Αθλήτριες σε καραντίνα: Μαρία Δρακάκη - Α.Ο. Σειρήνας Γρεβενών: Μην χάνετε την πίστη σας θα έρθουν και καλύτερες μέρες!!

  



 Είναι πολύ δύσκολο για έναν αθλητή η διακοπή της αθλητικής του δραστηριότητας κυρίως στην ψυχολογία του.

Γυμναστική για μένα είναι τρόπος ζωής αλλά και η ψυχοθεραπεία μου.
Μην χάνετε την πίστη σας θα έρθουν και καλύτερες μέρες!!
 Πρωτόγνωρη και δύσκολη στη διαχείριση  η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού. Αναγκασμένοι είναι  οι αθλητές  να εξοικειωθούν μακριά από τις  αγωνιστικές υποχρεώσεις που βρίσκονται ένα αρκετά  μεγάλο διάστημα . Καινούργια δεδομένα διαβίωσης για όλους 
Αθλητές και αθλήτριες μιλάνε στη σελίδα  "Ματιές στα σπορ"  για  το πόσο άλλαξε η ζωή τους  λόγω κορονοϊού.

Πώς βλέπουν αυτή την κατάσταση , πως τη βιώνουν αυτοί και τι βλέπουν από δω και πέρα στα πρωταθλήματα που συμμετέχουν ;
 
Ένα σχόλιο γι’ αυτή την πανδημία που δεν έχει προηγούμενο.
Είναι πραγματικά ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα όλο αυτό που μας συμβαίνει με την πανδημία του covid-19. Κατά την γνώμη μου είναι ένας άνισος πόλεμος και δυστυχώς καθημερινά χάνονται πολλοί άνθρωποι άδικα.
 


Εργάζεσαι κάπου… Έχει επηρεαστεί η καθημερινότητα  σου εκτός γηπέδου
Αν και εργάζομαι κανονικά φυσικά και έχει αλλάξει  η καθημερινότητα μου. Καθημερινότητα στη ζωή μας δεν είναι μόνο η εργασία ή το σπίτι μας... είναι πολλά, όπως η επικοινωνία με τους φίλους μας κάνοντας έναν περίπατο δίπλα από την λίμνη, τα χόμπι μας γενικά και για μένα προσωπικά τα ταξίδια εκπλήξεις στους ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!
 

Σταμάτησε η αθλητική δράση και όλοι είμαστε πλέον στο σπίτι. Πόσο δύσκολο είναι αυτό για έναν αθλητή;
Όπως έλεγαν οι παλιοί
 " ΝΟΥΣ ΥΓΙΉΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΉ"!!! Είναι πολύ δύσκολο για έναν αθλητή η διακοπή της αθλητικής του δραστηριότητας κυρίως στην ψυχολογία του.
 

Μετά από αρκετά  μεγάλο διάστημα αποχής και εκτός ρυθμού, το σώμα μπορεί να επανέλθει γρήγορα  αν εντέλει ξεκινήσουν πάλι οι αγώνες; Κάνεις  κάποια γυμναστική αυτό το διάστημα
Κατά την προσωπική μου εκτίμηση μετά από ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα για να ξανά μπει σε αγωνιστικό Ρυθμό το σώμα θα χρειαστεί μια μίνι προετοιμασία 2-3 βδομάδων. Φυσικά και γυμνάζομαι σχεδόν καθημερινά γιατί η γυμναστική για μένα είναι τρόπος ζωής αλλά και η ψυχοθεραπεία μου.
 

Πιστεύεις ότι θα παίξουμε φέτος ποδόσφαιρο ;
 Θα ήθελα να είμαι αισιόδοξη αλλά επειδή σίγουρα είμαι ρεαλίστρια πιστεύω δεν θα ξεκινήσουν οι αγώνες την φετινή χρονιά. Άλλος ένας χαμένος χρόνος για όλους τους αθλητές.
 

Αν οι αγώνες ξεκινήσουν τη νέα χρονιά νομίζεις πως θα ήταν σωστό να πάμε σ ένα πρωτάθλημα έτσι όπως έχει  προγραμματιστεί ή πρέπει να γίνουν  κάποιες αλλαγές  στην διεξαγωγή του ;
Σίγουρα δεν είμαι η αρμόδια για να κρίνω οποία τυχόν τροποποίηση των πρωταθλημάτων αλλά νομίζω ότι δεν θα ήταν σωστό γιατί υπάρχει λύση σε περίπτωση επανέναρξης, όπως χρονική παράταση. Χάσαμε 3 μήνες θα πάρει παράταση τρεις μήνες, τόσο απλά. Μας έχει λείψει αρκετά ώστε να μην μπορέσουμε να αφιερώσουμε ένα μας καλοκαίρι σ αυτό που αγαπάμε.
 

Το μήνυμα  και οι ευχές που θα ήθελες να στείλεις…
κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ ΥΓΕΙΑ σε όλο τον κόσμο!!! Μην χάνετε την πίστη σας θα έρθουν και καλύτερες μέρες!!! Να σκέφτεστε θετικά και να χαμογελάτε με την καρδιά σας!!!








Σχόλια