Η Τρίτη Γνώμη… Γράφει για ποδόσφαιρο χωρίς ποδόσφαιρο


Η Τρίτη Γνώμη… Γράφει για ποδόσφαιρο χωρίς ποδόσφαιρο

Βλέπω ότι:

- Η στήλη ασχολείται με το ποδόσφαιρο χωρίς να παίζεται ποδόσφαιρο. Χωρίς ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που η στήλη αγαπάει. Δύσκολο το έργο της στήλης.

- Σίγουρα πλέον δεν ξεκινάει η Football League. Ούτε τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Συμπεριλαμβανομένης της λεγόμενης Γ’ Εθνικής. Τουλάχιστον ως τις 7 Γενάρη δε θα ξεκινήσει τίποτα. Δύσκολα τα πράγματα στα ερασιτεχνικά σωματεία. Τραγικά στην ΑΕΠ.



-
Συνέντευξη έδωσε σε κεντρικό μέσο ενημέρωσης ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης. Αναδημοσιεύτηκε και στο «Ματιές στα Spor». Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης είναι ο κύριος Σάββας. Στο επίθετο Σάββας. Όχι στο μικρό. Για το μικρό του θα σας γελάσω. Πρέπει να γυρίσω στη συνέντευξη για να το θυμηθώ. Και τα βαριέμαι κάτι τέτοια ανούσια. Θυμάμαι πάντως πως στη συνέντευξη προλογίζεται ως «ο γιος του Χρήστου Σάββα». Του γνωστού κυρίου Χρήστου Σάββα. Ο οποίος δεν είναι πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης. Ο γιος του είναι. Δε διάβασα την υπόλοιπη συνέντευξη. Δεν μπορούσα. Έμεινα στον τίτλο μόνο και στον πρόλογο. Πιστεύω ότι έτσι δεν έθιξα τον κύριο Σάββα. Αυτόν που έδωσε τη συνέντευξη εννοώ. Τον πρόεδρο. Τον γιο του κυρίου Χρήστου Σάββα. Αν τη διάβαζα κινδύνευα με εκτροπές. Γι’ αυτό μένω εδώ μόνο. Ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης κύριος Σάββας γιος του Χρήστου έδωσε συνέντευξη σε κεντρικό μέσο ενημέρωσης. Η οποία αναδημοσιεύτηκε στα τοπικά μέσα. Αυτά και με τις υγιές μας.


Ακούω ότι:

- Ψήνεται η πρώτη ανεξάρτητη υποψηφιότητα για την ΕΠΣ Κοζάνης. Ανεξάρτητη από τις υπάρχουσες παρατάξεις. Κάποιος δηλαδή σκέφτεται να κατέβει μόνος του. Είναι ο κύριος Τσαλίδης. Δεν ξέρω αν είναι καλός ή κακός. Ειλικρινά. Ούτε αν είναι ικανός. Φυσικά θα μάθω. Ως τότε όμως ξέρω κάτι. Ξέρω ότι σκέφτεται να κάνει κάτι που άλλοι δεν τολμούν. Να μην ενταχθεί σε ομαδοποιήσεις. Και μόνο γι’ αυτό θα έχει τη στήριξη της στήλης. Αν το τολμήσει φυσικά. Μπας και το τολμήσουν κι άλλοι. Και δεν πάνε είτε να υπαχθούν σε παρέες είτε να ψηφίσουν παρέες. Δεν αβαντάρουν την εκφύλιση της διαδικασίας δηλαδή. Μπας και σεβαστούν τις διαδικασίες, τα αξιώματα και τον ρόλο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κοζάνης. Μια συμβουλή μόνο στον κύριο Τσαλίδη. Αν τελικά ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του ας αναφέρει και το σωματείο που θα τον προτείνει. Ή ακόμη καλύτερα ας ανακοινώσει πρώτο το συγκεκριμένο σωματείο ότι θα προτείνει τον κύριο Τσαλίδη. Μια μεγάλη ένδειξη σοβαρότητας για την Τρίτη Γνώμη.

