Μπάσκετ: Συνένωση Φοίνικα και Εθνικού Κοζάνης - Η οικογένεια του ιστορικού ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ μεγαλώνει θέτοντας σε λειτουργία και το τμήμα μπάσκετ δίπλα στα τμήματα Χάντμπολ, Πυγμαχίας και Ενόργανης Γυμναστικής

Η Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 αποτελεί μια σημαντική ημέρα για το ιστορικό σωματείο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ και το ΦΟΙΝΙΚΑ ΚΟΖΑΝΗΣ. Η ενεργοποίηση του τμήματος καλαθοσφαίρισης του ΦΣ Εθνικός Κοζάνης και η συνένωση δια απορρόφησεως με τον ΑΣ Φοίνικα Κοζάνης είναι πλέον γεγονός.


Δυο ομάδες με την δική τους ιστορία, με τον Εθνικό να έχει την τελευταία του συμμέτοχη στα τμήματα μπάσκετ το 2007 και με μεγάλη ιστορία στην Β΄εθνική (παλιά Α2 τότε) και τον Φοίνικα Κοζάνης, ο όποιος στη σύντομη ιστορία του έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στα τοπικά πρωταθλήματα αλλά και στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του.

Οι διοικήσεις των δυο ομάδων μετά από εποικοδομητικές συζητήσεις και με σκοπό το κοινό καλό συμφωνήσαν σε όλα. Πλέον η οικογένεια του ιστορικού ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ μεγαλώνει θέτοντας σε λειτουργία και το τμήμα μπάσκετ δίπλα στα τμήματα Χάντμπολ, Πυγμαχίας και Ενόργανης Γυμναστικής. Σε μια δύσκολη εποχή για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό η σύμπραξη και η συνεργασία των δύο ομάδων δίνει ελπίδα, όραμα και προοπτική για το μέλλον της περιοχής μας.

Στην προσπάθεια για το νέο αυτό ξεκίνημα και το χτίσιμο μιας ομάδας που θα πρωταγωνιστεί τα επόμενα χρόνια, πέρα από τη συνεισφορά των παραγόντων της διοίκησης, των προπονητών και των αθλητών, ξεχωριστό ρόλο θα έχει και η τοπική κοινωνία την οποία θέλουμε στο πλευρό μας. Για να ζήσουμε μοναδικές στιγμές, τις οποίες μόνο το αγαπημένο μας άθλημα μπορεί να προσφέρει.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί το πλάνο της ομάδας και οι ενέργειες/δράσεις που θα πραγματοποιήσει, καθώς και οι μεταγραφές αθλητών, οι προπονητές των τμημάτων αλλά και οι παράγοντες που θα στηρίξουν τη νέα αυτό προσπάθεια. Φρέσκες ιδέες, πολύ όρεξη για δουλειά, χωρίς μικροσκοπιμότητες και μικροσυμφέροντα, και μοναδικό κριτήριο το Ευ αγωνίζεσθαι.

Ενωμένοι και ακόμα πιο δυνατοί θα προσπαθήσουμε, πλέον σαν μια ομάδα, να προάγουμε τον αθλητισμό και όλες τις αξίες που πρεσβεύει το σωματείο μας τόσα χρονια. Σας θέλουμε κοντά μας γιατί ο ΕΘΝΙΚΟΣ είσαστε όλοι εσείς!!!


Σχόλια