Αθλητές σε καραντίνα | Κλόντι Ντούκα ΑΕΠ Κοζάνης: Όλη αυτή η κατάσταση μας επηρέασε και σωματικά και ψυχολογικά..Προέχει η υγεία και μετά όλα τα υπόλοιπα, χρειάζεται υπομονή!

Όλη αυτή η κατάσταση μας επηρέασε και σωματικά και ψυχολογικά..Προέχει η υγεία και μετά όλα τα υπόλοιπα ,χρειάζεται υπομονή!
Πρωτόγνωρη και δύσκολη στη διαχείριση  η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού. Αναγκασμένοι είναι  οι αθλητές  να εξοικειωθούν μακριά από τις  αγωνιστικές υποχρεώσεις που βρίσκονται ένα αρκετά  μεγάλο διάστημα . Καινούργια δεδομένα διαβίωσης για όλους
Αθλητές και αθλήτριες μιλάνε στη σελίδα  "Ματιές στα σπορ"  για  το πόσο άλλαξε η ζωή τους  λόγω κορονοϊού.
Πώς βλέπουν αυτή την κατάσταση, πως τη βιώνουν αυτοί και τι βλέπουν από δω και πέρα στα πρωταθλήματα που συμμετέχουν ;


Ένα σχόλιο γι’ αυτή την πανδημία που δεν έχει προηγούμενο. 
-Η πανδημία δυστυχώς έχει επηρεάσει όλο τον κόσμο και ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις ελπίζω όλο αυτό να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται και να επιστρέψουμε ξανά στην πραγματικότητα. Ν αρχίσουμε να ζούμε τις ζωές μας ξανά όπως πριν.



Εργάζεσαι κάπου Έχει επηρεαστεί η καθημερινότητα σου εκτός γηπέδου.
-Αυτήν την στιγμή δεν εργάζομαι πουθενά όλοι μας περιμέναμε πως και πως να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να μπούμε σε ένα πρόγραμμα αλλά όλη αυτή η κατάσταση δυστυχώς μας αφήνει πίσω. 
Σίγουρα έχει επηρεαστεί η καθημερινότητα μου όπως όλους μας αλλά δεν μπορούμε κάνουμε κάτι για αυτό ,δεν είναι στο χέρι μας προέχει η υγεία και μετά όλα τα υπόλοιπα ,χρειάζεται υπομονή!


Σταμάτησε η αθλητική δράση και όλοι είμαστε πλέον στο σπίτι. Πόσο δύσκολο είναι αυτό για έναν αθλητή;

-Είναι αρκετά δύσκολο γιατί όλες οι ομάδες ξεκινήσαμε προετοιμασία μετά από πολλούς μήνες αποχής ,προετοιμαστήκαμε για το πρωτάθλημα μετά όμως αυτά σταμάτησαν ενώ αλλά δεν ξεκίνησαν καν. Όλη αυτή η κατάσταση σε επηρεάζει αρκετά σωματικά γιατί ένας αθλητής πρέπει να προπονείται συνέχεια και μένει πίσω αν δεν το κάνει, άλλα και κυρίως μας έχει επηρεάσει και ψυχολογικά γιατί δυστυχώς ζούμε μέσα σε μια αβεβαιότητα.


Μετά από το μεγάλο διάστημα αποχής και εκτός ρυθμού το σώμα μπορεί να επανέλθει γρήγορα  αν εντέλει ξεκινήσουν πάλι οι αγώνες; Κάνεις  κάποια γυμναστική αυτό το διάστημα
-Η αλήθεια είναι πως όσο να ‘ναι θεωρητικά δεν γίνεται βρισκόμαστε στην ίδια φυσική κατάσταση με το αν δεν σταματούσαν τα πρωταθλήματα. 
Άλλο να κάνεις ομαδικές προπονήσεις και άλλο ατομικές, πιστεύω πως οι περισσότεροι παίχτες όσο τους επιτρέπει η κατάσταση πηγαίνουν στο γήπεδο να τρέξουν για να διατηρούνται σε μια φόρμα.Τώρα για μένα προσωπικά εγώ δεν σταμάτησα ούτε μια μέρα από τότε που σταματήσαμε τις ομαδικές προπονήσεις ,όλη  η ομάδα βρίσκεται σε επαφή με το τεχνικό τιμ και μας στέλνουν κάθε βδομάδα καινούργιο πρόγραμμα έτσι ώστε να διατηρούμαστε. 

Πιστεύεις ότι θα παίξουμε φέτος ποδόσφαιρο ; 
-Θέλω να πιστεύω πως με την νέα χρονιά θα ξεκινήσουμε βέβαια προέχει η υγεία αλλά αν οι ομάδες τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτοκολλά μπορούν να γίνουν κανονικά .Βέβαια είναι αρκετά δύσκολο να παίζεις χωρίς κόσμο και για τις ομάδες αλλά και για μας τους παίχτες ,όπως είπαμε όμως προέχει η υγειά και από το να μην ξεκινήσουμε καθόλου είναι καλύτερα έτσι.


Αν οι αγώνες ξεκινήσουν τη νέα χρονιά νομίζεις θα ήταν σωστό να πάμε σ ένα πρωτάθλημα έτσι όπως πραγματιστή ή με κάποιες αλλαγές  στην διεξαγωγή του ;

-Οι ειδικοί πρέπει να βγάλουν ένα πρόγραμμα έτσι ώστε τα πρωταθλήματα να ολοκληρωθούν. Κατά την ταπεινή που άποψη θεωρώ πως τα πρωταθλήματα πρέπει να διεξαχθούν κανονικά να γίνουν όλοι οι αγώνες έστω και Τετάρτη-Κυριακή έτσι ώστε τον Απρίλιο-Μάϊο να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα διότι το καλοκαίρι έχει και το ΕURO.

Το μήνυμα  και οι ευχές που θα ήθελες να στείλεις…
-Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να έχει υγεία ,υπομονή και να αγαπάτε τους ανθρώπους που πραγματικά νοιάζονται για σας και όπως είπα και πιο πάνω ελπίζω όλο αυτό να τελειώσει σύντομα!

Σχόλια