στο 33ο λεπτό η ομάδα μας πήρε εκ νέου προβάδισμα με 70-60 το οποίο γρήγορα έγινε 80-81 από τους Διόσκουρους. Εκεί οδηγηθήκαμε στις ειδικές καταστάσεις, όπου κάθε κατοχή μετρούσε διπλά. Μία λάθος πάσα και οι χαμένες βολές των φιλοξενούμενων ακολουθήθηκαν από ψυχραιμία στις βολές και σωστές αποφάσεις των Τσολάκη, Ναιπλή και Πανίδη. Ο Μπίγγας βρέθηκε στη σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή και έδωσε το προβάδισμα 85-83. Συγκινητικός ο Αλέξανδρος Τούζος με 28 πόντους. 

Έκδηλη η χαρά του κόσμου που βρέθηκε για μια ακόμα φορά στις κερκίδες και καρδιοχτύπησε μαζί μας.

Φοίνικας Πτ. (Κυρκοπούλου-Τσολάκης): Εξακουστίδης 1, Μπίγγας 6, Τούζος 28 (5), Τσολάκης 11 (2), Ιωσήφ 2, Πανίδης 19 (1), Κοτανίδης, Κρανιωτάκης 2, Ναϊπλής 18(2). 

Διόσκουροι (Χωλόπουλος): Παπαγιάννης 30 (2), Μανακίτσας 9, Τσιμπέρης, Καραλίβανος 6, Μαυρίδης 5, Καπένης 8, Βασιλόπουλος 4 (1), Γιαννόπουλος, Σκαρκαλάς 13 (3), Ζολώτας 8.

Φοίνικας Πτολεμαΐδας 
Δ.Τ. 


Σχόλια