Η ΣΩΤΗΡΙΑ της Ελληνικής Πυγμαχίας είναι επίκαιρη παρά ποτέ!!!


 Αναρωτιούνται πολλοί για ποιό λόγο έχουμε επιλέξει το ουσιαστικό "σωτηρία" για να το συμπεριλάβουμε στο όνομα της κίνησης "Πρωτοβουλία για τη Σωτηρία της Ελληνικής Πυγμαχίας".

Είναι εμφανές, ότι μετά τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίζονται στην πυγμαχία το άθλημα δέχεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση από το Δ.Σ. (πλειοψηφία) της Ε.Ο.Π.. 

Γνωρίζουμε όλοι, ότι το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας είναι ορισμένο από το πρωτοδικείο και για συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα (μέχρι 6 Μαΐου).

Επίσης, γνωρίζουμε ότι οι αρμοδιότητές του περιορίζονται στα άκρως απαραίτητα (π.χ. αγωνιστικές υποχρεώσεις) και το σημαντικότερο να οδηγήσει την Ομοσπονδία σε εκλογές.

Βασική της υποχρέωση, ως προϋπόθεση για τις εκλογές, είναι η κατάθεση οικονομικού απολογισμού.

Η μη πραγματοποίηση της παραπάνω υποχρέωσης τοποθετεί την πυγμαχία εκτός κρατικής επιχορήγησης και ισοδυναμεί με την καταστροφή του αθλήματος!!!!

Η προσωρινή διοίκηση της Ε.Ο.Π. όφειλε να καταθέσει τον οικονομικό προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά δυστυχώς δεν το έπραξε και κατά συνέπεια η πυγμαχία για το έτος 2021 δε θα εισπράξει χρήματα από το κράτος, γεγονός το οποίο δεν έχει συμβεί ποτέ από την ίδρυσή του!!!

Παρόλο που υπήρξαν αντιρρήσεις για τις παραπάνω ενέργειες από μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ο.Π., αλλά και σωματεία, αντιρρήσεις οι οποίες εκφράστηκαν με διάφορους τρόπους (αιτήματα, εξώδικα κλπ.), η πλειοψηφία του Δ.Σ. προχώρησε στη μη κατάθεση του οικονομικού απολογισμού και στο ολέθριο αποτέλεσμα της απώλειας της επιχορήγησης από τη Γ.Γ.Α.. 

Είναι προφανές, ότι οι παραπάνω ενέργειες αποδυναμώνουν το άθλημα της πυγμαχίας, προσβάλλουν την ιστορία του και το καταδικάζουν στη μιζέρια και στην εξαθλίωση!!!

Άρα...

Η ΣΩΤΗΡΙΑ της Ελληνικής Πυγμαχίας είναι επίκαιρη παρά ποτέ!!!

 

Σχόλια