Ο Ασημένιος Απόστολος Τεληκωστόγλου στο Παγκόσμιο του 2019! | βίντεο


Ο Αποστόλης κατάφερε να διαπρέψει πέρυσι το 2019 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στην Manchester Arena του Manchester στο Ηνωμένο Βασίλειο.




Εκεί ο γεννημένος το 1995 κορυφαίος Έλληνας αθλητής, κατάφερε να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στην welterweight κατηγορία των -80 κιλών .

Ο αθλητής μας στον γύρο των 64 κέρδισε με 23-0 τον Κύπριο Γεώργιο Κακούρη, ενώ στους 32 επικράτησε του Jorge Gonzalez από την Ανδόρρα.

Στους 16 πέρασε το εμπόδιο του Νορβηγού Richard Ordemann επικρατώντας με 11-6.

Στα προημιτελικά κέρδισε με έναν πόντο διαφορά, 13-12 τον Ιταλό Roberto Botta και έτσι μπήκε πανηγυρικά στα μετάλλια. Στον ημιτελικό βρήκε μπροστά του τον Moisés Hernández από την Δομινικανή Δημοκρατία κερδίζοντάς τον με 15-7.

Στον τελικό ο Τεληκοστόγλου έχασε 12-22 από τον Αζέρο Milad Beigi, που ήταν χάλκινος Ολυμπιονίκης και ο προηγούμενος Παγκόσμιος Πρωταθλητής. 

Ο Αποστόλης με αυτή την επιτυχία έγινε ο πρώτος Έλληνας άντρας με Ασημένιο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Taekwondo.

O Tεληκοστόγλου αξίζει να επισημάνουμε πως έχει ένα ακόμα ασημένιο παγκόσμιο μετάλλιο στην κατηγορία των Νέων το 2012 αγωνιζόμενος στα 73 κιλά στην Αίγυπτο.

To 2019 ήταν μάλιστα ανάμεσα στους υποψήφιους καλύτερους Έλληνες αθλητές από τον ΠΣΑΤ.

Δείτε παρακάτω αγώνες του, με τον ίδιο πλέον να διεκδικεί την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο που θα γίνουν το 2021.




πηγη: ufight.gr

Σχόλια