Γυρίζουμε το χρόνο πίσω .... στο 2009 .... 3ο ΓΕΛ Κοζάνης - 1ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας (0-1)

 

3ο ΓΕΛ Κοζάνης - 1ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας (0-1)
Το “Ευ Αγωνίζεσθαι” είναι μια θετική ιδέα. Ενσωματώνει τις ιδέες της φιλίας, της αξιοπρέπειας, του σεβασμού προς τους άλλους, της καλής συμπεριφοράς και των ίσων ευκαιριών. Το Φίλαθλο Πνεύμα ορίζεται ως ένας τρόπος σκέψης κι όχι μόνο ως ένας τρόπος συμπεριφοράς.“… Η ιδέα του “Ευ Αγωνίζεσθαι” πρέπει να είναι πανταχού παρούσα σε όλους τους τύπους του αθλητισμού ανεξαρτήτως ηλικίας των μετεχόντων, όπως επίσης να εφαρμόζεται στην Φυσική Αγωγή των παιδιών και των εφήβων. Τα σχολεία έχουν μεγάλη ευθύνη στο να προάγουν την ιδέα του Φίλαθλου Πνεύματος  και θα πρέπει επίσης να δίνουν έμφαση στο “Ευ Αγωνίζεσθαι” μέσω των προπονητικών τους προγραμμάτων, των αγώνων και της κοινωνικής ζωής.”

Στα πλαίσια αυτής της ιδέας γίνονται  σχολικοί αγώνες ποδοσφαίρου που διοργανώνονται από τα κατά τόπους γραφεία φυσικής αγωγής των  Νομών.
Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη στο ΔΑΚ Κοζάνης ο τελικός Λυκείων του Νομού Κοζάνης μεταξύ του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης και του 1ου ΓΕΛ Πτολεμαΐδας που διοργάνωσε το γραφείο φυσικής αγωγής του Νομού Κοζάνης. 

Στον τελικό ήταν παρόν ο προϊστάμενος του γραφείου Φυσικής Αγωγής κ. Ματσέλας Κων/νος, ο κ. Τζιλίνης Ζήσης, ο κ.  Κουνάβας Γιάννης μέλη του γραφείου Φυσικής Αγωγής,  ο υπεύθυνος πρωταθλημάτων κ. Πέτρος Νάσης ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Κεχαγιάς Φώτης καθώς και πολλοί γυμναστές και μαθητές.   

Στο αγωνιστικό μέρος ο νόμος του ποδοσφαίρου στάθηκε κι εδώ αμείλικτος ενώ το Λύκειο Κοζάνης είχε σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού τον έλεγχο κι έχανε την μία ευκαιρία μετά την άλλη, έχοντας δύο δοκάρια, το Λύκειο Πτολεμαΐδας στάθηκε πιο τυχερό και σε μια αντεπίθεση έβαλε το γκολ που έκρινε και τον αγώνα.   