- Μπαίνουν όπου να ‘ναι τα χρήματα του Αυγενάκη στους λογαριασμούς των ερασιτεχνικών σωματείων. Αυτών που μπήκαν στη διαδικασία να εγγραφούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. Που μπόρεσαν να μπουν στη διαδικασία. Η Τρίτη Γνώμη έκανε έναν γρήγορο έλεγχο στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. Έψαξε τα ποδοσφαιρικά σωματεία του νομού μας που εμφανίζονται ότι γράφηκαν. Αξίζει να αναφέρω ποια βρήκα.

Στη λίστα με τις ελεγμένες αιτήσεις βρήκα Βελβεντό, Δρέπανο, Μεταξά, Ατρόμητο Πτολεμαΐδας, Κρυόβρυση, Εθνικό Πτολεμαΐδας, ΑΕ Κοζάνης, Ελπίδες ΑΕ Κοζάνης, Μακεδονικό Κοζάνης, Κοζάνη 2004, ΑΕΠ, Ηρακλή Πτολεμαΐδας. Σύνολο 12 ποδοσφαιρικά σωματεία.

Στη λίστα με τις προεγγραφές βρήκα ΑΕ Σιάτιστας, Βαθύλακκο, Εορδαϊκό, Λευκοπηγή. Άλλα 4 δηλαδή.

Σύνολο 16. Και ηχηρές απουσίες. Με πρώτη την απουσία του Φ.Σ. Κοζάνη και δεύτερη του Φούφα. Αλλά και της Αιανής. Και του Μακεδονικού Σιάτιστας. Και όλων των άλλων. Τι συμβαίνει; Αυτοί δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν στην προεγγραφή; Δεν έχουν ανάγκη τις 2.500 ευρώ; Απλώς δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν; Φοβερά πράγματα.

Πάντως κι ένα στοιχείο να λείπει από τις αιτήσεις το σύστημα της ΓΓΑ δεν εμφανίζει τον σύλλογο στις προεγγραφές. Το IBAN ας πούμε. Μακάρι να είναι αυτός ο λόγος των απουσιών. Και να εμφανιστούν κι άλλα σωματεία νομιμοποιημένα ως τις 31/12 που λήγει και η παράταση. Είναι καλό για όλα τα σωματεία. Επιβάλλεται για κάποια. Για το πρεστίζ τους. Εντάξει;

Γι’ αυτό λέω ότι:

Έγραφα την προηγούμενη εβδομάδα για ενδιαφέρον από «κάποιον» να προκαλέσει Γενική Συνέλευση στο ΦΣ Κοζάνη. Ο ενδιαφερόμενος επιβεβαίωσε την πληροφορία με επώνυμο e-mail στη στήλη. Ζήτησε να μην αποκαλύψω το όνομά του. Τουλάχιστον όχι ακόμη. Ούτε να τον «ζωγραφίσω».


Η Τρίτη Γνώμη φυσικά θα σεβαστεί την επιθυμία του. Επειδή όμως έλαβε κι άλλα e-mails που ρωτούν ή πιθανολογούν για τον τάδε ή τον δείνα, αναγκαστικά πρέπει να αποκλείσει κάποιους. Κι αυτοί είναι σίγουρα οι συνήθεις ύποπτοι. Τα λιοντάρια δεν κινούνται για πρόκληση Γενικής Συνέλευσης. Δεν είναι αποφασισμένα για το τι μπορούν να πουν εκεί. Ο γιατρός επίσης σίγουρα δεν κινείται. Δε θέλει καμία ρήξη με τους Καπετάνους. Το δήλωσε και δημόσια εμμέσως πλην σαφώς. Τέλος, ούτε ο Αγάπιος είναι. Αναρρώνει μετά την μακροχρόνια σχέση του με το ποδόσφαιρο.

Αυτός πάντως που δείχνει να κινείται με εξουσιοδοτεί, αν θέλω, να γράψω τα εξής. Και θέλω να τα γράψω. Τα εξής.

