Αθλήτριες σε καραντίνα| Αθανασία Λαβαντσιώτη Λασσάνης μπάσκετ: Η πανδημία ήρθε στη ζωή μας ξαφνικά, αλλάζοντας απότομα την καθημερινότητα μας.

Την δύναμη που έπαιρνα κάνοντας αυτό που αγαπώ παράλληλα με το σχολείο μου, την έχασα! Έμαθα όμως κάτι πολύ σημαντικό.  Δύναμη έχουν τα πάντα όταν τα αγαπάς.
Πρωτόγνωρη και δύσκολη στη διαχείριση  η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού. Αναγκασμένοι είναι  οι αθλητές  να εξοικειωθούν μακριά από τις  αγωνιστικές υποχρεώσεις που βρίσκονται ένα αρκετά  μεγάλο διάστημα. Καινούργια δεδομένα διαβίωσης για όλους
Αθλητές και αθλήτριες μιλάνε στη σελίδα  "Ματιές στα σπορ"  για  το πόσο άλλαξε η ζωή τους  λόγω κορονοϊού.
Πώς βλέπουν αυτή την κατάσταση, πως τη βιώνουν αυτοί και τι βλέπουν από δω και πέρα στα πρωταθλήματα που συμμετέχουν;
 

Ένα σχόλιο γι’  αυτή την πανδημία που δεν έχει προηγούμενο.
Η πανδημία ήρθε στη ζωή μας ξαφνικά, αλλάζοντας απότομα την καθημερινότητα μας. Στερώντας μας την προσωπική επαφή ακόμη και με τα πιο στενά μας αγαπημένα πρόσωπα. Πόσο μάλλον στερώντας μας την ελευθερία να κάνουμε αυτό που αγαπάμε.
 

Εργάζεσαι κάπου.  Έχει επηρεαστεί η καθημερινότητα  σου εκτός γηπέδου
Η καθημερινότητά μου έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό. Την δύναμη που έπαιρνα κάνοντας αυτό που αγαπώ παράλληλα με το σχολείο μου, την έχασα!  Έμαθα όμως κάτι πολύ σημαντικό. Δύναμη έχουν τα πάντα όταν τα αγαπάς. Οπότε, ως μαθήτρια της Γ’ λυκείου, έχω δώσει περισσότερο χρόνο στους στόχους μου.
 

Σταμάτησε η αθλητική δράση και όλοι είμαστε πλέον στο σπίτι. Πόσο δύσκολο είναι αυτό για μία αθλήτρια;
Πάρα πολύ δύσκολο!  Τόσο όσο είναι να σκέπτεσαι θετικά … να ελπίζεις … Μιας και αυτή τη χρονιά θα απολαμβάναμε τους «καρπούς» των κόπων μας. 
Ανεβήκαμε στην Α2 ελπίζοντας στην εξέλιξη της προσπάθειας μας. Ο αθλητισμός είναι ζωή!

 

Μετά από αρκετά  μεγάλο διάστημα αποχής και εκτός ρυθμού, το σώμα μπορεί να επανέλθει γρήγορα  αν εντέλει ξεκινήσουν πάλι οι αγώνες; Κάνεις  κάποια γυμναστική αυτό το διάστημα
«Νους υγιής εν σώματι υγιεί»,  θα ξεκινήσω με αυτό. Η άθληση αυτή την περίοδο έχει περιοριστεί, οπότε σίγουρα θα χρειαστεί λίγος χρόνος ώστε να επανέλθει το σώμα στο βαθμό που θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αθλήματος.
Ένας μικροτραυματισμός με έχει αφήσει έξω για ένα διάστημα περίπου 1,5 μηνών. Το μόνο που κάνω είναι: πολύ περπάτημα σε καθημερινή βάση και τις ασκήσεις που μου έχει θέσει ο φυσικοθεραπευτής, μέχρι να μπορέσω να επανέλθω πλήρως.

Πιστεύεις ότι θα παίξουμε φέτος μπάσκετ ;
 Η φετινή χρονιά, δυστυχώς, πέρασε χωρίς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε.
 

Αν οι αγώνες ξεκινήσουν τη νέα χρονιά νομίζεις πως θα ήταν σωστό να πάμε σ’  ένα πρωτάθλημα έτσι όπως έχει  προγραμματιστεί ή πρέπει να γίνουν  κάποιες αλλαγές  στην διεξαγωγή του;
Στην προκειμένη φάση, λόγω της κατάστασης υπάρχουν οι ειδικοί που θα αποφασίσουν τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων. Αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, πιστεύω πως η ζωή μας θα συνεχιστεί σε φυσιολογικούς πάλι ρυθμούς.



 
Το μήνυμα  και οι ευχές που θα ήθελες να στείλεις…
Εύχομαι από καρδιάς υγεία σε όλο τον κόσμο! Υπομονή και πίστη να είναι η δύναμη που θα μας κάνει να διαχειριστούμε μια νέα πραγματικότητα. Ειδικά αυτές τις μέρες ας δείξουμε την αγάπη και το ενδιαφέρον μας σε όποιον την έχει πολύ περισσότερο ανάγκη, ο καθένας με τον τρόπο του. Καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα!

Σχόλια