Ερασιτεχνικός αθλητισμός - Άλλο ένα θύμα του κορονοϊού!

"Δεύτερο κύμα» της πανδημίας χτυπάει αλλύπητα τις κοινωνικές ομάδες όπως  και τον αθλητισμό.

 Όσο ο νέος κορονοϊός αποδεικνύει τις αντοχές και τη διάρκειά του, τόσο εμπεδώνεται σε όλους μας η ανάγκη να προχωρήσουμε  μπροστά, μαζί του. 

Το βασικό δεδομένο είναι – όπως ομολογεί η επιστημονική κοινότητα – ότι δεν θα ξεφορτωθούμε τον ιό άμεσα ή ακαριαία. Σε οποιοδήποτε από τα σενάρια ύφεσης της πανδημίας, (ανακάλυψη εμβολίου, υψηλά ποσοστά ανοσίας κ.λπ.) προβλέπεται ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί μέχρι η ζωή να επανέλθει σε εντελώς κανονικούς ρυθμούς, χωρίς δηλαδή την τήρηση κοινωνικών αποστάσεων.

 Με υπευθυνότητα και τήρηση των μέτρων , όμως  χωρίς φόβο πρέπει να προχωρήσουμε 

Εξάλλου η "ζωή που φοβάται τη  ζωή δεν είναι ζωή" (Μένανδρος 4ος αιώνας)

Η ζωή, δεν μπορεί να σταματήσει.

Ούτε στα σπορ φυσικά.

Θα πάμε… παρέα

Αλλά πώς; 

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός  βρίσκεται στην ''εντατική'', οι παράγοντες ''αιμορραγούν'' επικίνδυνα και τα σωματεία θέλουν την στήριξη.

 Υπήρξαν δεσμεύσεις και υποσχέσεις από την πολιτεία για βοήθεια αλλά  δυστυχώς   ακόμα δεν την  είδαμε .

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο συνεχίζει να υπάρχει γιατί σε κάθε περιοχή υπάρχει μια χούφτα τρελών, διατεθειμένων να βάλουν χρήματα από την τσέπη τους για να παίξουν μπάλα, να πλένουν τις φανέλες τους στα πλυντήρια των σπιτιών, να διανύουν ατελείωτα χιλιόμετρα για να πάρουν μέρος σε πρωταθλήματα, να σπαταλούν αργίες για να δουλέψουν οι ίδιοι στο γήπεδο της ομάδας της πόλης τους , της γειτονιάς τους.

Μιλάμε για αθλητικά σωματεία, που όλα αυτά τα χρόνια έχουν δώσει πολλές μάχες επιβίωσης, χωρίς ουσιαστική στήριξη και παρ' όλα αυτά δεν σταμάτησαν ποτέ να προάγουν το αθλητικό ιδεώδες

Οι οικονομικές ζημιές για τα αθλητικά σωματεία  -και σήμερα ακόμη  περισσότερο- λόγω Κορονοϊού  είναι ήδη μεγάλες, αφού μιλάμε για μεγάλες απώλειες εσόδων .

Σε αυτές τις απώλειες έρχονται να προστεθούν οι αθλητικές χορηγίες, αλλά και τα έσοδα από κάθε είδους αθλητική εκμετάλλευση και προβολή, που αυτό το διάστημα είναι μηδενικά. 

Σήμερα τα ερασιτεχνικά σωματεία χρειάζονται ακόμα πιο πολύ την βοήθεια του κράτους, των ενώσεων, του δήμου .

Πρέπει να  τα στηρίξουν με νύχια και με δόντια.

Για να μη τα παρατήσει κανείς αθλητής.

 Για να μη κατεβάσει ρολά κανένα σωματείο .

Για να γεμίσουν και πάλι τα γήπεδα και οι αθλητικοί χώροι..

Σχόλια