Ουδέν κακόν αμιγές καλού… Επανεκκίνηση για τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Κολύμβησης

Οι προπονητές και οι προπονήτριες της κολύμβησης μπορεί να πληρώνουν ακριβά την καραντίνα αφού έχουν μείνει χωρίς επάγγελμα, αλλά τουλάχιστον φαίνεται ότι έτσι βρέθηκε λίγος ελεύθερος χρόνος για να φροντίσουν τα του «οίκου» τους.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Κολύμβησης – Υδατοσφαίρισης – Καταδύσεων – Συγχρονισμένης Κολύμβησης – (ΣΕΠΚΥΣΚΚ), όπως λέγεται τυπικά, είχε αδρανήσει από τις 20 Ιουνίου 2017, όταν είχε λήξει η θητεία του διοικητικού συμβουλίου, που είχε εκλεγεί στις αρχαιρεσίες της 20ης Ιουνίου 2015.

Η κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία και ο σκεπτικισμός που προκαλεί το νέο περιβάλλον που θα διαμορφωθεί με την επανεκκίνηση της κολύμβησης έφερε στην επιφάνεια την ανάγκη αναβίωσης του συνδέσμου.

Το πρώτο βήμα έγινε..

Το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών χορήγησε προσωρινή διαταγή με την οποία διορίζεται ως προσωρινή διοίκηση η εξής, αποτελούμενη από τους:

  • Γέμελος Νικόλαος – Πρόεδρος
  • Αδάμ Γεώργιος – Αντιπρόεδρος
  • Καλλής Γεώργιος – Γενικός γραμματέας
  • Κατσιλιάνος Στέφανος – Ειδικός γραμματέας
  • Μαυρογένης Αριστείδης – Ταμίας
  • Πουλαρινός Γεώργιος – Μέλος
  • Μήλας Αντώνιος – Μέλος

Με νέα διαταγή θα οριστεί το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα πρέπει να η προσωρινή διοίκηση να προκηρύξει εκλογές.

Το κρίσιμο σημείο…

Άμεσα πρέπει να εγγραφούν όλοι-ες οι προπονητές-τριες που δεν είναι γραμμένοι και παράλληλα να τακτοποιηθούν τυχόν εκκρεμότητες των ήδη εγγεγραμμένων μελών.

Στη συνέχεια θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο ανάγκης τροποποίησης του καταστατικού του, ώστε αφενός να αλλάξει επωνυμία αφού ουσιαστικά είναι ο Σύνδεσμος ΜΟΝΟ των προπονητών κολύμβησης και όχι πχ των προπονητών υδατοσφαίρισης, οι οποίοι έχουν δικό τους συνδικαλιστικό όργανο και αφετέρου να εκσυγχρονιστεί και να εναρμονιστεί με την κείμενη νομοθεσία.

Ο Σύνδεσμος πρέπει να λειτουργήσει πάλι και αυτή τη φορά να αποτελέσει μια «γερή στέγη» για ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως τους προπονητές-τριες της κολύμβησης, σχολιάζουν καθημερινά οι ενδιαφερόμενοι…

«Ας προσπαθήσουμε τώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας έτσι ώστε σε μια τόσο δύσκολη περίοδο να έχουμε τη δύναμη να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τον κλάδο μας»,

σημειώνει ο προσωρινός Πρόεδρος, Νίκος Γέμελος, καλώντας σε διαδικτυακό συμβούλιο του Συνδέσμου την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου και συμπληρώνει…

«Όποιος συνάδελφος επιθυμεί να συμμετάσχει, τα συμβούλια είναι ανοιχτά. Μπορεί να στείλει e-mail ή μήνυμα ώστε να πάρει το Link»

 swimming.gr 

Σχόλια