Οριακή η κατάσταση στη Γ’ Εθνική!

Παρότι μπήκε η νέα χρονιά, άγνωστο παραμένει πότε και αν θα ξανά αρχίσει το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Έχουν περάσει τόσοι μήνες και οι προπονητές-ποδοσφαιριστές δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει.

Μόνο λόγια ακούνε όλο αυτό διάστημα από τους ειδικούς, αλλά στην πράξη δεν γίνεται τίποτα. Παρά τις τηλεδιασκέψεις που έλαβαν χώρα με ανθρώπους της ΕΠΟ και της Γ.Γ.Α. τις προηγούμενες μέρες, δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για το μέλλον της κατηγορίας. Οι παίκτες έχουν φτάσει στα όρια τους και περιμένουν επιτέλους να βγει η κυβέρνηση μπροστά και να πάρει μια απόφαση για το αν θα δούμε ποδόσφαιρο στις μικρότερες κατηγορίες.

Βέβαια, στην υπόλοιπη Ευρώπη τα Πρωταθλήματα είναι σε εξέλιξη, αλλά στη χώρα μας που όλα πηγαίνουν με τον.. αυτόματο και μόνο η Super League 1 διεξάγεται. Περισσότερους από εννιά μήνες μετά την αναστολή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας, οι ομάδες της Super League 2 της Football League και της Γ΄ Εθνικής οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό τους με ευθύνη της κυβέρνησης και προσωπικά του Λευτέρη Αυγενάκη. Ο υφυπουργός Αθλητισμού δείχνει να έχει χάσει την μπάλα, αλλά ακόμα λαμβάνει την εμπιστοσύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ΕΠΟ ολοκλήρωσε το υγειονομικό πρωτόκολλο για την επιστροφή των ομάδων της Γ΄ Εθνικής στις προπονήσεις και εντός των προσεχών ημερών θα το στείλει για έγκριση στην επιτροπή λοιμωξιολόγων. Το πρωτόκολλο αυτό, θα είναι ανάλογο με εκείνο της Super League 1 στα εννέα πρώτα σημεία του, ουσιαστικά δηλαδή, θα θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση τη διενέργεια τεστ κάθε βδομάδα για τις ομάδες.

Από εκεί και πέρα, η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα εισηγηθεί θετικά ή αρνητικά για την επανέναρξη και με τη σειρά της η Κυβέρνηση, θα αποφασίσει αν είναι σε θέση να τηρήσει αυτό το οποίο προβλέπεται, δηλαδή να διασφαλίσει μέσω των τοπικών φορέων, την υποβολή σε δωρεάν τεστ για τις ομάδες.

Να σημειώσουμε ότι η ΕΠΟ, έχει διεξάγει την έρευνά της μέσω της επιτροπής εθνικών ομάδων και ξένων ομοσπονδιών, διαπιστώνοντας ότι σε πολλές χώρες της ευρύτερης περιοχής μας, τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα διεξάγονται κανονικά και μόνο η Ελλάδα βρίσκεται στη θλιβερή θέση να μην έχει καταστεί εφικτή η επανεκκίνηση ούτε καν της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας.

Πηγή: metrosport

Σχόλια