Χάντμπολ: Θετικό κρούσμα στην Εθνική Ανδρών- Ματαιώθηκαν τα φιλικά στην Αίγυπτο - Αν συνεχιστεί το lockdown Θα μεταφερθεί η έδρα της Εθνικής από την Κοζάνη

           


Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της για το EURO 2022 θα ξεκινήσει σήμερα η Εθνική Ανδρών

Νέο πρόσωπο στις κλήσεις είναι ο τερματοφύλακας του Διομήδη Άργους Παναγιώτης Παπαντωνόπουλος, ενώ οι διεθνείς τερματοφύλακες Κολλύρης (ΑΣΕ Δούκα) και Παπάζογλου (Bianco Monte Δράμα) δεν θα μπορέσουν να πάρουν μέρος στην προετοιμασία, αφού τέθηκαν σε 10ημερη προληπτική καραντίνα από τον ΕΟΔΥ, λόγω επαφής τους με επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19.

Σήμερα το πρωί όλα τα μέλη της Εθνικής Ανδρών έκαναν μοριακό τεστ covid-19 στην Ευρωκλινική Αθηνών, ιατρικό υποστηρικτή της Ομοσπονδίας και των Εθνικών μας ομάδων.

Θετικό κρούσμα στην Εθνική Ανδρών- Ματαιώθηκαν τα φιλικά στην Αίγυπτο

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ανακοινώνει ότι από τα μοριακά τεστ covid-19 στα οποία υποβλήθηκαν τα μέλη της Εθνικής Ανδρών, βρέθηκε θετικό το δείγμα του διεθνούς αθλητή Χαράλαμπου Δομπρή. 

Ο 26χρονος περιφερειακός είναι ασυμπτωματικός, ωστόσο βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου τέθηκε σε 10ημερη καραντίνα και δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει τις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας.

Η Ομοσπονδία εύχεται περαστικά στον νεαρό αθλητή και γρήγορη επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους.

Επιπλέον σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες ΓΓΑ- ΕΟΔΥ τίθενται σε περιορισμό και αποχή από τις προπονήσεις οι διεθνείς αθλητές Αραμπατζής, Αραπακόπουλος, Καλόμοιρος, Μυλωνάς, Νικολαΐδης, Παπαδιονυσίου και Τζηράς, που θεωρούνται επαφές, αφού πήραν μέρος στην προπόνηση της ΑΕΚ την Δευτέρα το απόγευμα.

Οι συγκεκριμένοι αθλητές θα υποβληθούν σε νέο τεστ μετά το πέρας 5 ημερών και εφόσον είναι αρνητικοί, θα μπορέσουν να ακολουθήσουν κανονικά το πρόγραμμα της Εθνικής.

Μετά την συγκεκριμένη εξέλιξη ματαιώνονται τόσο η προγραμματισμένη σημερινή προπόνηση (εξάλλου το γήπεδο στο ΟΑΚΑ είναι σε διαδικασία απολύμανσης), όσο και τα διεθνή φιλικά της Εθνικής Ανδρών στην Αίγυπτο.

Παράλληλα θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για το αν θα συνεχιστεί και υπό ποιες προϋποθέσεις το camp της Εθνικής Εφήβων στη Θεσσαλονίκη

Τα μέλη της Εθνικής θα υποβληθούν σε νέα τεστ πριν από τα παιχνίδια με Σερβία και Γαλλία, αφού είναι απαιτητά από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ, αλλά και για την επιστροφή της Εθνικής στην πατρίδα μετά το πρώτο ματς.

Αναφορικά με την αναμέτρηση κόντρα στην Γαλλία η ΟΧΕ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, η οποία έχει ενημερωθεί για το lockdown στην Κοζάνη. Η Ομοσπονδία αναμένει τις αποφάσεις των αρμοδίων αρχών και σε περίπτωση παράτασης του lockdown, θα προχωρήσει σε μεταφορά της έδρας του αγώνα, πάντα κατόπιν εγκρίσεως της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

πηγή: OXE

Σχόλια