Γ' Εθνική : Πόσο κοντά θα είναι το οριστικό "λουκέτο" , εάν παραταθεί το lockdown


Tην ώρα που οι περισσότερες ομάδες της Γ'  Εθνικής χρειάστηκαν ένα δεκαήμερο περίπου, από το "άνοιγμα" της Κατηγορίας για να αποφασίσουν την συμμετοχή  τους και  να πραγματοποιήσουν τα (πρώτα) τεστ covid , ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στις προπονήσεις ,ήρθαν  τα νέα αυστηρά μέτρα της Τετάρτης  και οι απαγορεύσεις για τις περιοχές σε "βαθύ κόκκινο" που δεν ανακλήθηκαν μάλιστα (μόνο)για την Γ΄ Εθνική με την ΚΥΑ του Σαββάτου , για να βάλλουν και πάλι "φρένο" στην επανεκκίνηση.
Με την νέα έξαρση της Πανδημίας μάλιστα , η κυβέρνηση μελετά πλέον την παράταση του LOCKDOWN για τις συγκεκριμένες 20 περιοχές της χώρας αλλά και όσες άλλες εμφανίσουν υψηλά κρούσματα, μέχρι τις 22 ή και τις 29 Μαρτίου (για να αποφύγει μαζικές εξόδους την 25η Μαρτίου) και αν ληφθεί μια τέτοια απόφαση (χωρίς παράλληλα να αρθεί η απαγόρευση για την Γ΄ Εθνική) θα οδηγηθούμε στην ημερομηνία επανέναρξης  του πρωταθλήματος (28/8), με τις μισές ομάδες εντελώς απροπόνητες. 

Αυτό θα σημάνει φυσικά μετάθεση της ημερομηνίας επανεκκίνησης για 3-4 εβδομάδες και θα φθάσουμε έτσι στο τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου για να γίνει η "σέντρα'".

Σε μια τέτοια περίπτωση όμως πόσο εφικτή θα είναι πλέον  , η ολοκλήρωση ενός πρωταθλήματος 11 αγωνιστικών +4 για τα "play of" ανόδου  σε 1,5-2 μήνες;

Και πόσο εφικτό θα είναι ,ερασιτεχνικές ομάδες να αγωνίζονται ασταμάτητα Κυριακή-Τετάρτη , μέχρι τα τέλη Ιουνίου , κάτω από συνθήκες αφόρητης ζέστης και σε εποχές όπου οι κατά τόπους αγροτικές ή τουριστικές οικονομίες θα έχουν άλλες προτεραιότητες ;

Ένας από τους "καθ ύλιν" αρμόδιους πάντως ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καστοριάς κ. Τριανταφύλλου σε πρόσφατη συνέντευξη του  εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα υπάρξει τελικώς  επανεκκίνηση, δηλώνοντας. 

«Θεωρώ πως στο τέλος δεν θα υπάρχει επανέναρξη του πρωταθλήματος, τουλάχιστον της Γ΄ Εθνικής. Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα. Και νομίζω πως είναι το πιο λογικό και το πιο σωστό. 

anonym-filathlos.blogspot.com

Σχόλια