Μάρκος Μανταλούφας: Τα ψέματα τελειώσανε… "Οι επιτυχίες μας ξεγελάγανε, μας κάνανε να επαναπαυόμαστε"


O καταξιωμένος κι έμπειρος Έλληνας προπονητής, κ. Μάρκος Μανταλούφας, μας καλεί να οργανωθούμε, να εντοπίσουμε ποιοι και γιατί φταίνε και να περάσουμε σε στοχευμένες πράξεις…

“Τα ψέματα τελειώσανε. Για να σταματήσουμε αυτό το μπρός-πίσω των εξοντωτικών και χωρίς στοιχειοθέτηση μέτρων, πρέπει να οργανωθούμε. Πρέπει να εντοπίσουμε ποιοι φταίνε και γιατί, ποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ανάλογα εμείς  οι άνθρωποι του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού να αντιδράσουμε αποτελεσματικά. Από τις καταγγελίες και την εκτόνωση στo Διαδίκτυο πρέπει άμεσα να περάσουμε σε στοχευμένες πράξεις.

 Τα προσωπικά και σωματειακά συμφέροντα και τα πολιτικά μας πιστεύω δεν πρέπει να μας εμποδίζουν να υποστηρίξουμε το σωστό. Ίσως o Covid-19 είναι η ευκαιρία να βάλουμε φρένο στον από χρόνια κατήφορο της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού στην χώρα μας. Οι επιτυχίες στην Ελλάδα ποτέ δεν ήταν αποτέλεσμα μιας οργανωμένης και σωστής δομής του Αθλητισμού. 

Οι επιτυχίες μας ξεγελάγανε, μας κάνανε να επαναπαυόμαστε. Οι Αξίες του Αθλητισμού πρέπει να  είναι μέσα στο νου και την καρδιά μας, να γίνουν τρόπος ζωής. Γίναμε οι περισσότεροι θεατές και οπαδοί ενός Επαγγελματικού ¨Αθλητισμού¨, Οικονομικών Συμφερόντων και επίδειξης ισχύος.

Τα πρώτα θετικά μηνύματα είναι επιτέλους οι συσπειρώσεις που παρατηρούνται στους αθλητές, τους προπονητές, τα Σωματεία. Πρώτη από όλους, η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ), σεβόμενη τον τίτλο της, ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ, δυναμικά και όχι με ανακοινώσεις να υπερασπιστεί το πιο μαζικό της άθλημα. 

Ο ΓΓΑ ο φίλος και άξιος Γεώργιος Μαυρωτάς να πάψει να κάνει τον Πόντιο Πιλάτο. Να πάψουν όλοι να σκέφτονται τις Εκλογές. Τα Σωματεία να πάψουν να λειτουργούν σαν υποτακτικοί, επιτέλους να καταλάβουν ότι δεν έχουν πλέον τίποτα να χάσουν. Να στηρίξουν την Κολύμβηση, όχι μόνο  γιατί είναι ο οικονομικός τους αιμοδότης. 

Οι Προπονητές, ειδικά οι νέοι Προπονητές, σε αυτή την φάση, πρέπει να πάρουν στα χέρια τους, την οργάνωση αυτής της προσπάθειας. Να φέρουν σε επαφή και  να συντονίσουν σε μια κοινή προσπάθεια, Αθλητές και Ομάδες από όλη την Χώρα. Να κάνουν Παραστάσεις στην ΓΓΑ, σε Κόμματα, σε Επιτροπές. Να αναζητήσουν δίαυλους μεγάλης ακροαματικότητας  και να κάνουν τεκμηριωμένες Δημοσιεύσεις και Συνεντεύξεις”.

Μάρκος Μανταλούφας 

swimming.gr 

Σχόλια