Χρήστος Σάββας: Δέχθηκα απειλές ότι θα βρισκόμουν σε χαντάκι..."

Στο Α' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων συνεχίστηκε από το πρωί της Δευτέρας η "δίκη των 28" και κατέθεσαν οι Χρήστος Σάββας και Δημήτρης Μελισσανίδης. 


Αναλυτικά τα όσα είπε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης κ. Χρήστος Σάββας 

Ο πρώτος μάρτυρας ήταν ο Χρήστος Σάββας, ο οποίος ανέφερε στην κατάθεσή του: "Κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε μια ομάδα με επικεφαλής τον κύριο Κουρίδη που είναι νομικός. Αυτή η ομάδα υπήρχε στην Ομοσπονδία και υπήρχαν και ορισμένοι άλλοι που τον πλαισίωναν κάθε φορά. Αυτοί έκαναν κουμάντο για 30 χρόνια. Οι κ.κ. Σταθόπουλος και Παπακωνσταντίνου είναι εδώ, δυο από τους κατηγορούμενους. Ο Κουρίδης ήταν ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από την κουρτίνα. Υπήρχε συμφωνία με την ΚΕΔ για τον αριθμό των διαιτητών στον πίνακα, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ πόσοι ήταν. Μπορεί να ήταν 28, έτσι έκρινε η διοργανώτρια.

Ο Κουρίδης συμμετείχε παρασκηνιακά στον καταρτισμό των πινάκων. Ο Σαρρής είπε ότι δεν συμμετείχε αυτός και είπε ότι τους έκαναν οι τρεις, εννοώντας τους Κουρίδη, Παπακωνσταντίνου και Σταθόπουλο. Αυτοί έκαναν τους πίνακες και πριν και μετά. Έγινε ό,τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια στην ΕΠΟ. Κατά την άποψη μου η απόφαση ήταν παράνομη για τους πίνακες. Για μένα, η απόφαση ήταν παράνομη για τους πίνακες. Από αυτή την ομάδα δέχθηκα μέχρι και απειλές ότι θα βρισκόμουν σε χαντάκι. Τις δέχθηκα όταν ήταν η διοίκηση Σαρρή. Ο Σταθόπουλος δεν είχε σχέση με τις απειλές. Η ομάδα ήταν πίσω από τις απειλές".

Όταν η πρόεδρος ανέφερε ότι ο κ. Σάββας λέει για πρώτη φορά αυτό για τον πελάτη της, εκείνος απάντησε πως "δεν το είχα πει μέχρι τώρα και το αναφέρω σήμερα, διότι πρέπει να πω ορισμένα πράγματα. Στην πρώτη μου κατάθεση θεωρήθηκε ότι ξέχασα τα όσα έχω περάσει. Ο Κουρίδης και ο Παπακωνσταντίνου ήταν και συμμετείχε σε αυτόν τον πόλεμο και ο Σαρρής, ο οποίος με απείλησε όταν ήρθε στην Κοζάνη. Η ομάδα είχε και άλλα μέλη, που δεν βρίσκονται εδώ".

τι κατέθεσαν οι άλλοι μάρτυρες .... ΕΔΩ 

Σχόλια