Ο ίδιος δεν είναι μέλος του ΦΣ Κοζάνη. Αναρωτιέται όμως αν ο σύλλογος έχει μέλη. Αν έχει γιατί δεν κινούνται για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης; Αν θέλουν να κινηθούν σε ποιο διοικητικό συμβούλιο πρέπει να απευθυνθούν; Στον κύριο Αμπατζίδη; Ο ενδιαφερόμενος δηλώνει πως θα στηρίξει μια τέτοια κίνηση. Και θα εκφραστεί είτε άμεσα είτε έμμεσα. Έμμεσα αν δεν του επιτραπεί η φυσική παρουσία στη ΓΣ. Και θα προτείνει συγκεκριμένα πράγματα για το μέλλον της ομάδας. Πολύ συγκεκριμένα λέει.

Αυτά λέει ο ενδιαφερόμενος. Η Τρίτη Γνώμη λέει τα εξής.


Κυρίες και κύριοι. Σας τα ‘πα μια και δυο και τρεις. Θα σας τα ξαναπώ άλλη μια. Το ΦΣ Κοζάνη είναι στην «κατοχή» των Καπετάνων διότι ουδείς άλλος ενδιαφέρεται πραγματικά για την ανάληψη της ευθύνης της ομάδας. Κατανοητό; Αν ναι, τότε δεν είναι δύσκολο να κατανοήσουμε το επόμενο. Αφού κανείς δεν ενδιαφέρεται πραγματικά, τότε μια χαρά είναι και οι Καπετάνοι. Που δε θα ήταν μια χαρά αν υπήρχε άλλο ενδιαφέρον. Πραγματικό ενδιαφέρον όμως.

Ο κύριος που ψάχνει πως μπορεί να συγκληθεί ΓΣ στην Κοζάνη γιατί δε βγαίνει μπροστά με το πλάνο του για να κινηθούν τα μέλη έχοντας μια χειροπιαστή προοπτική; Από την άλλη τα μέλη γιατί δε συγκαλούν μια συνέλευση για να βοηθήσουν να εμφανιστεί ο συγκεκριμένος κύριος ή οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφερόμενος; Φαύλος κύκλος δηλαδή. Μήπως δεν υπάρχουν καν μέλη;

Τέλος ένα «γιατί» για τον Παντελή. Γιατί δε συγκαλείς εσύ Παντελή μια Γενική Συνέλευση; Έκανες γνωστό πως αν δε βρεθεί «επενδυτής» θα αποσύρεις την ομάδα από το πρωτάθλημα. Δε βρέθηκε. Ούτε όμως απέσυρες την ομάδα. Ευτυχώς για μένα. Μας είπες δηλαδή πως με τα δικά σου και μόνο μέσα η ομάδα δε βγαίνει οικονομικά. Γιατί δε συγκαλείς εσύ μια γενική συνέλευση; Εκεί ίσως παρουσιαστεί ο επενδυτής. Κι αν δε παρουσιαστεί τότε δε θα έχει κανένας το δικαίωμα να μιλάει. Ότι κι αν κάνεις. Γιατί δεν το κάνεις αυτό;

Θα το ξαναπώ. Το ΦΣ Κοζάνη είναι ερασιτεχνικό σωματείο. Με καταστατικό ερασιτεχνικού σωματείου. Δεν είναι ΠΑΕ. Δεν έχει καταστατικό Ανώνυμης Εταιρείας. Ανήκει στα μέλη του δηλαδή. Τα μέλη του, αν υπάρχουν μέλη, είναι υπεύθυνα για την πορεία του σωματείου. Όχι οι Καπετάνοι. Αυτοί είναι η μοναδική υπαρκτή λύση. Μια καλύτερη λύση από τους Καπετάνους αυτήν τη στιγμή είναι μόνο τα μέλη. Σε αυτό έχει δίκιο ο κύριος που ενδιαφέρεται για σύγκληση συνέλευσης. Αν τα μέλη δεν ενδιαφέρονται τότε πως μπορεί να αλλάξει μια διοίκηση; Έχει δίκιο σε αυτό. Γνώμη μου…

«Δειλοί μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,

προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα

Κώστας Βάρναλης, ποιητής

 

«Ο Σχολιαστής»

itritignomi@yahoo.com

 

Σχόλια