Σχολικοί αγώνες ποδοσφαίρου: Πρωταθλήτρια ομάδα Νόμου Κοζάνης το 1ο ΕΠΑΛ Σιάτιστας | φωτο - βίντεο

Διεξήχθη σήμερα Πέμπτη 5 Μαρτίου στο Λιάπειο ο τελικός του πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος Λυκείων μεταξύ   του 2ου ΓΕΛ Κοζάνης και του 1ου ΕΠΑΛ Σιάτιστας.



Μετά από ένα καλό παιχνίδι  ανάμεσα σε δύο ομάδες που αποτελούνταν από παιδιά που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κοζάνης αλλά και στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής την πρόκριση πήρε το 1ο ΓΕΛ Σιάτιστας με σκορ 1-4 δείχνοντας πως το ποδοσφαιρικό  μέλλον στο Βόϊο θα είναι λαμπρό αρκεί οι υπεύθυνοι  εκεί να αφήσουν στην άκρη μικροδιαφορές και να σχηματίσουν ένα σύνολο νεαρών παιδιών  από ολόκληρη την περιοχή του Βοϊου το οποίο με δουλειά συστηματική θα αφήσει εποχή.

Τα παιδιά από το 2ο ΓΕΛ Κοζάνης με την απόδοση τους  έδειξαν κι αυτά τις πολλές ικανότητες που διαθέτουν αλλά δεν είχαν την ουσία στην τελική προσπάθεια σε αντίθεση με τους αντιπάλους  τους.  
Το 1ο ΕΠΑΛ στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει εκτός  έδρας ένα Λύκειο από τη Φλώρινα και ο νικητής  θα  συγκρουστεί με τον νικητή της αναμέτρησης Λυκείων από την Καστοριά και  τα Γρεβενά. 

Ο πρωταθλητής της Δυτικής Μακεδονίας θα παίξει με τον πρωταθλητή Ηπείρου και από κει ο νικητής με τον πρωταθλητή Θράκης .

Το φιλμ του αγώνα το οποίο κράτησε 70' (δύο ημίχρονα των 35')
Στο 3' σουτ Παπαδόπουλου για το 2ο ΓΕΛ αποκρούει ο Ώττας η μπάλα φτάνει στο Βοριαζίδη , κεφαλιά προς την εστία απομακρύνουν δύσκολα οι αμυντικοί του ΕΠΑΛ Σιάτιστας .
Στο 5' σουτ Βουζιάνα  του ΕΠΑΛ λίγο έξω 
Στο 6' Βοριαζίδης σουτ μπλοκάρει ο Ώττας .
Στο 10' σουτ Γκάλφα  του ΕΠΑΛ Σιάτιστας ,  έξω από την περιοχή η μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 
Στο 15' ο Μέτκαρης μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα με ωραίο πλασέ θα γράψει το 0-2 για το ΕΠΑΛ Σιάτιστας .
Στο 21' φάουλ Βοριαζίδη μπλοκάρει ο Ώττας.
Στο 25' φάουλ Μέτκαρη λίγο έξω .
Στο 29' φάουλ Βοριαζίδη μέσα στην περιοχή , κοντινό σουτ Τζαλαζίδη και το 2ο ΓΕΛ Κοζάνης μειώνει σε 1-2.
Στο 47' Τσσκμάκης σέντρα πετάγεται ο Γκάλφας  και κάνει το 1-3 για το ΕΠΑΛ Σιάτιστας.
Στο 59' κόρνερ Παπαδόπουλου κεφαλιά Βοριαζίδη , από κοντά πλασέ του Σαμοΐλη αποκρούει Σωτήρια σε κόρνερ ο Ώττας.
Στο 63' σέντρα Δάλλη μέσα στην περιοχή σουτ Τσαλαζίδη βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 64' παράλληλη σέντρα Παπαδόπουλου σουτ του Ευρενιάδη μπλοκάρει ο Ώττας .
66' φάουλ Βοριαζίδη λίγο έξω 
Στο 70' αντεπίθεση για το 1ο ΕΠΑΛ Σιάτιστας με τον Τσακμάκη να δίνει στον Μέτκαρη που προλαβαίνει τον Πετρούλη και σε ξένη εστία γράφει το τελικό 1-4 μέσα σε πανηγύρια.αοο παίκτες και φιλάθλους .

Διαιτητής του αγώνα    ο κ. Σαμαράς Μ. με βοηθούς  τους κ.κ.  Ρίζο και Στογιάννη

Στο γήπεδο βρέθηκαν  ο υπεύθυνος του  γραφείου  Φυσικής αγωγής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Π.Ε Κοζάνης κ. Βασίλης Καβουρίδης και  ο κ. Πάρης Δουλγερίδης 



1ο ΕΠΑΛ Σιάτιστας (Μπζιώτης Θ):  Ώττας, Βουζιανάς(41' Αργύρης) , Γκάλφας, Χαραλαμπίδης, Δεληζήσης, Δολόπικος, Σελέτης, Μέτκαρης, Σαπνάρας, Τσαγκάλης 



2ο ΓΕΛ Κοζάνης (Παπαζήσης Α. - Παπαγιάννης Χ.): Πετρούλης, Γκαραλιός(16' Παπαθανασίου), Σιδηρόπουλος, Τουρτούρας, Πολύζης(58' Σαμοΐλης), Βαχτσεβάνος (40' Δάλλης),Βοριαζίδης Μ, Βοριαζίδης Κ.Τσαλαζίδης, Παπαδόπουλος, Ευρενιάδης.






Σχόλια