Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βοΐου – ΦΣ Κοζάνη 1-3

Η Κοζάνη πέρασε σχετικά εύκολα από την δύσκολη έδρα του Βοΐου και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας της Α’ Κατηγορίας, 6 βαθμούς μπροστά από τον μοναδικό πλέον διώκτη της Μακεδονικό Κοζάνης. 

Η νεανική ομάδα του Κώστα Καπετάνου πιστοποίησε την πολύ καλή αγωνιστική της κατάσταση στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και πήρε απόλυτα δίκαια την νίκη πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση.
Οι ερυθρόλευκοι έδωσαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον κι έδειξαν ότι έχουν μία φουρνιά νεαρών παικτών που θα την στηρίξουν στην μεγαλύτερη κατηγορία αν όπως φαίνεται επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου. 
Στο πρώτο ημίχρονο η Κοζάνη ήταν καταιγιστική, πέτυχε δύο γκολ ενώ έχασε και πολλές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα. 
Το σκορ άνοιξε μόλις στο 5’ με απ’ ευθείας φάουλ του Ηλία Δούμα στο «παραθυράκι» της εστίας. 
Στο 6’ σουτ του Τσικόπουλου απέκρουσε δύσκολα ο Βίδρας.
Στο 10’ συνδυασμός Σέχι-Αθανασιάδη, σουτ του τελευταίου μπλόκαρε ο Βίδρας.
Στο 15’ ένα-δύο Αθανασιάδη-Μανακίτσα, σέντρα Αθανασιάδη, σουτ του Μανακίτσα απέκρουσε ο Βίδρας. 
Στο 18’ προσπάθεια και σέντρα του Σέχι, σουτ του Δούμα μπλόκαρε ο Βίδρας. 
Στο 24’ σουτ του Τρομπούκη απέκρουσε και πάλι ο Βίδρας που είχε πολλή δουλειά στο πρώτο ημίχρονο.
Στο 29’ σέντρα Σέχι, κεφαλιά Τσικόπουλου, νέα απόκρουση του Βίδρα με υπερένταση.
Στο 33’ συνδυασμός Τρομπούκη-Αθανασιάδη, σουτ του Αθανασιάδη έδιωξε ο Βίδρας και στην επαναφορά ο Σάκης Τσικόπουλος έκανε το 0-2.
Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε με την Κοζάνη να εξακολουθεί να έχει τον έλεγχο και να δημιουργεί ευκαιρίες.
Στο 50’ συνδυασμός Σέχι-Μανακίτσα, σουτ του Σέχι πέρασε μόλις άουτ.
Στο 72’ κάθετη πάσα του Μπαλίτσα στον Εράλντι Σέχι που έφυγε μόνος και πλάσαρε εύστοχα για το 0-3 μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς όλων των παικτών της Κοζάνης.
Στο 83’ το Βόϊο μείωσε σε 1-3 μ’ ένα πολύ ωραίο γκολ του Αγγελου Κοτζατίσογλου που είδε τον Πάντο λίγο έξω από την εστία του και με σουτ στο «Γ» την έστειλε στα δίχτυα. 
Στο 92’ μπαλιά του Κοτζατίσογλου στον Δ. Στεργιόπουλο που μόνος απέναντι στον Πάντο σούταρε αλλά ο τερματοφύλακας της Κοζάνης απέκρουσε σωτήρια στην τελευταία φάση του αγώνα.
Το ερχόμενο Σάββατο 15-2-2020 η Κοζάνη υποδέχεται τον Φ.Σ. Ακαδημία Ποδοσφαίρου Εορδαϊκός, την μοναδική ομάδα από την οποία έχασε στο φετινό πρωτάθλημα. 

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΒΟΪΟΥ (Σαμαράς): Βίδρας, Μπόζιαρης, Χαραλαμπίδης, Δ. Στεργιόπουλος, Κοτζατίσογλου, Παπουτσίδης (68’ Χρ. Στεργιόπουλος), Αγκάστρα, Τουλιόπουλος (79’ Καρπόζηλος), Κηπουρός, Χαματάϊ (54’ Demaj), Α. Στεργιόπουλος (24’ Δόγκαλης).

ΚΟΖΑΝΗ (Κ. Καπετάνος): Πάντος, Κ. Τρομπούκης, Μωϋσιάδης, Καλαϊτζόπουλος, Σαββίδης, Μπαλίτσας, Αθανασιάδης (69’ Τσαγκαλίδης), Μανακίτσας, Αθ. Τσικόπουλος (59’ Τραπεζανλίδης), Δούμας (80’ Ναθαναηλίδης), Σέχι (75’ Χατζηνίκου).

Διαιτητής: Κεχαγιάς.
Βοηθοί: Τζουβάρας, Τζιαμπάζης.




Σχόλια