Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 2021: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Τεντόγλου | βίντεο


Θρίαμβος! Οι μεγάλοι αθλητές φαίνονται στους μεγάλους αγώνες και ο Μίλτος Τεντόγλου, 13 ημέρες πριν κλείσει τα 23 του χρόνια, έδειξε ότι είναι τεράστιος  αθλητής. Με δεμένο το γόνατο, στο οποίο ένιωθε ενοχλήσεις, ο κορυφαίος Έλληνας άλτης του μήκους, έκανε 8μ.35 στην πρώτη του προσπάθεια, επίδοση που του έδωσε και το χρυσό μετάλλιο, το δεύτερο συνεχόμενο στην διοργάνωση για τον Μίλτο, ο οποίος είναι ο πρώτος εκπρόσωπος του ελληνικού κλασικού αθλητισμού, που κατακτά δύο χρυσά σερί στην ιστορία της διοργάνωσης. Μόνο η Κατερίνα Θάνου έχει δύο χρυσά σε Πανευρωπαϊκούς κλειστού, αλλά όχι συνεχόμενα.



Το μετάλλιο του Τεντόγλου είναι το 34ο για τον ελληνικό στίβο στα 51 χρόνια ιστορίας των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων κλειστού στίβου.

Ο 23χρονος άλτης του μήκους από τα Γρεβενά «έκοψε» την φορά με το «καλημέρα» του βασικού του αντιπάλου για το χρυσό μετάλλιο, του Σουηδού Μόντλερ. Ο Μίλτος πήδησε στην πρώτη του προσπάθεια 8μ.35, επίδοση που είναι η καλύτερη φετινή στον κόσμο. Στη συνέχεια ο Μίλτος έκανε συντήρηση δυνάμεων. Άφησε τις δύο προσπάθειες και περίμενε για το τι θα κάνει ο αντίπαλό του. Ο Σουηδός έφθασε στα 8μ.31, έκανε εθνικό ρεκόρ, αλλά αυτό δεν έφθανε. Ο Τεντόγλου είναι καλύτερος. Ουσιαστικά με ένα άλμα θα ανέβει αύριο στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου.




πηγή: stivos.sports3.gr 

 

Σχόλια