Νέα δεδομένα όσον αφορά την Β ' κατηγορία ΕΠΣ Κοζάνης και την ανακήρυξη πρωταθλητών

Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας νέα δεδομένα  όσον αφορά την Β ' κατηγορία ΕΠΣ Κοζάνης και την ανακήρυξη πρωταθλητών 

Στην Α' κατηγορία τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. 
Πρέπει να βγει πρωταθλητής  ο οποίος θα κερδίσει και την άνοδο.  
 Η Κοζάνη με 6 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Μακεδονικό και με ίδιο αριθμό παιχνιδιών (21 παιχνίδια) ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια και ανέρχεται στην Γ'  εθνική. 

Τώρα για τη Β ' κατηγορία όπως λένε οι πληροφορίες μας,  η ΕΠΣ σκέπτεται να ανεβάσει τους δύο πρώτους από κάθε όμιλο,  χωρίς απονομή κυπέλλου πρωταθλητή.

Στον 1ο όμιλο μπορεί ο ΑΟ Κρόκου να υπερτερεί στα μεταξύ τους παιχνίδια,   στην υπάρχουσα ισοβαθμία με το Βελβεντό, αλλά το Βελβεντό επειδή έχει κάνει το ρεπό του έχει σε λιγότερα  παιχνίδια έναντι του Κρόκου (που δεν έκανε το ρεπό) ίδιους βαθμούς.

Σε 19 παιχνίδια το  Βελβεντό 49 βαθμούς 
Σε 20 παιχνίδια ο ΑΟ Κρόκου 49 βαθμούς 

Αν τώρα σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ , γίνει η διαίρεση βαθμών με τα παιχνίδια που έδωσαν οι δύο ομάδες  θα υπερτερεί το Βελβεντό.. Φαύλος κύκλος δηλαδή

Στον 2ο όμιλο μπορεί η Άρδασσα να έχει παιχνίδι παραπάνω από του Πύργους που έκαναν το ρεπό αλλά οι διαφορά βαθμών είναι τέτοια που και διαίρεση παιχνιδιών με τους βαθμούς να γίνει πάλι η Άρδασσα υπερτερεί ...  50 βαθμούς η Άρδασσα,  45 βαθμούς οι Πύργοι. 

Στην τρίτη θέση του 2ου ομίλου  είναι ο Ατρόμητος 44 βαθμούς αλλά δεν έκανε το ρεπό του  και  οι Πύργοι που έχουν κάνει ρεπό  υπερτερούν.

Η ΕΠΟ διέκοψε τα πρωταθλήματα αφήνοντας τις κατά τόπους ΕΠΣ  να πάρουν αποφάσεις σύμφωνα με τις προκηρύξεις τους  που με νομοθετική διάταξη μπορεί να αλλάξουν.

Έτσι υπάρχει η σκέψη στην ΕΠΣ Κοζάνης να  ανεβάσουν όπως αναφέραμε και πιο πάνω τις δύο πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου χωρίς όμως να γίνει απονομή κυπέλλου πρωταθλητή ελέω Κορονοϊού.

Σίγουρα σ αυτή τη δεδομένη στιγμή  το ζητούμενο για τις τέσσερις ομάδες  είναι η άνοδος στην Α' κατηγορία και δευτερεύων ρόλο παίζει ποιος θα πάρει κύπελλο  πρωταθλητή. 

Για τον υποβιβασμό θα  ισχύσει μάλλον  αυτό που έχουμε γράψει Καμία ομάδα δε θα υποβιβαστεί από την Α' κατηγορία στην Β' αλλά και επειδή τουλάχιστον για φέτος δε θα δημιουργηθεί Γ' κατηγορία δε θα υποβιβαστούν ομάδες από την Β' κατηγορία.


Σχόλια

  1. αυτο ειναι το ευκολο. το δυσκολο ειναι ποσες ομαδες θα κατεβουν στην Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.