Θα ασχοληθεί κανείς με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό; (Γράφει ο Γιάννης Ιωαννίδης)

 


Θα ασχοληθεί κανείς με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό; (Γράφει ο Γιάννης Ιωαννίδης)     

Για όλους έχει ο μπαχτσές. Ανακοινώσεις για άνοιγμα του λιανεμπορίου, των σχολείων, της εστίασης και πάει λέγοντας.. Κανείς δεν ασχολείται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Κανείς δεν ασχολείται με τις ακαδημίες. Ούτε καν οι αρμόδιοι, δηλαδή οι ομοσπονδίες και οι εκάστοτε Ενώσεις. Αν τους ρωτήσεις θα σου πουν ότι κάναμε τις προτάσεις μας και απλά δεν ακουγόμαστε.

Πρέπει να καταλάβουν όλοι πως οι υποδομές κινδυνεύουν. Τα παιδιά ζουν τον τελευταίο χρόνο σε ένα διαφορετικό κόσμο από αυτό που ήξεραν. Ο υπολογιστής κυριαρχεί πλέον στη ζωή τους καθώς τα πάντα εξαρτώνται από αυτόν. Προσωπικές σχέσεις μέσα από την κάμερα, προσωπική διασκέδαση σε παιχνίδια on line, μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης. Και όλα αυτά συνοδευόμενα συνήθως με περισσότερα γεύματα, αφού στο σπίτι όλο και κάτι θα βρεις.

Κάποιος πρέπει να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους τα παιδιά μπορούν να μεταβαίνουν στο σχολείο, με τη χρήση του rapid test, αλλά δεν μπορούν να αθληθούν. Κάποιος πρέπει να εξηγήσει πως θα μπορούν να βρίσκονται με τους φίλους τους αλλά δεν θα μπορούν να αθληθούν ομαδικά στους συλλόγους τους.

Οι μεγάλες κατηγορίες έχουν ανοίξει εδώ και αρκετό καιρό για τους επαγγελματίες ενώ για τις μικρότερες κατηγορίες αυτό δεν μπορεί να γίνει. Καταλαβαίνουμε πως οι πιέσεις είναι μεγάλες λόγο των χρημάτων και των συμβολαίων που διακυβεύονται.. Η ψυχική υγεία των παιδιών όμως, μπορεί να μετρηθεί με οικονομικούς όρους;

Από ότι φαίνεται πολλά πρωταθλήματα σε διάφορα αθλήματα δεν θα υλοποιηθούν. Οπότε πάει και αυτή η χρονιά. Το δράμα των συλλόγων είναι μία άλλη κατηγορία. Θα δούμε πόσοι από αυτούς θα μπορέσουν να συνεχίσουν το έργο τους και αν τα οικονομικά τους θα είναι ικανά έτσι ώστε να διατηρήσουν τη δράση τους.

Τα γυμναστήρια έχουν το δικό τους γολγοθά… Κλειστά από την αρχή της πανδημίας και το μέλλον τους δυσοίωνο. Τα χρέη μέχρι το λαιμό, οι υποχρεώσεις να τρέχουν και οι απαντήσεις στα ερωτήματα δίνονται με το σταγονόμετρο.

Οποιαδήποτε συζήτηση αφορά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό απλά…δεν υπάρχει.

Σχόλια