Οι 10 Eντολές της γυμναστικής


1. Θα πρέπει να ευχαριστιέσαι αυτό που κάνεις.
Βρες αυτό που σου ταιριάζει και δώσε του να καταλάβει.


2. Θα πρέπει να δουλεύεις σκληρά.
Ένα τυπικό πρόγραμμα κρατάει από 30 έως 60 λεπτά. Φρόντισε όσο διαρκεί να δίνεις το 100%
Μετά το workout δεν θα πρέπει να δείχνεις ακόμα ωραίος-ωραία!!

3. Θα πρέπει να κάνεις και cardio.
Το καρδιοαναπνευστικο πρόγραμμα θα σου δώσει αντοχή και θα σε βάλει στην διαδικασία να κάψεις πιο πολλές θερμίδες. Ξέρω το σιχαίνεσαι αλλά kill your weakness.

4. Εννοείται ότι θα σηκώνεις βάρη.
Θα γίνεις πιο δυνατός και μάθε και αυτό… Περισσότεροι μύες – μεγαλύτερο κάψιμο θερμίδων. Στόχευε σε όλα τα μέρη του σώματός και όχι μόνο δικέφαλο-τρικέφαλο και στήθος!

5. Θα κάνεις διατάσεις.
Για την αποφυγή τραυματισμών λίγα λεπτά μετά την κάθε προπόνηση σου αφιέρωσε τα στο stretching.

6. Μην κολλάς στο ίδιο πρόγραμμα.
Το σώμα συνηθίζει και από ένα σημείο και μετά αν κάνεις τα ίδια πράγματα μένεις στάσιμος.
Άλλαξε το πρόγραμμα σου κάθε 1.5 μήνα.

7. Πρόσεχε την διατροφή σου!
Ειδικά πριν και μετά.
Το σώμα σου θέλει πρωτεΐνη, υδατάνθρακα και λιπαρά. Φάε σωστά πριν την γυμναστική σου για να έχεις ενέργεια και μετά την γυμναστική η για να πάρεις όγκο ή για να δώσεις στο σώμα σου τα συστατικά που χρειάζεται για μην χάσει μυϊκό ιστό.

8. Βρες χρόνο.
Δεν θα πρέπει να γυμναζόμαστε μόνο όταν έχουμε χρόνο αλλά θα πρέπει να βρίσκουμε χρόνο. 20 – 30 – 40 λεπτά την ημέρα στο πάρκο, στο σπίτι. Απλές ασκήσεις όπως push ups, squat, σανίδα κα θα σε κρατήσουν σε φόρμα.

9. Βάλε στόχους και επιβράβευσε τον εαυτό σου.
Εννοείται όχι να πηγαίνεις 5 φορές την εβδομάδα γυμναστήριο, να τα δίνεις όλα και το σκ  οι πίτσες και τα σουβλάκια να κάνουν πάρτυ. Τζάμπα ο κόπος. Αγόρασε ένα νέο αθλητικό μπλουζάκι, πήγαινε cinema, βγες για ένα ποτό.

10. Ξεκουράσου
Όσο σημαντικός παράγοντας είναι η γυμναστική άλλο τόσο και η ξεκούραση. Μην κάψεις το σώμα σου. Τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Αν είσαι fitness junkie και δεν θες να αράξεις στον καναπέ κάνε ένα μεγάλο περίπατο η παρακολούθησε ένα relax μάθημα yoga.


Σχόλια