Αθλητές σε καραντίνα | Δημήτρης Ταφαρλής - Τιτάν Σερβίων: Μένουμε όλοι σπίτι για να είμαστε ασφαλείς όσο διαρκέσει αυτό και εύχομαι το νέο έτος να γυρίσουμε όλοι στην κανονική καθημερινότητα, ο κόσμος στις δουλειές του,εμείς οι ποδοσφαιριστές στα γήπεδα μας και να υπάρχει τέλος σ αυτήν την πανδημία με όσο γίνεται λιγότερες απώλειες


Μένουμε όλοι σπίτι για να είμαστε ασφαλείς όσο διαρκέσει αυτό και εύχομαι το νέο έτος να γυρίσουμε όλοι στην κανονική καθημερινότητα,ο κόσμος στις δουλειές του,εμείς οι ποδοσφαιριστές στα γήπεδα μας και να υπάρχει τέλος σ αυτήν την πανδημία με όσο γίνεται λιγότερες απώλειες.

 

Πρωτόγνωρη και δύσκολη στη διαχείριση  η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού. Αναγκασμένοι είναι  οι αθλητές  να εξοικειωθούν μακριά από τις  αγωνιστικές υποχρεώσεις που βρίσκονται ένα αρκετά  μεγάλο διάστημα . Καινούργια δεδομένα διαβίωσης για όλους
Αθλητές και αθλήτριες μιλάνε στη σελίδα  "Ματιές στα σπορ"  για  το πόσο άλλαξε η ζωή τους  λόγω κορονοϊού.
Πώς βλέπουν αυτή την κατάσταση, πως τη βιώνουν αυτοί και τι βλέπουν από δω και πέρα στα πρωταθλήματα που συμμετέχουν ;
 
 


Ένα σχόλιο γι αυτή την πανδημία που δεν έχει προηγούμενο.
Σίγουρα είναι κάτι το πρωτόγνωρο που έχει αλλάξει τα πάντα στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων κ όχι μόνο. Δεν είναι ότι καλύτερο να βλέπεις να χάνονται άνθρωποι από τη μια στιγμή στην άλλη από έναν αόρατο εχθρό. Και οι ζημιές που αφήνει στο πέρασμα του στις χώρες, σε επιχειρήσεις, σε εργαζόμενους μόνο θλίψη και στεναχώρια σε αφήνει.
 

Εργάζεσαι κάπου Έχει επηρεαστεί η καθημερινότητα  σου εκτός γηπέδου
Εργάζομαι στην εταιρεία του κυρίου Αντώνη Ζερβανταριδη και ευτυχώς είμαι απ' τους τυχερούς που δεν επηρεάστηκε ακόμη η καθημερινότητα μου εκτός γηπέδου.
 

Σταμάτησε η αθλητική δράση και όλοι είμαστε πλέον στο σπίτι. Πόσο δύσκολο είναι αυτό για έναν αθλητή;
Είναι παρά πολύ δύσκολο. Το ζήσαμε μια φορά πέρυσι και όταν έληξε λέγαμε μακάρι να μην ξανά συμβεί. Τώρα ζούμε πάλι το ίδιο και δυστυχώς δε θυμίζει τίποτα από τις άλλες χρονιές.

Είναι ότι χειρότερο για έναν αθλητή και για το ρυθμό του και για τη φυσική του κατάσταση ακόμα και για την ψυχολογία του.
 

Μετά από αρκετά  μεγάλο διάστημα αποχής και εκτός ρυθμού, το σώμα μπορεί να επανέλθει γρήγορα  αν εντέλει ξεκινήσουν πάλι οι αγώνες; Κάνεις  κάποια γυμναστική αυτό το διάστημα
πιστεύω ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η ηλικία και η βάση που έχει ένας αθλητής. Όσο πιο μικρός είσαι τόσο πιο γρήγορα επανέρχεται το κορμί σου. Νομίζω ότι στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται διπλάσιο χρόνο από έναν επαγγελματία για να επανέλθεις στο επίπεδο που ήσουνα και χωρίς τραυματισμούς που είναι το βασικότερο.
Εγώ προσωπικά κάνω προπόνηση μόνος μου προσπαθώ να κρατηθώ όσο γίνεται σε καλή κατάσταση αλλά πάλι δεν είναι το ίδιο. Αν δεν κάνεις προπόνηση στο γήπεδο, ποδοσφαιρική προπόνηση δηλαδή, δεν πρόκειται να κερδίσεις κάτι πάρα μόνο να κρατιέσαι σε ένα επίπεδο.


Πιστεύεις ότι θα παίξουμε φέτος ποδόσφαιρο ;
Νομίζω ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δε θα παιχτεί καθόλου γιατί οι επιβαρύνσεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων είναι μεγάλες και κανένα ερασιτεχνικό σωματείο δε μπορεί να τα σηκώσει.
 

Αν οι αγώνες ξεκινήσουν τη νέα χρονιά νομίζεις πως θα ήταν σωστό να πάμε σ ένα πρωτάθλημα έτσι όπως έχει  προγραμματιστεί ή πρέπει να γίνουν  κάποιες αλλαγές  στην διεξαγωγή του ;
Εάν σε περίπτωση ξεκινήσει το πρωτάθλημα το νέο έτος πρέπει να διεξαχθεί έτσι όπως έχει οριστεί. Νόμιζω ότι καμία αλλαγή δε θα φέρει σύμφωνο κανένα σωματείο και θεωρώ ότι αυτό είναι το σωστό.
 

Το μήνυμα  και οι ευχές που θα ήθελες να στείλεις…
Μένουμε όλοι σπίτι για να είμαστε ασφαλείς όσο διαρκέσει αυτό και εύχομαι το νέο έτος να γυρίσουμε όλοι στην κανονική καθημερινότητα,ο κόσμος στις δουλειές του,εμείς οι ποδοσφαιριστές στα γήπεδα μας και να υπάρχει τέλος σ αυτήν την πανδημία με όσο γίνεται λιγότερες απώλειες.
 

Σχόλια