Φιλμ του αγώνα 
Στο 7’ ο Γυφτοκώστας από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα μέσα στη μικρή περιοχή, πλασέ του Μουλασιώτη έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. 
Στο 8’ δυνατό σου του Κεχαγιά έξω από τη μεγάλη περιοχή πετάγεται ο Σιώμος και βγάζει τη μπάλα κόρνερ. 
Στο 30’ εκτέλεση φάουλ με το Παπαγαθονίκου στην καρδιά της άμυνας του Λυκείου της Κοζάνης, γυριστή κεφαλιά του Μίκα η μπάλα λίγο έξω από το οριζόντιο δοκάρι. 
Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου το Λύκειο της Πτολεμαΐδας θα αιφνιδιάσει και με ωραίο πλασέ του Παπαγαθονίκου, ύστερα από μπαλιά διαβήτη του Σκουλάκη προλαβαίνει την έξοδο του Γάτα και γράφει το 1-0. 
Στο 42’ ο Κεχαγιάς εκτελεί φάουλ μέσα στην περιοχή , καρφωτή κεφαλιά του Γυφτοκώστα εκπληκτικό μπλουζόν του Σιώμου σώζει την ομάδα του από την ισοφάριση. 
Στο 48’ σουτ βολίδα του Κατσίκα από τα 25 μέτρα η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. 
Στο 49’ ο Χριστοφορίδης από τα δεξιά θα σπάσει τη μπάλα στα όρια της περιοχής σουτ του Κατσίκα η μπάλα τραντάζει για δεύτερη φορά το οριζόντιο δοκάρι. 
Στο 52’ φάουλ του Κεχαγιά κεφαλιά Μπάμπαλη διώχνουν πριν περάσει την γραμμή της εστίας οι αμυντικοί της Πτολεμαΐδας. 
Στο 55’ ο Σιώμος θα δώσει στον Παπαγαθονίκο δυνατό σουτ του τελευταίου μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της Κοζάνης Γάτας. 
Στο 59’ δυνατό σουτ του Γυφτοκώστα ο Σιώμος δεν μπορεί να μπλοκάρει τη μπάλα κι από κοντά ο Κεχαγιάς δεν προλαβαίνει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. 
Στο 61’ τεράστια ευκαιρία του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης, όταν ατομική προσπάθεια του Χριστοφορίδη την κατάλληλη στιγμή θα δώσει στον εντελώς μόνος του στη μικρή περιοχή, Κεχαγιά που αντί να πλασάρει θα σουτάρει δυνατά επάνω στο Σιώμο. 
Στο 65’ σέντρα Χριστοφορίδη κεφαλιά Κεχαγιά λίγο έξω. 
Στο 71’ φάουλ του Κατσίκα μέσα στην περιοχή της Πτολεμαΐδας, πρώτη κεφαλιά του Μουλασιώτη η μπάλα φτάνει στον Παπαθανασίου, που προσπαθεί να πλασάρει εξ επαφής το Σιώμο  αλλά ο τερματοφύλακας του Λυκείου της Πτολεμαΐδας  θα κάνει την απόκρουση του αγώνα και θα κρατήσει ανέπαφη την εστία του. 
Την απονομή μεταλλίων στους ηττημένους έκανε ο προϊστάμενος Φυσικής Αγωγής κ. Ματσέλας Κων/νος,  ενώ την απονομή κυπέλλου στους νικητές έκανε ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Κεχαγιάς Φώτης. 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

3ο ΓΕΛ Κοζάνης (Σαμαράς 
Μιχάλης ): Γάτας, Χριστοφορίδης, Κατσίκας, Κεχαγιάς, Παπαθανασίου, Μπάμπαλης, Μουλασιώτης, Γυφτοκώστας, Δεληδανόπουλος, Ζιάμπρας, Τοπαλίδης. (Βαβλιάρας, Γκουντούφας, Αποστολίδης, Χλιαράς, Βάλλας, Κοταρίδης, Ζάμπακας).  Γενικός Αρχηγός: Μάντζος Άγγελος 


1ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας (Κεχαΐδης Γιώργος): Σιώμος, Καραμανλής, Καμπίδης, Τσιόμπος, Σκουλάκης, Κεσκιλίδης, Παπαγαθονίκου, Παπαδόπουλος, Μίκας, Σιώμος, Κοσμίδης ( Αθανασιάδης, Αρσενίδης, Φίλκας, Βλάχος, Κωνσταντινίδης, Μίτος). 

Διαιτητής: Ζούγρας 
Βοηθοί: Λαμπριανίδης, Ίτσκος 

Μετά τον αγώνα οι προπονητές των δυο ομάδων δήλωσαν :

Κ. Κεχαΐδης (προπονητής Πτολεμαΐδας): Η Κοζάνη ήταν πολύ καλή σε σημείο που δεν περιμέναμε. Κλείσαμε καλά τους χώρους πετύχαμε το γκολ και τα καταφέραμε. Είναι μεγάλη επιτυχία για το σχολείο μας που είναι το πιο μικρό σε αριθμό μαθητών. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. 

Μιχάλης Σαμαράς(προπονητής Κοζάνης): συγχαρητήρια στο Λύκειο Πτολεμαΐδας, τους ευχόμαστε καλή συνέχεια και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Σταθήκαμε άτυχοι ήμασταν πολύ καλύτεροι , θεωρώ πως μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει αφού είχαμε τις ευκαιρίες και τα δοκάρια. Μας επηρέασαν οι απουσίες που είχαμε (Κοταρίδης, Ζάμπακας, Βάλλας) αφού εάν έπαιζαν κι αυτά τα παιδιά,  θα ήμασταν διαφορετικοί. 
Μας τιμώρησε η μπάλα κι ο νόμος του ποδοσφαίρου, στάθηκε αμίλητος και για εμάς. 


διαιτητής Ζούγρας Βοηθοί: Λαμπριανίδης, ? 



περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ 

Σχόλια