Τελικός Εφήβων ΕΚΑΣΔΥΜ : Οι Διόσκουροι στέφθηκαν πρωταθλητές | φωτο - βίντεο


Οι Διόσκουροι στέφθηκαν πρωταθλητές εφήβων ΕΚΑΣΔΥΜ 2019-20 απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο τον ΑΠΣ Πτολεμαΐδας με σκορ 71-61.



Ο τελικός τα είχε όλα σασπένς, μάχες, καρφώματα, κοψίματα και αποζημίωσε τον φίλαθλο κόσμο που γέμισε το κλειστό της Κοζάνης. Οι φίλαθλοι τίμησαν τα παιδιά όλων των ομάδων με το χειροκρότημα για να γίνει μια μπασκετική γιορτή.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι 2 προπονητές δοκίμασαν αρκετά σχήματα και το σκορ ήταν κοντά σε όλη την διάρκεια.

Για την ομάδα της Πτολεμαΐδας ξεχώρισαν ο Πέπα σημειώνοντας 25 πόντους με Παπαδόπουλο(16) και Μπάρμπα(12) να βοηθάνε.

Για τους Διόσκουρους ενορχηστρωτής ήταν ο Παπαγιάννης Γ και MVP του FINAL4, οι 2 center Ζολώτας (double double 16p και 11ρ) και Καλημέρης (double double 12π και 12ρ και την καλύτερη efficiency στον αγώνα) (αν είχα τέτοιους πύργους στο σκάκι δεν θα έχανα ποτέ) ήταν συγκλονιστικοί επικρατώντας στην ρακέτα, ο Καραλίβανος (με motto τα λάθη είναι ανθρώπινα, με άλλο motto θα ήταν υποψήφιος για την καλύτερη πεντάδα) οδήγησε την ομάδα και σκόραρε καθοριστικούς πόντους, ο Τσιμπέρης έβγαλε ενέργεια και άμυνες δύσκολες, ο Μαυρίδης ήταν για μια ακόμα φορά αποτελεσματικότατος σε άμυνα και επίθεση, ο Βασιλόπουλος που μόλις βλέπει τελικό σεληνιάζεται και τελικά φεύγει με ένα κύπελλο (αυτό ισχύει και για τους Ζολώτα, Κηπουρίδη και Αγορίτσα), και τέλος ο ηλεκτρολόγος μας Σκαρκαλάς Άλεξ, που με την ιδιωτική κερκίδα του έσβησε τα φώτα κυριολεκτικά όμως, στο γήπεδο (Άλεξ οι ηλεκτρολόγοι είναι και για να τα ανάβουν). 




Πολλά μπράβο στα παιδιά που δεν αγωνίστηκαν, αλλά βοηθούσαν και εμψύχωναν τους συμπαίκτες τους δείχνοντας τι είναι ομάδα.

Στην καλύτερη πεντάδα ψηφίστηκαν άξια οι Παπαγιάνης (Διόσκουροι), Ζολώτας (Διόσκουροι), Πέπα (ΑΠΣ), Παπαδόπουλος (ΑΠΣ), Νέστορας (Καστοριά).
MVP ο Παπαγιάννης Γιώργος (Διόσκουροι).
1ος σκόρερ ήταν ο Πέπα (ΑΠΣ).

Μια καινοτομία της ΕΚΑΣΔΥΜ ήταν ο καλύτερος διαιτητής, ώστε να υπάρχει κίνητρο σε όλους, όχι μόνο στους αθλητές, ψηφίστηκε ο Γιώργος Κατοτικίδης.

Πέραν της ψηφοφορίας όμως πρέπει να πούμε ότι η διοργάνωση αυτή γίνεται για τους αθλητές και αυτοί πρέπει να είναι οι πρωταγωνιστές, όπως και ήταν με το ήθος και την αξιοπρέπεια που έδειξαν πέραν του ταλέντου. Αλλά αισθανόμαστε την υποχρέωση να αναφερθούμε και στους αθλητές που διακρίθηκαν από όλες τις ομάδες.

Ο Μέγας Αλέξανδρος που τερμάτισε στην 4η θέση είχε να παρουσιάσει ένα νεανικό σύνολο με τους Μπιμπίρη, Γεροκώστα και Γκλιάνα να δείχνουν πολλά καλά στοιχεία.

Η Καστοριά του κ. Καραταγλίδη εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά σοβαρή και έπαιξε πειθαρχημένο και καλό μπάσκετ, διακρίθηκαν οι Καλαιτζίδης Θ. , Νέστορας, Μαρινέλης , Παπαδημητρίου, Τσαχτσίρας.
Ο ΑΠΣ με το δίδυμο Καλομενίδη-Νεοφυτίδη στον πάγκο να κρίνεται ως άκρως επιτυχημένο καθώς οδηγούν τις ομάδες στην τελική φάση κάθε χρόνο, έχει να δείξει τους Πέπα, Παπαδόπουλο, Μπάρμπα και Ιωαννίδη, τους οποίους χρησιμοποιεί και στο ανδρικό τμήμα με μεγάλη επιτυχία. Εδώ να σημειωθεί πως οι 2 ομάδες του τελικού ήταν αυτές που προέκυψαν από συνένωση.
Τέλος οι Διόσκουροι ακολουθούν ένα μοντέλο όπου το αντρικό τμήμα στηρίζεται στους έφηβους και σε 4 μόλις άντρες και πήραν πολλά παιχνίδια στα χέρια τους ώστε να φτάσουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εδώ όλοι οι προπονητές του συλλόγου βοήθησαν ώστε να φτάσουμε σε αυτήν την επιτυχία, Ο κόουτς Χωλόπουλος έχει την ευθύνη του αντρικού και εφηβικού τμήματος με τους κ.κ Σιακαβάρα, Ρήνο, Γκανάτσιο και Μπαρτζώκα να βοηθάνε από το δικό τους μετερίζι.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φιλάθλους όλων των ομάδων για την αθλητική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν. Θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά τους αθλητές που ήταν στο παρελθόν στο εφηβικό των Διόσκουρων που απάντησαν στο κάλεσμά μου και ήρθαν στην κερκίδα να βοηθήσουν την ομάδα μας.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λυγούρας – Σταμπουλής

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-20, 19-15, 16-7, 16-19

ΑΠΣ ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ(Καλομενίδης): Μπάρμπας 12(2),Παπαδόπουλος 16(2), Καλαμάρας, Γιαννούλης 2, Τσάτας, Δήμου, Κυριακίδης, Σανδαλίδης, Πέπα 25(2), Κεχαόγλου 2, Ιωαννίδης 4, Χαιτίδης.

ΑΕ ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ(Χωλόπουλος): Αγορίτσας, Κηπουρίδης, Παπαγιάννης Γ. 11(1), Τσιμπέρης 3(1), Καραλίβανος 12, Μαυρίδης 6, Ζολώτας 16, Βασιλόπουλος 8, Βασιλειάδης, Σκαρκαλάς 3(1) Παπαγιάννης, Καλημέρης 12.






βίντεο: Κώστας Τσιώρας 

Σχόλια