Τέλη Ιανουαρίου η επιστροφή στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ; … αν δεν βάλουμε τα χέρια μας να βγάλουμε τα μάτια μας!

 
Τέλη Ιανουαρίου η επιστροφή στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ; … αν δεν βάλουμε τα χέρια μας να βγάλουμε τα μάτια μας!Μπορεί το δεύτερο κύμα διασποράς του ιού να αποδείχθηκε ιδιαιτέρως επιθετικό, αλλά και ανθεκτικό στις συλλογικές προσπάθειες αναχαίτισής του, ωστόσο τα πρώτα απτά αποτελέσματα, το θετικό περιβάλλον από την έναρξη των εμβολιασμών, αλλά και το γεγονός ότι κοινωνία και οικονομία δοκιμάζουν πλέον τα όριά τους, οδηγούν εντός Ιανουαρίου σε συντονισμένη επιχείρηση σταδιακής επανόδου σε επιτηρούμενη κανονικότητα.
 
Κομβικό κεφάλαιο της συγκεκριμένης επιχείρησης είναι το άνοιγμα των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ως ασφαλέστερες ημερομηνίες κρίνονται η Δευτέρα 11η  ή η Πέμπτη 14η  Ιανουαρίου για να υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση των “συνεπειών” χαλάρωσης λόγω των εορτών, ωστόσο δεν έχει απομακρυνθεί από το τραπέζι η διάθεση στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αυτό να συμβεί ακόμη και την καθιερωμένη ημέρα επιστροφής από τις εορτές Χριστουγέννων και Νέου Έτους, δηλαδή την 8η  Ιανουαρίου.
 
Αν στον υπόλοιπο χρόνο των εορτών “δεν βάλουμε τα χέρια μας να βγάλουμε τα μάτια μας” και η επιστροφή στα σχολεία -μιας πληθυσμιακής ομάδας που ηλικιακά δεν εντάσσεται στο πλάνο των εμβολιασμών- στεφθεί με επιτυχία, τότε αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την επάνοδο του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
 
Σύμφωνα με το πλάνο σταδιακής επανόδου που συγκροτούν οι λοιμωξιολόγοι και ασπάζεται η κυβέρνηση, οι αθλητικοί χώροι θα ανοίξουν ξανά 14 ημέρες μετά τα σχολεία, δηλαδή εντός Ιανουαρίου και προφανώς το τρίτο δεκαήμερο της νέας χρονιάς.
 
Τι σημαίνει αυτό σε ό,τι αφορά στα τοπικά πρωταθλήματα, Κατηγοριών και Υποδομών; Σύμφωνα με τα σχέδια που επεξεργάστηκαν στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, εάν κι εφ’ όσον η επανέναρξη των διοργανώσεων πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Φεβρουαρίου, τότε το format δεν αλλάζει και με τη συνδρομή 3-4 εμβόλιμων αγωνιστικών ημερών, θα ολοκληρωθούν το Σαββατοκύριακο 19-20 ή 26-27 Ιουνίου.
 
Ερωτηματικό υπάρχει για τις εθνικές κατηγορίες, αλλά και την μεγάλη κατηγορία του γυναικείου ποδόσφαιρου (Α’ εθνική) που δεν άρχισαν καν, ενώ η αριθμητική σύνθεση των ομίλων της Β΄ και Γ΄ εθνικής Γυναικών σαφώς και επιτρέπει την διεξαγωγή και εμπρόθεσμη ολοκλήρωση παρά την καθυστερημένη έναρξη.
 
Αν σε κάποιους ακούγονται ως υπερβολικά αισιόδοξα τα παραπάνω, να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είναι αυτό το σενάριο επιθετικής αντιμετώπισης (άρα και γρηγορότερης επιστροφής), αλλά πιο μετριοπαθές και εγγύτερα στις διασφαλίσεις που θέλει η επιτροπή επιστημόνων πριν από κάθε επόμενο βήμα προς την κανονικότητα. Θα ήθελαν έως τότε, οι διασωληνωμένοι να έχουν υποχωρήσει κάτω από τον αριθμό 200 και αυτό μάλλον θα έχει επιτευχθεί, εάν δεν υπάρξει νέο κύμα εισαγωγών λόγω των εορτών.

Σχόλια