Αυτός θα μπορούσε να είναι ο υποψήφιος πρόεδρος για την ΕΠΟ που μπορεί να ενώσει το Big 4 (Γράφει ο Δημήτρης Κανελλάκης – metrosport.gr)


Εναν πρόεδρο ο οποίος δεν θα χρειάζεται να απολογείται συνεχώς στους ισχυρούς του ελληνικού ποδοσφαίρου, ούτε να κοιμάται και να ξυπνάει με την αγωνία πώς θα ισορροπήσει ανάμεσά τους και πώς θα βρει τρόπο να τους έχει όλους ικανοποιημένους.

Η ΕΠΟ χρειάζεται έναν πρόεδρο ο οποίος θα έχει την εμπειρία, την τόλμη, την ικανότητα, αλλά και την αναγνώριση των ισχυρών του ελληνικού ποδοσφαίρου και των προέδρων των Ενώσεων ότι αυτός είναι ο καταλληλότερος για να διοικεί την ομοσπονδία.

Ο Γραμμένος δεν είχε τίποτε από τα παραπάνω, γι’ αυτό και απέτυχε. Ομως, το θέμα μας, πλέον, δεν είναι ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ, αλλά ποιος θα είναι ο νέος.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πολλές αξιόλογες επιλογές. Είναι ευχάριστο, όμως, για εμάς εδώ στην Βόρεια Ελλάδα ότι από τον δικό μας χώρο προέρχονται οι αξιολογότερες.

Οι καλά μυημένοι στα της ΕΠΟ, επιμένουν ότι τέσσερα χρόνια μετά φαίνεται να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε να επανέλθει μια υποψηφιότητα που “κάηκε” τον Ιούνιο του 2016 μαζί με το… ναυάγιο της συνάντησης του Big 4 στο Ηράκλειο, που άνοιξε τον δρόμο για την οριστικοποίηση της υποψηφιότητας Γραμμένου και την εκλογή του στην προεδρία.

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι η λύση που ζυμωνόταν τότε, καθώς την αποδεχόταν πλήρως ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ο ΠΑΟ δεν είχε αντίρρηση και έβρισκε σύμφωνο τον Ολυμπιακό, ήταν η από κοινού στήριξη των τεσσάρων στον επί σειρά ετών πρόεδρο της ΕΠΣ Κοζάνης, τον Χρήστο Σάββα.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Χρήστος Σάββας απολαμβάνει την εκτίμηση και του Ιβάν Σαββίδη και του Δημήτρη Μελισσανίδη, ενώ η στενή σχέση του με την οικογένεια Μητσοτάκη δρα καταλυτικά προκειμένου να κάμψει τις όποιες αντιρρήσεις του Ολυμπιακού.

Ο Χρήστος Σάββας μοιάζει να είναι αυτή την περίοδο ο ιδανικός υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ, υπό την έννοια ότι μπορεί να είναι ο κοινής αποδοχής πρόεδρος.

Εξαιρετική επιλογή θα μπορούσε να είναι και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας, ο Στέργιος Αντωνίου, όμως, το ζήτημα είναι αν μπορεί η υποψηφιότητά του να ενώσει τους μεγάλους, όπως μπορεί του Σάββα.

Για τον κ. Αντωνίου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα τον στήριζε ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟ, ότι θα τον έβλεπε θετικά η ΑΕΚ, αλλά είναι άγνωστο αν θα κρατούσε την ίδια στάση και ο Ολυμπιακός.

Σχόλια