ΕΠΣ Κοζάνης: Το σενάριο που παίζει για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων σεζόν 2020 2021

Η αγωνιστική χρονιά που θα έρθει για τα ερασιτεχνικά σωματεία  θα είναι  πολύ δύσκολη όσον αφορά το οικονομικό μέρος.
Σίγουρα θα  είναι μια μεταβατική χρονιά λόγω του  κορονοϊού  που εξακολουθεί να μας απειλεί.

Ακόμα και να έχουμε έναρξη πρωταθλημάτων (άγνωστο πότε θα επιτραπεί η έναρξη ) τα παιχνίδια θα γίνονται  κεκλεισμένων των θυρών έως ότου βρεθεί το εμβόλιο   με ότι συνεπάγεται αυτό .Τα μέτρα για να διεξαχθεί ένα παιχνίδι θα είναι αυστηρά ( στα αποδυτήρια ποδοσφαιριστών , διαιτητών κλπ).

Αν η πολιτεία δε μεριμνήσει για οικονομική βοήθεια στα σωματεία, αν οι κατά τόπου ΕΠΣ δε βρουν λύσεις που θα ελαφρύνουν τις υποχρεώσεις των σωματείων,τότε είναι βέβαιο πως πολλά σωματεία δε θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα.

Ένα σενάριο που παίζει πολύ σοβαρά τώρα  από τους ιθύνοντες της ΕΠΣ Κοζάνης  για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων είναι το εξής:

Στην Α' κατηγορία οι ομάδες  είναι 17   (ανέβηκαν τέσσερις από τη Β' κατηγορία και δεν υποβιβάστηκε καμία) και υπάρχει εκκρεμότητα με την ομάδα του Μακεδονικού Φούφα για το τι θα αποφασιστεί από την ΕΠΟ όσον αφορά τον υποβιβασμό  των ομάδων από τη Γ εθνική.

Ας υποθέσουμε ότι οι ομάδες θα είναι 18,  είτε με τον Φούφα είτε με κάποια άλλη ομάδα  που ενδεχομένως να ανέβει για να συμπληρώσει τον αριθμό ( μπορεί όμως  να μείνουν και 17 ).

Η σκέψη  στην ΕΠΣ Κοζάνης είναι να υπάρξει μείωση των  παιχνιδιών .

Πως θα γίνει αυτό ;

Να δημιουργηθούν δύο όμιλοι των 9 ομάδων χωρισμένες με γεωγραφικά κριτήρια .
Έτσι μ αυτόν τον τρόπο  θα υπάρξει πρωτάθλημα με 16 παιχνίδια στον κάθε όμιλο (δύο γύρους) με τις τέσσερις πρώτες των δύο ομίλων  να παίζουν   πλέι οφ  και τις υπόλοιπες πέντε να παίζουν πλέι άουτ σε μονά παιχνίδια  
Σύνολο παιχνιδιών στα πλέι οφ 23 (16+7) και στα πλέι άουτ 25( 16+9)
Για το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν στη Β' κατηγορία θα εξαρτηθεί  με το πόσες ομάδες θα απαρτίζεται  τη σεζόν 2021- 2022  η Α κατηγορία.

Ίσως υποβιβαστούν 3 ομάδες  στη Β ' κατηγορία, να ανέβουν από τη Β'  δύο για να γίνει ένα πρωτάθλημα στην  Α΄κατηγορία με 16 ομάδες.

Στη Β' κατηγορία για τη σεζόν 2020 - 2021  θα γίνουν  πάλι δύο όμιλοι( ο αριθμός των ομάδων  που θα απαρτίζουν τους δύο ομίλους ,θα εξαρτηθεί με το πόσες ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή).

Επαναλαμβάνουμε για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, πως όλα τα παραπάνω είναι μόνο σκέψεις και τίποτα ακόμα επίσημο και δεδομένο.




Σχόλια