Τελικός Final-4 Παίδων ΕΚΑΣΔΥΜ 2019-20: Πρωταθλητές οι Διόσκουροι Κοζάνης - Πρωτέας Γρεβενών - Διόσκουροι Κοζάνης 51-58 | φωτο - βίντεο


Τον τίτλο του Παιδικού Πρωταθλήματος ΕΚΑΣΔΥΜ 2019-20 κατέκτησαν οι Διόσκουροι Κοζάνης που επιβλήθηκαν στον τελικό του Πρωτέα Γρεβενών με 51-58.



Στο φετινό πρωτάθλημα Παίδων αγωνίστηκαν παιδιά γεννημένα το 2004 και το 2005.

Το παιχνίδι έγινε στο ΔΑΚ Κοζάνης με σχετικά λίγους θεατές λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού. 

Οι Διόσκουροι ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κι έχτισαν μία διψήφια διαφορά που φάνηκε να τους δίνει τον τίτλο μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο.

Ο Πρωτέας όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, πίεσε στο τέταρτο δεκάλεπτο και κατάφερε να μειώσει την διαφορά.

Στα τελευταία λεπτά όμως οι Διόσκουροι κατάφεραν να ανασυνταχθούν και κράτησαν την νίκη την οποία πανηγύρισαν δεόντως με την τελευταία κόρνα της γραμματείας.



Κορυφαίος του αγώνα ο Παύλος Βασιλειάδης των Διόσκουρων που με τους 28 πόντους που σημείωσε οδήγησε την ομάδα του στην νίκη αλλά και κατέκτησε o ίδιος τον τίτλο του MVP του Final-4.

Πρώτος σκόρερ του Final-4 συνολικά αναδείχθηκε ο Φίλιππος Ταχτσίρας του Α.Σ. Καστοριάς.

Στην καλύτερη πεντάδα του Final-4 Παίδων ψηφίστηκαν από τους 0μοσπονδιακούς προπονητές οι Πέτρος Αγορίτσας και Παύλος Βασιλειάδης των Διόσκουρων, ο Γιάννης Καναβός του Πρωτέα, ο Νίκος Γεροκώστας του Μ. Αλέξανδρου Κοζάνης και ο Φίλιππος Ταχτσίρας του Α.Σ. Καστοριάς. 

Την τρίτη θέση του Final-4 πήρε ο Α.Σ. Καστοριάς που νίκησε τον Μ. Αλέξανδρο Κοζάνης στον μικρό τελικό. 

Τα δεκάλεπτα του τελικού: 

Πρωτέας-Διόσκουροι 10-15, 10-19 (ημίχρονο 20-34), 17-17 (37-51), 14-7 (τελικό 51-58).



ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ (Κατσάλης): Βεντζιλής, Καραγιαννίδης, Χυτάς 2, Μπαρέκας, Καραγιάννης 14, Καναβός 12, Μπάλλας, Κυρατζής 23, Σπανός.



ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ (Σιακαβάρας): Βατζήκας, Κοβλακάς 4, Βελόνης, Τασόπουλος, Αλβανός, Παπαγιάννης 11, Καραγιάννης, Βλάχος, Αγορίτσας 5, Βασιλειάδης 28, Μπούρος 4, Ξανθόπουλος 6. 

Διαιτητές: Κατωτικίδης, Παπανικολάου.

























Σχόλια