Γ' εθνική: Σειρά ερωτημάτων που πρέπει να λυθούν για την επανέναρξη των προπονήσεων και των πρωταθλημάτων


Μπορεί το πράσινο φως να άναψε, αλλά υπάρχει μεγάλη σειρά ζητημάτων που πρέπει να λυθούν, αφού αυτό άναψε υπό προϋποθέσεις.

Ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με το κόστος των εβδομαδιαίων τεστ που είναι υποχρεωμένες να κάνουν οι ομάδες για να τηρούν το υγειονομικό πρωτόκολλο. Είχε ακουστεί ότι θα αναλάβει το κόστος η πολιτεία αλλά  ούτε οι περιφέρειες ούτε οι δήμοι ούτε οι παράγοντες δεν έχουν τέτοια ενημέρωση ακόμα.

Κι όπως μας δήλωσαν από την περιφέρεια ακόμα κι αυτό να γίνει δε θα έχει άμεση εφαρμογή γιατί χρειάζεται πρώτα  διαγωνισμός για τον ανάδοχο των τεστ (τουλάχιστον δύο μήνες αυτή η διαδικασία )

 Ωστόσο η προϋπόθεση αυτή είναι απαραίτητη για να αρχίσουν έστω προπονήσεις.

Πέραν του κόστους ωστόσο για τα τεστ, περιμένουν να δουν αν θα υπάρξουν αλλες διευκολύνσεις, όπως για παράδειγμα η μείωση των εξόδων διαιτησίας αλλά και των εξόδων για τιμωρίες από κάρτες.

Κυρίως όμως πρέπει να ξεκαθαρίσει η προκήρυξη με την οποία θα γίνουν οι αγώνες και οι τυχόν τροποποιήσεις σε αυτήν, καθώς γίνεται αντιληπτό ότι και να ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα, θα δεν θα προλάβει να ολοκληρωθεί στην ώρα του, ειδικά με δεδομένο ότι στην Γ’ Εθνική μιλάμε για ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και ερασιτεχνικές ομάδες που είναι αδύνατο να αγωνίζονται Τετάρτη-Κυριακή. Συνεπώς, αν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, είναι μονόδρομος η αλλαγή της προκήρυξης και αυτό οφείλει να γίνει άμεσα από την ΕΠΟ.


Σχόλια