Γ’ Εθνική – 3ος όμιλος : Οικονόμος Τσαριτσάνης – Κοζάνη 2-2| Βίντεο

  

Στόχος επετεύχθη 
Αν και ισοφαρίστηκε στο 95’ η Κοζάνη πήρε τον βαθμό που ήθελε στην Τσαριτσάνη και παρέμεινε μαθηματικά στην Γ’ Εθνική κι ενώ απομένει μία αγωνιστική.
Αντίθετα ο Οικονόμος Εξ’ Οικονόμων (όπως είναι το πλήρες όνομα της ομάδας) υποβιβάστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Λάρισας.
 
Η φετινή σαιζόν θεωρείται απόλυτα επιτυχημένη για την Κοζάνη καθώς τον περασμένο Μάρτιο με νέα διοίκηση, νέο προπονητή τον Γιώργο Καραγκιολίδη και 15 νέους παίκτες (!!!) οι ερυθρόλευκοι κλήθηκαν να σώσουν την παρτίδα σε μία σαιζόν που φαινόταν χαμένη τον περασμένο Οκτώβρη.
 
Η έλευση του Γιάννη Κερλίδη, που αντικατέστησε τον Γιώργο Καραγκιολίδη μετά από 5 παιχνίδια στις αρχές Μαΐου, έδωσε νέα ώθηση στην ομάδα που σιγά-σιγά άρχισε να προσφέρει θέαμα και να δείχνει σημάδια βελτίωσης από παιχνίδι σε παιχνίδι.
 
Τελικά η Κοζάνη πήρε τους βαθμούς που ήθελε για να μείνει στην κατηγορία και πλέον μπορεί να αρχίσει τον προγραμματισμό για την νέα σαιζόν 2021-22.
 
Τα θετικά οργανωτικά βήματα που έγιναν (καινούργιος ρουχισμός, λεωφορείο με τα χρώματα και τα λογότυπα της ομάδας, ζωντανή μετάδοση όλων των αγώνων μέσω internet) πρέπει να αποτελέσουν εφαλτήριο για την νέα προσπάθεια το ερχόμενο καλοκαίρι που πρέπει να έχει σαν στόχο την άνοδο στην επόμενη κατηγορία.
 
Στο παιχνίδι της 14ης (προτελευταίας) αγωνιστικής στην Τσαριτσάνη οι ερυθρόλευκοι έδειξαν πολύ καλή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, με στρωτό ποδόσφαιρο και αυτοματισμούς, ενώ στο δεύτερο παρόλο που έλεγχαν το παιχνίδι δέχθηκαν δύο γκολ σε «ανύποπτες» στιγμές κάτι που σίγουρα πρέπει να τους προβληματίσει.
 
Η ομάδα της Τσαριτσάνης παράταξε ένα πολύ νεανικό σύνολο καθώς ξεκίνησαν 8 «μικροί» (γεννημένοι από το 2000 και μετά) και 3 «μεγάλοι» (μεγαλύτερος ο 23χρονος χαφ Θοδωρής Χατζής που αγωνίστηκε για δύο χρόνια στους ερυθρόλευκους όταν ήταν φοιτητής στην Κοζάνη, 2018-2020 στο τοπικό).
 
Μικρότερος ο τερματοφύλακας Νέστορας Δραχαλίβας, γεννημένος το 2005!
 
Στο πρώτο μέρος η Κοζάνη πατούσε καλύτερα, παρουσίασε πολλά καλά στοιχεία, είχε καλή κυκλοφορία κι έδειξε ότι εύκολα ή δύσκολα θα έπαιρνε το παιχνίδι.
 
Στο 4’ σουτ του Δ. Παπαδόπουλου λίγο άουτ.
 
Στο 11’ πάσα του Χατζή, σουτ του Κωνσταντινίδη μόλις άουτ.
 
Στο 19’ ο Βλαχάκης πέρασε τον Πιρίτζαους, σουτ ψηλά άουτ.
 
Στο 20’ καλό σουτ του Δ. Παπαδόπουλου, κι αυτό μόλις άουτ.
 
Στο 31’ φάουλ-κομπίνα της Κοζάνης, δυνατό σουτ του Πιρίτζαους δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
 
Στο 34’ κόρνερ του Αλμασίδη, κεφαλιά του Μπίντση λίγο άουτ.
 
Στο 35’ ο Χατζηστεφάνου κράτησε την μπάλα, έδωσε στον Δημήτρη Παπαδόπουλο που έξω από την περιοχή με ωραίο γωνιακό σουτ έκανε το 0-1.



