Τρίτη γνώμη: Από τη φανφάρα στο φιάσκο ένα φι δρόμος...

 


Στο πρώτο μου σχόλιο σε αυτή τη στήλη είχα κάνει μια αναφορά. Είπα ότι η τοπική αθλητική δημοσιογραφία ανθίζει και μας τροφοδοτεί με όγκο πληροφόρησης. Αυτό αφορά και την ιστοσελίδα που με φιλοξενεί, αλλά και τις υπόλοιπες προσπάθειες και όχι μόνο στην Κοζάνη. Αυτό επιβεβαιώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τρόπο χαρακτηριστικό. Αναφέρομαι στην τετράδα συνεντεύξεων του Γιώργου Κατσίκα με κ. Αδαμίδη (Επικεφαλής της καλοκαιρινής επένδυσης στο Φ.Σ. Κοζάνη), κ. Μπατιάνη (Φίλαθλο και τέως διοικητικό παράγοντα στο Φ.Σ. Κοζάνη), κ. Κουσίδη (Διευθύνοντα Σύμβουλο ΑΕΠ) και κ. Βλάχο (Προπονητή Κτηνοτροφικού Αστέρα Καληράχης). Πυροδότησαν όλες εξελίξεις. Διότι όλες, είτε άμεσα, είτε έμμεσα, φώτισαν τα δεδομένα σχετικά με το Φ.Σ. Κοζάνης.

Αρχή έγινε από τη συνέντευξη του κ. Αδαμίδη. Ήταν φανερή η επάρκεια και η γνώση του σχετικά με θέματα διοίκησης ποδοσφαίρου αλλά και με την τοπική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Και είναι αυτή η επάρκεια και γνώση που αποκλείει να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα…. Στην Κοζάνη εδώ και χρόνια στέκει μισοτελειωμένο ένα πενταόροφο κτίριο. Γιατί μένει έτσι; Γιατί αφορούσε συγκεκριμένη χρήση που, όμως, εκεί απαγορεύεται!!! Δηλαδή η «επενδυτής» σήκωσε ολόκληρη οικοδομή νομίζοντας πως ίσως στο μέλλον τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν!!! Αυτή την περίπτωση μου θύμισε το αφήγημα. Το καλοκαίρι ακούσαμε τόσες υποσχέσεις για μεγάλες προοπτικές που ανοίγονταν. Και τώρα μαθαίνουμε ότι όλο αυτό βασίστηκε σε επενδύσεις που ΘΑ γίνονταν, αλλά δεν υπήρχε τίποτα σίγουρο! Και δυστυχώς το σενάριο δε μας βγήκε οπότε χαιρετήσαμε και αποχωρήσαμε! 

Δε θα πιάσω λέξη προς λέξη τα της συνέντευξης. Μου αρκεί η αντίφαση ανάμεσα στο δήθεν μεγάλο ενθουσιασμό, που προκλήθηκε στο φίλαθλο κόσμο, και στον ένα και μοναδικό που έκανε εγγραφή ως μέλος!!!!!!!!!!

Έτσι κι αλλιώς όλο το αφήγημα κατέρρευσε από τη μαρτυρία του κ. Μπατιάνη, που τότε είχε διοικητικά καθήκοντα στην ομάδα και τα έζησε από μέσα. Αλλά και από την πιο διακριτική τοποθέτηση του κ. Βλάχου, που λίγα είπε και πολλά καταλάβαμε…

Από τις συνεντεύξεις βγήκε ακόμη ένα συμπέρασμα. Ότι τα αδέρφια δε συνεχίζουν. Άρα, ή θα βρεθεί άμεσα διάδοχη κατάσταση. Ή η ομάδα δε θα συνεχίσει στο πρωτάθλημα. Σε σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα και το ένα σενάριο είναι καλύτερο και το άλλο. Ήδη γίνεται κατανοητό ότι δεν τραβάει άλλο η διάσπαση των δυνάμεων σε πολλές ομάδες. Και ότι μια ομάδα αντέχει η Περιφέρεια να πάει ψιλά. Θα είναι η ΑΕΠ ο πόλος που θα τραβήξει και άλλους; Θα γίνουν ενώσεις δυνάμεων; Πάντως το σημερινό μοντέλο τελείωσε το 2020 και ίσως να ήταν προφητικός ο κ. Τσιώρας που έβαλε αυτή την ημερομηνία ως καταληκτική στο βιβλίο του για την ιστορία του Φ.Σ. Κοζάνη….

Άλλωστε τα πρωταθλήματα ξεκινάνε. Και αυτό θα δρομολογήσει εξελίξεις παντού. Μάλιστα είναι πολύ χρήσιμο να διαβάσει κανείς τις ανακοινώσεις που βγάζουν οι ομάδες. Αμέσως καταλαβαίνει ποιες θα πρωταγωνιστήσουν και ποιες θα αγκομαχούν να βγάλουν τη σεζόν. Αυτές που θα πρωταγωνιστήσουν μιλάνε με ενθουσιασμό για την εκκίνηση. Αυτές που θα υποφέρουν γράφουν μια σειρά από επιφυλάξεις. Και τι θα κάνουμε που οι φοιτητές γύρισαν στις μαμάδες τους;  Και ποιος θα πληρώσει τα τεστ; Και αν χιονίσει τι γίνεται; Και πότε θα κάνει ξαστεριά;…. Το ποδόσφαιρο δεν είναι ΟΑΕΔ να δίνει επιδόματα σε αναξιοπαθούντες. Ή έχεις κοχόνες και ανοίγεις δρόμο. Ή δεν έχεις και μένεις πίσω. Άλλωστε ποιο είναι το πρόβλημα στην τελική; Καλό και το τοπικό…    

Όσο για επίλογο θα αφιερώσω ένα βιντεοκλίπ ερωτικό προς τιμήν ενός ρομάντζου που δεν περπάτησε…

https://youtu.be/2Hui_8oqyQY



Σχόλια