«Πετάει» για Αμερική ο Αργυρόπουλος του Αρίωνα Πτολεμαΐδας !


Ο αθλητής της ομάδας του Κορωπίου, Νίκος Αργυρόπουλος κάνει το "όνειρο" πραγματικότητα, καθώς την επόμενη χρονιά θα μεταφερθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για λογαριασμό του Cameron University και ένα απίστευτο μπασκετικό ταξίδι ξεκινάει για εκείνον...


 Ο Νίκος Αργυρόπουλος του Κορωπίου είναι έτοιμος να αλλάξει "σελίδα" στην μπασκετική του καριέρα. Το Αμερικανικό "όνειρο" για τον νεαρό αθλητή από την Πτολεμαΐδα. Ένας εξαιρετικός σέντερ ηλικίας 19 ετών και ύψους 2,05 με πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι του. 

Ξεκίνησε από τον Αρίων Πτολεμαΐδας, με τον οποία μάλιστα απέκτησε και εμπειρίες από τη Γ' Εθνική κατηγορία. Στην πορεία βρέθηκε στον Άρη και με την εφηβική ομάδα, έχοντας πολύ σημαντική παρουσία βρέθηκε στο Πανελλήνιο των Εφήβων κατακτώντας την 4η θέση στη χώρα.

Το περσινό καλοκαίρι το Κορωπί άλλαξε δομή και νοοτροπία με την έλευση του Ανδρέα Δρακόπουλου στο "τιμόνι" της ομάδας, δημιουργώντας μια νεανική ομάδα με ταλαντούχους παίκτες και ένα διαφορετικό project. Ένα project πρωτοεμφανιζόμενο θα έλεγε κανείς για τα ελληνικά δεδομένα. Μια ομάδα δηλαδή, που σκοπός της είναι μαζί με την καλή πορεία του συλλόγου και τις απαιτήσεις του, να ετοίμαζε παίκτες τόσο για την ελληνική αγορά, όσο και παίκτες με όραμα την ακαδημαϊκή τους μόρφωση μέσω του μπάσκετ.

Για αυτό το λόγο, την περσινή χρονιά για πρώτη φορά δημιουργήθηκε και η ομάδα του Under 21, για να εξυπηρετήσει τους παραπάνω σκοπούς. Από τον πρώτο κιόλας χρόνο, η ομάδα αυτή κατάφερε να φτάσει στο Final 4 και τις 4 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, που λόγω της πανδημίας που προέκυψε δεν ολοκληρώθηκε ακόμη.

Μέσα από όλα αυτά, το Κορωπί είχε μια μεγάλη επιτυχία ήδη από την πρώτη χρονιά με τον Νίκο Αργυρόπουλο να κάνει πράξη το όνειρό του και να επιλέγεται από το Cameron University, για να συνεχίσει το μπασκετικό του ταξίδι.

Ο νεαρός αθλητής φέτος στην πρώτη του χρονιά με τη φανέλα του Κορωπίου έδειξε πολύ θετικό πρόσωπο και στα δύο τμήματα, τόσο με την ανδρική ομάδα στον 1ο όμιλο της Γ' Εθνικής, όσο και στο πρωτάθλημα των Νέων. Η ομάδα αυτή επίσης καθοδηγούταν από τον coach Ανδρέα Δρακόπουλο και ο Αργυρόπουλος ήταν από τα βασικά στελέχη της επιτυχημένης πορείας της.

Μάλιστα ο ίδιος ο coach Δρακόπουλος του ευχήθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Νίκο καλή επιτυχία στο νέο σου ταξίδι, ένα όνειρό σου που όλο το χρόνο το υποστηρίζεις μέσα από κάθε προπόνησή σου, μέσα από κάθε σου αγώνα και δικαιολογημένα το κατάφερες. Συγχαρητήρια!"

Ο ίδιος ο αθλητής Νίκος Αργυρόπουλος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram δήλωσε:

"Πρώτα απ'όλα ευχαριστώ το Θεό που με ευλογεί με την ευκαιρία να παίζω το παιχνίδι που αγαπώ. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και όλους όσους έχουν συμμετάσχει στο ταξίδι μου μέχρι στιγμής και θέλω να γνωρίζετε που σας εκτιμώ πολύ. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον coach Brown που με πιστεύει και μου δίνει την ευκαιρία να εκπληρώσω ένα παιδικό μου όνειρο, τον coach Σωτήρη Βούκια που στάθηκε δίπλα μου, με στήριξε και ήταν εκεί για εμένα ανεξαρτήτως ώρας. Τον coach Ανδρέα που είχε υπομονή μαζί μου και μου έμαθε το παιχνίδι και κάθε έναν προπονητή που είχα στην καριέρα μου. Μετά από όλα αυτά, ανακοινώνων πως θα συνεχίσω την καριέρα μου μπασκετική και ακαδημαϊκή στο Cameron University".


Αρίων Πτολεμαΐδας
Μόνο υπερήφανοι μπορούμε να νιώθουμε όταν ένα παιδί από τα σπλάχνα της ομάδας μας κάνει το βήμα παραπάνω στη ζωή και στην καριέρα του. Ο Νίκος Αργυρόπουλος γέννημα θρέμμα του Α.Π.Σ Αρίων-Πτολεμαΐδα από τη νέα χρονιά θα σπουδάζει και θα αγωνίζεται στο πανεπιστήμιο του Cameron των Η.Π.Α κάνοντας το όνειρο του πραγματικότητα. Νίκο σου ευχόμαστε προ πάντων να έχεις υγεία, δύναμη και να συνεχίσεις να δουλεύεις σκληρά.


Σχόλια