 
Στο 45’ μπάσιμο και σουτ του Τσώτσου πέρασε άουτ.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, κατάφεραν να ισοφαρίσουν και χρειάστηκε περίπου ένα τέταρτο για να ξαναπάρει τα ηνία του αγώνα η Κοζάνη.
 
Οι ερυθρόλευκοι πήραν ξανά το προβάδισμα στο 73’ κι έδειχναν ότι θα πάρουν το παιχνίδι αλλά μία στιγμιαία αδράνεια και ένα λάθος του διαιτητή στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων τους στέρησε την νίκη.
 
Στο 53’ φάουλ-σέντρα του Αλμασίδη, γυριστό σουτ του Πιρίτζαους μπλόκαρε στη γωνία ο Δραχαλίβας.
 
Στο 56’ σέντρα του Παϊτέρη, στο δεύτερο δοκάρι από πλάγια θέση ο 19χρονος Κώστας Κωνσταντινίδης με διαγώνιο πλασέ αιφνιδίασε τον Στόϊκο κι έκανε το 1-1.

Στο 61’ πάσα του Μπίντση, σουτ του Σβίρου από καλή θέση ψηλά άουτ.
 
Στο 71’ σουτ νεοεισελθόντα Ιωάννου, η μπάλα άγγιξε το πόδι αμυντικού, βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και πέρασε κόρνερ.
 
Στο 73’ λάθος συνεννόηση Πάτση και Ν. Δραχαλίβα, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έβαλε την κόντρα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-2.


Στο 95’, όπως και στα Μετέωρα, η Κοζάνη δέχθηκε την ισοφάριση όταν μετά από πλάγιο άουτ και κεφαλιά-πάσα του Βλαχάκη ο Δημήτρης Ντούφας με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε σωστά από την βοηθό καθώς την στιγμή του σουτ του Ντούφα ο Στ. Δραχαλίβας στεκόταν μπροστά από τον τερματοφύλακα Στόϊκο, εμποδίζοντας το οπτικό του πεδίο. Έπειτα από κάποια λεπτά έντασης ο διαιτητής πήρε την φάση επάνω του και κατακύρωσε το γκολ, που έτσι κι αλλιώς δεν πρόσφερε κάτι περισσότερο στους γηπεδούχους που ήθελαν μόνο την νίκη.

 
Μετά τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής πρωταθλήτρια στον 3ο Ομιλο αναδεικνύεται η Αναγέννηση Καρδίτσας ενώ οριστικά υποβιβάστηκαν οι Δίας Δίου, Ερμής Αμυνταίου, Οικονόμος Τσαριτσάνης, Μετέωρα και Μακεδονικός Φούφα.
 
Η τελευταία θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική ανάμεσα στον Α.Ο. Σελλάνων Καρδίτσας (16 βαθμοί, 15-14 τέρματα) που θα αγωνιστεί στην Κοζάνη και στην Ελασσόνα (16 βαθμοί, 13-15 τέρματα) που θα υποδεχθεί τον Π.Ο. Φήκης.
 
Το κριτήριο σε πιθανή ισοβαθμία είναι η συνολική διαφορά τερμάτων.
 
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Νίκος Φώλλας): Νέστ. Δραχαλίβας, Παϊτέρης, Στ. Δραχαλίβας, Πάτσης, Μιφτάρι, Παπαθανασίου, Κωνσταντινίδης (82’ Χ.Ε. Μουλτσιάς) , Χ. Γ. Μουλτσιάς, Βλαχάκης, Χατζής (82’ Ντούφας), Ποτός.
 
ΚΟΖΑΝΗ (Γιάννης Κερλίδης): Στόϊκος, Σβίρος (69’ Μαυροματίδης), Αλμασίδης, Σερσέμης, Πιρίτζαους, Μπίντσης, Μπακάλης, Θεόδ. Παπαδόπουλος (69’ Συράκος), Τσώτσος (46’ Αντωνιάδης), Δημ. Παπαδόπουλος (78’ Δινοβίτσης), Χατζηστεφάνου (63’ Ιωάννου).
 
Διαιτητής: Διακουμάκος (Πιερίας).
 
Βοηθοί: Κουτσικανίδης (Πιερίας), Τσικλητάρη (Πιερίας).

ρεπορτάζ 


επιμέλεια βίντεο: kozan.gr


Σχόλια