Μάκης Τζάτζος ένα "δεκάρι" από τον Κόμανο και τον Εορδαϊκό ...στην Ξάνθη και στον Άρη !


Έχει γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Ξάνθης και όπως είπε ο Ναπολέοντας κάποτε, η ιστορία γράφεται από νικητές.
Ο Μάκης Τζάτζος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας της Ξάνθης και αποτέλεσε μέλος της τα χρόνια της μεγάλης ανόδου με πολλές συμμετοχές όντας ένα από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας.

Η καταγωγή του δεν είναι από τη Ξάνθη όπως αρκετοί νομίζουν, καθώς γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα και εκεί ήταν που ξεκίνησε και το ποδόσφαιρο όπου αγωνίστηκε στον Εορδαϊκό και μετά στην Αναγέννηση Καρδίτσας. 

Έπαιξε στις «μικρές» εθνικές  ομάδες (Ελπίδων, Παίδων, κλπ). Κλήθηκε κάποια στιγμή και στην Εθνική Ανδρών, από τους Αντώνη Γεωργιάδη και Αλκέτα Παναγούλια, μα λόγω τραυματισμού δεν μπόρεσε ποτέ να χριστεί διεθνής. . Στα 20 του μόλις χρόνια  ”μπαίνει” στο μάτι της Ξάνθης που τον θέλει διακαώς στο ρόστερ της. 

Όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Η μεταγραφή έρχεται και από το 1987 έως το 1995 γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας με την οποία γιόρτασε πολλές χαρές και σίγουρα αποτελεί το χαρακτηριστικότερο κομμάτι της ποδοσφαιρικής του καριέρας. 

Ήταν το ”δεκάρι” της ομάδας για 168 φορές και ένα από τα πιο ηγετικά στελέχη της Ξάνθης. Μετά από μια γεμάτη 8ετία αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα και να αλλάξει ομάδα με επικρατέστερο τον Άρη. 

Το 1995 παίρνει τη μεταγραφή του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης με την οποία όμως δε βρίσκει τη χρυσή τομή όπως με τη Ξάνθη. Γυρίζει λοιπόν το 1996 σε εκείνη, όπου μένει μια σεζόν και κλείνει το κύκλο του. 

Συνεχίζει στην Αναγέννηση Καρδίτσας, εκεί απ’ όπου ξεκίνησε και κλείνει τη ποδοσφαιρική του καριέρα στο Λεωνίδιο. Η ενασχόληση του με τη στρογγυλή θεά όμως δε σταμάτησε εκεί καθώς αργότερα διετέλεσε και πρόεδρος της Αναγέννησης Καρδίτσας. 

Πλέον ασχολείται με το εμπόριο αλλά πάντα βρίσκεται στο προσκήνιο και παρακολουθεί στενά τη πορεία της αγαπημένης του Ξάνθης.









Σχόλια