Γ' εθνική : Συνεχίζονται οι προπονήσεις των ομάδων μετρώντας αντίστροφα και για την προκήρυξη την ημερομηνία της σέντρας του πρωταθλήματος

 

Μετράμε  αντίστροφα για τη νέα προκήρυξη και τις ημερομηνίες έναρξης. 

 Από τις  27 Μαρτίου, η Εκτελεστική Επιτροπή και οι άλλες Επιτροπές της ΕΠΟ, είναι σε παύση.

Δεν υπάρχουν και δεν έχουν αρμοδιότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ομοσπονδία, η πρώτη σκέψη είναι η συγκρότηση σε σώμα της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής και ο ορισμός των Επιτροπών να γίνει την Παρασκευή.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ωστόσο, δημιουργείται ένα κενό και δεν επιτρέπει στην υπάρχουσα Επιτροπή Διοργανώσεων, να προχωρήσει σε ορισμούς αγώνων Γ΄ Εθνικής, άρα και έναρξη του Πρωταθλήματος, όπως αυτό έχει αποφασιστεί για τις 4 Απριλίου, δηλαδή την ερχόμενη Κυριακή.

Οι νομικοί αναζητούν λύσεις πάνω σε αυτό το θέμα, το οποίο θα ξεκαθαρίσει την ερχόμενη εβδομάδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το νέο οργανόγραμμα της Ομοσπονδίας, ωστόσο δεν έχει οριστικοποιηθεί πότε θα συγκληθεί η νέα Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία θα συγκροτηθεί σε σώμα.

Ό,τι είναι να γίνει και προκειμένου το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής να ξεκινήσει στην ορισθείσα ημερομηνία, θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, έτσι ώστε η Επιτροπή Διοργανώσεων να ορίσει τα παιχνίδια και την επομένη η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας να πάει σε ορισμούς διαιτητών.

Γίνεται ξεκάθαρα αντιληπτό ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο χρονικά να συμβεί αυτό, άρα και το πιθανότερο είναι η σέντρα της Γ΄ Εθνικής και η επιστροφή στη δράση των Δυτικομακεδονικών  ομάδων  να παει  11 Απριλίου, δηλαδή μια βδομάδα πίσω.

Τι θα γίνει με την προκήρυξη

Σε αναμονή εξακολουθεί να βρίσκεται πάντα το ζήτημα της προκήρυξης με τις όποιες αλλαγές είναι να παρουσιάσει η “νέα” Γ’ Εθνική. 

Μένει να φανεί αν μέχρι την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος  (που όπως όλα δείχνουν  μάλλον μεταφέρεται για τις 11 Απριλίου) θα έχει δοθεί κάποια σχετική οδηγία από την ΕΠΟ, η οποία πλέον πορεύεται με νέα διοίκηση.

 Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να οριστικοποιηθεί η νέα προκήρυξη της Γ’ Εθνικής αλλά και οι ημερομηνίες που θα αγωνιστούν οι ομάδες.

Λίγες ημέρες ακόμα αγωνίας για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής αλλά και οι ημερομηνίες για την διεξαγωγή των αγώνων θα γίνουν γνωστές μέσα στην εβδομάδα

Όπως ήταν φυσιολογικό μετά και την απόφαση των ανθρώπων της ΕΠΟ να δώσουν παράταση στις αποφάσεις που αφορούν την Γ’ Εθνική στην τελευταία συνάντηση τους που πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου, η νέα προκήρυξη αλλά και η οργάνωση του πρωταθλήματος θα αποφασιστεί από τη νέα ΕΠΟ και τους ανθρώπους που θα απαρτίζονται.

Έτσι λοιπόν οι ομάδες της Γ Εθνικής συνεχίζουν τις προπονήσεις μετρώντας αντίστροφα για την σέντρα του πρωταθλήματος  χωρίς να γνωρίζουν ακριβές ημερομηνίες που θα αγωνιστούν αλλά και χωρίς να έχουν στα χέρια τους την προκήρυξη μέχρι στιγμής.

Όσον αφορά την τροποποίηση της προκήρυξης υπενθυμίζουμε ότι όλα δείχνουν πως  το πρωτάθλημα σε αγωνιστικές ξεκινάει από εκεί που σταμάτησε με τις βαθμολογίες ως έχουν ενώ το τέλος του πρώτου γύρου θα σημάνει την ολοκλήρωση του.

Για το θέμα της ανόδου οι 10 πρωταθλητές βάσει γεωγραφικών κριτηρίων θα μπουν σε δύο κληρωτιδες. Μετά από κλήρωση που θα γίνει θα δώσουν δύο παιχνίδια εντός έδρας και δύο εκτός με τις δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο να κερδίζουν την άνοδο στην ανώτερη κατηγορία.

Υπενθυμίζουμε ότι λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα με την πανδημία, μάλλον  οι αγώνες δεν θα είναι διπλοί αλλά μόνοι.



Σχόλια