"Ανοίγει το τένις το πρώτο 15μερο του Μαΐου"



Σε μήνυμά του προς την τενιστική οικογένεια, ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, Σπύρος Ζαννιάς εξέφρασε την αισιοδοξία του για άνοιγμα του τένις το πρώτο 15μερο του Μαΐου.


Περιμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης, στις αρχές της εβδομάδας δια στόματος του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο διάγγελμά του προς τον Ελληνικό λαό, ο Σπύρος Ζαννιάς τοποθετήθηκε στα καίρια ζητήματα που απασχολούν το Ελληνικό τένις, μέσω βίντεο που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα της ΕΦΟΑ στο Facebook.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης έδωσε κατευθύνσεις και συμβουλές προς τους εμπλεκόμενους φορείς ενώ εξέφρασε την προσωπική του άποψη πως το άθλημα του τένις θα είναι από τα πρώτα που θα "ελευθερωθούν", στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

"Την Πέμπτη υπήρξε τηλεδιάσκεψη της ΕΟΕ με τον Λευτέρη Αυγενάκη. Η βασική απορία ήταν πότε θα ανοίξουν οι εγκαταστάσεις. Θα γίνει κατηγοριοποίηση των αθλημάτων. Ποια είναι ατομικά, ομαδικά. Ποια διεξάγονται σε κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους. Αν έχουν σωματική επαφή με τον αντίπαλο; Οι αποφάσεις αυτές θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.

Όλοι ρωτούν ποια θα είναι η σειρά του τένις στο άνοιγμα των εγκαταστάσεων. Φαίνεται ότι οι δικές μας εγκαταστάσεις θα είναι από τις πρώτες που θα ανοίξουν, βέβαια με τις δυσκολίες που προανέφερα των συνοδευτικών εγκαταστάσεων και των κανόνων που θα τεθούν για την ασφάλεια όλων μας. Όλα αυτά, τελούν υπό την έγκριση της κυβέρνησης μετά από τις εισηγήσεις των ειδικών και όταν θα μπούμε στα γήπεδα θα πρέπει είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, να τηρήσουμε τους κανόνες προφύλαξης για να μην γυρίσουμε πίσω.

Αναμένουμε το διάγγελμα του Πρωθυπουργού την επόμενη εβδομάδα για να δούμε από τα πλέον επίσημα χείλη τι ακριβώς θα ισχύσει στο άμεσο μέλλον. Οι φήμες που υπάρχουν είναι διαρροές αλλά ακούγαμε τους ειδικούς και πρέπει να αναμένουμε το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για να έχουμε πλήρη εικόνα για το τι θα συμβεί.

Πλέον μπορώ να πω με αισιοδοξία ότι το τένις θα ανοίξει στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, τηρώντας τα πρωτόκολλα ασφαλείας που θα διαμορφώσουν οι ειδικοί και εδώ θα πρέπει να φρουρήσουμε εμείς οι ίδιοι το προϊόν μας, το τένις που αγαπάμε έτσι ώστε να μην γυρίσουμε ξανά πίσω", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαννιάς.

Για το Davis Cup που είναι προγραμματισμένο να γίνει τον Σεπτέμβριο στο Tatoi Club, ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, είπε: "Εχουμε δύο διεθνείς διοργανώσεις φέτος Ελλάδα. Η Ευρωπαϊκή συνέλευση τένις που ήταν να γίνει τον Μάρτη θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβρη όπως επίσης και το Davis Cup που αγωνιζόμαστε με τη Λιθουανία στην Ελλάδα για την άνοδό μας στο Group I. Γι'αυτές τις δύο διοργανώσεις και εφόσον οι αερομεταφορές ανοίξουν, θα υλοποιηθούν μέσα στο έτος.

Συνεχίζουμε να μένουμε σπίτι, ακούμε τους ειδικούς και ελπίζουμε στο πρώτο 15μερο του Μαΐου να βρεθούμε και πάλι στα γήπεδα".

Για το αγωνιστικό κομμάτι των τουρνουά, ο κ.Ζαννιάς ανέφερε: "Για το αγωνιστικό μέρος της Ομοσπονδίας, το βάρος πέφτει στα πρωταθλήματα που δίνουν προνόμια και διευκολύνσεις στους αθλητές και τις αθλήτριες και αυτά είναι το σχολικό πρωτάθλημα, το πανελλήνιο πρωτάθλημα junior και το πανελλήνιο ανδρών/γυναικών. Υπήρξε διαβεβαίωση από τον κ.Αυγενάκη ότι έστω και καθυστερημένα να πραγματοποιηθούν, τα προνόμια θα ισχύσουν κανονικά".

Τέλος, αναφέρθηκε και στους δύο κορυφαίους εκπροσώπους μας, Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη, λέγοντας ότι θα είναι από τους πρώτους αθλητές που θα μπουν στα courts, στο πλαίσιο της Ολυμπιακής τους προετοιμασίας.

"Ποιοι θα μπουν πρώτοι στα γήπεδα; Αυτοί που έχουν πάρει ήδη την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ή διεκδικούν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που αναβλήθηκαν για το 2021. Άρα οι πρώτοι που θα μπουν στα γήπεδα θα είναι η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Αιτιολογημένα, η οικογένεια του τένις ρωτάει: Δεν είναι μόνο οι μεγάλοι αθλητές, είναι και όλη η κοινότητα που αφορά σε παιδιά, γονείς και αθλούμενους γενικά. Τα πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν αναβληθεί και είμαστε σε αναμονή για να δούμε τι ακριβώς θα κάνουμε. Επαναλαμβάνω ότι δεν μιλάμε για επανεκκίνηση αλλά για καινούργιο σχεδιασμό".
Πηγή: Tennis24


Σχόλια