84 συμπολίτες μας ζητούν το Κλειστό Γυμναστήριο της Λευκόβρυσης να ονομαστεί Βασίλειος Φλέγκας – Θετικά γνωμοδότησε ο ΟΑΠΝ – Η τελική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης

Μετά από αίτημα ογδόντα τεσσάρων (84) συμπολιτών μας, ζητήθηκε η ονοματοδοσία του κλειστού γυμναστηρίου Λευκόβρυσης με το όνομα του Βασίλη Φλέγκα, αθλητή, γυμναστή, ιδρυτικού μέλους αθλητικών συλλόγων, ο οποίος όπως αναφέρεται στο συνοδευόμενο αίτημα υπήρξε πρωτεργάτης στον τομέα του αθλητισμού της Κοζάνης, καθηγητή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Κοζάνης από το 1960 ως το 1984 με μεγάλη συνεισφορά στον τοπικό αθλητισμό.
Συγκεκριμένα αναφέρεται πως: «Ο κύριος Φλέyκας ως εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής άφησε το στίγμα του στην πόλη της Κοζάνης, με αφιλοκερδή πολύπλευρη προσφορά, σε εποχές ρομαντικές αθλητικά, που δεν υπήρχαν ακαδημίες και εισπράξεις.»

Το Δ.Σ. του ΟΑΠΝ γνωμοδότησε θετικά, ωστόσο το  μέλος  Π. Αμανατίδου όπως κι ο Αντιπρόεδρος Μ. Μαγγιρίδης έθεσαν ως προβληματισμό το γεγονός ότι ο κ. Β. Φλέγκας δεν ήταν Κοζανίτικης καταγωγής και ίσως θα έπρεπε να διερευνηθεί πριν την ονοματοδοσία του εν λόγω γυμναστηρίου κάποιο πρόσωπο με τοπική καταγωγή που είχε αντίστοιχη συνεισφορά.

Σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση θα ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης όταν έρθει, προς ψήφιση, το θέμα.

kozan.gr

Σχόλια