Α' ΕΠΣ Κοζάνης: ΦΣ Κοζάνη - ΦΣ Εορδαϊκός 3-1 | φωτο - βίντεο

Πήρε με ανατροπή το τοπικό ντέρμπι η Κοζάνη κόντρα στον Εορδαϊκό με σκορ 3-1 .
Ένα «αιώνιο» ντέρμπι  βγαλμένο από τα παλιά  που μπορεί να μην είχε την αίγλη εκείνης της εποχής είχε  όμως γρήγορο ρυθμό, πάθος νεύρα , διαμαρτυρίες ,δυνατές μονομαχίες, ένταση εντός και εκτός των τελικών γραμμών,  και 4 γκολ.

Δεν ήταν μόνο το πάθος, οι δυνατές μονομαχίες, η ένταση εντός και εκτός των τελικών γραμμών, αλλά και τα τέσσερα  γκολ,  οι δύο σοβαροί τραυματισμοί από πλευράς Εορδαϊκού  και  η  διακύμανση του σκορ τα οποία όλα μαζί  συνέθεσαν ένα δυνατό ποδοσφαιρικό κοκτέιλ.

Τραυματίες αποχώρησαν από το γήπεδο ο Δαμιανός Τριανταφύλλου με χτύπημα στο μάτι και ο  Πάρης Μάγγος με κάταγμα στο χέρι.

Περαστικά στους δύο ποδοσφαιριστές του Εορδαϊκού.

Ο Εορδαϊκός ο οποίος ήταν  πολύ καλός στο παιχνίδι κατάφερε να αιφνιδιάσει του γηπεδούχους και να προηγηθεί στο σκορ 0-1  με  ωραίο γκολ του  Συμεωνίδη.


Οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν στροφές και  απάντησαν με γκολ πέναλτι του Δούμα που ισοφάρισε 1-1.


Το πέναλτι κέρδισε ο Αθανασιάδης από τον Χαϊτίδη μέσα σε διαμαρτυρίες από πλευράς φιλοξενούμενων.


Στο Β' μέρος η  Κοζάνη  πήρε κεφάλι στο σκορ μετά από δυνατό πλάγιο του Μανακίτσα  και λάθος απόκρουση με το κεφάλι του Κακουλίδη που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδος του για το 2-1.



Το τελικό 3-1 έγραψε με ωραίο σουτ ο Τσαγκαλίδης .


Η διοίκηση της Κοζάνης σε ανακοίνωση της εύχεται περαστικά και ταχεία ανάρρωση στους δύο ποδοσφαιριστές του Εορδαϊκού Τριανταφύλλου και Μάγγο.

Το φιλμ του αγώνα
Στο 4' σουτ Βλαδίκα μπλοκάρει ο Πάντος
Στο 5'   με ωραία προσπάθεια και δυνατό σουτ ο Συμεωνίδης στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.
Στο 16' σέντρα Τρομπούκη κεφαλιά Σέχι λίγο έξω .
Στο 26' γέμισμα μέσα στην περιοχή του Εορδαϊκού ο Αθανασιάδης στο έδαφος από μαρκάρισμα του Χαϊτίδη και ο κύριος Σουλίδης θα δείξει την άσπρη βούλα του πέναλτι μέσα σε διαμαρτυρίες.
Το πέναλτι εκτελεί εύστοχα ο Δούμας και ισοφαρίζει σε 1-1
Στο 33' πίεση της Κοζάνης , διαδοχικά σουτ Σέχι και Μανακίτσα βρίσκουν σε σώματα παικτών του Εορδαϊκού και η μπάλα περνάει κόρνερ.
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι  ανέβασαν κι άλλο την απόδοση τους  και στο 50' ολική ανατροπή για την Κοζάνη μετά από  δυνατό πλάγιο Μανακίτσα ,ο  Κακουλίδης  στην προσπάθεια να διώξει έπιασε γυριστή κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1
Στο 57' σουτ Βλαδίκα μπλοκάρει ο Πάντος
Στο 66' ο Αθανασιάδης θα σπάσει στον Τσαγκαλίδη που από τα όρια της περιοχής θα πιάσει καλοζυγισμένο σουτ και θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-1.
Στο 85' σουτ Παπαγαθονίκου άουτ

Στο 91' κόρνερ Τσαγκαλίδη, κεφαλιά Σεκκουλίδη , λίγο πριν τη γραμμή διώχνει ο Χαϊτίδης.




ΦΣ Κοζάνη (Καπετάνος Κ.): Πάντος, Τρομπούκης, Μωυσιάδης, Σεκκουλίδης, Μανακίτσας, Σαββίδης, Μπαλίτσας, Αθανασιάδης (82’ Ναθαναηλίδης), Σέχι (78’ Χατζηνίκου), Δούμας (89’ Τραπεζανλίδης), Τσικόπουλος Σ. (59’ Τσαγκαλίδης). 



ΦΣ Εορδαϊκός (Κωνσταντινίδης): Μιχαηλίδης, Κακουλίδης (68’ Μωυσιάδης), Σαββάκης, Τσιντός, Χαϊτίδης, Τσορλίνης, Συμεωνίδης (86’ Κουτούπης), Τριανταφύλλου (67’ Μάγγος), Παπαγαθονίκου, Χαραλαμπίδης, Βλαδίκας (72’ Μπρέγκολι). 




Διαιτητής: Σουλίδης 

Βοηθοί: Μπαλιάκας, Τζιαμπάζης 






Σχόλια