Φτωχός συγγενής η επαρχία για τις εκλογές στην ΕΟΚ | του Γιάννη Ιωαννίδη

Πλησιάζουν οι εκλογές στην ΕΟΚ.

Μετά από μεγάλο διάστημα και τα όσα μύρια έχουν γίνει, η Ομοσπονδία του μπάσκετ ετοιμάζεται να αλλάξει σελίδα.

Και τι δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα..

Δικαστήρια, προσωρινές διοικήσεις, ηχηρές αποχωρήσεις, και πολλά άλλα.. Και όλα αυτά σε μία από τις ισχυρότερες ομοσπονδίες της χώρας.

Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν... Οι εκλογές είναι μπροστά και όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα υπάρξει άλλη παραφωνία και καθυστέρηση, στις κρισιμότερες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών.

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, το ζήτημα που γεννάται είναι η δικαιότερη αντιπροσώπευση στο εκλογικό σώμα.

Η ΓΓΑ με τη σύσταση του αθλητικού Μητρώου, έθεσε τους όρους των εκλογών, όπως συμβαίνει σε ΟΛΑ τα ευνομούμενα κράτη. Τους όρους αυτούς τήρησε το σύνολο του αθλητικού χώρου στις πρόσφατες εκλογικές διεργασίες.

Όλες οι Ομοσπονδίες έκαναν εκλογές με το σύστημα ΖΕΥΣ και ο αριθμός των σωματείων που κλήθηκαν να ψηφίσουν ήταν τεράστιος. Ίσως είναι ο μεγαλύτερος αριθμός σωματείων που έχουν ψηφίσει ποτέ σε εκλογές.

Και αυτό γιατί δόθηκε η ευκαιρία, με μία σύγχρονη διαδικασία, να ψηφίσουν από τον τόπο τους. Με αδιάβλητο τρόπο, όπως χαρακτηριστικά έχουν αναφέρει πολλοί εξ αυτών, γρήγορη και άμεση ανακοίνωση αποτελεσμάτων και κυρίως χωρίς πιέσεις από διάφορες πλευρές.

Στις εκλογές τις ΕΟΚ πραγματικά έχουμε μπερδευτεί.

Η επίκληση της δημοκρατικής ψηφοφορίας, δια ζώσης, έτσι ώστε να ψηφίσουν όσα περισσότερα σωματεία μπορούν, εξανεμίζεται από την απόφαση που όπως φαίνεται θα παρθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο για ψηφοφορία σε γήπεδο των Αθηνών!

Δηλαδή τα σωματεία που βρίσκονται στην επαρχία και φέτος δεν έχουν έσοδα από πουθενά, θα πρέπει να βρουν τα χρήματα να μεταβούν στην Αθήνα για να ψηφίσουν! Στη δυσκολότερη οικονομική χρονιά του ερασιτεχνικού αθλητισμού κάποιοι επιλέγουν να αποκλείσουν ουσιαστικά πολλά ερασιτεχνικά σωματεία που πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος ως προς το εκλέγειν!

Και όσοι δεν μπορέσουν να το κάνουν απλά θα ενημερωθούν για το όνομα του νέου προέδρου και των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου...

Τη μερίδα του λέοντος φυσικά θα την έχουν τα σωματεία τη Αθήνας και πέριξ αυτής, αφού τα έξοδα είναι μηδαμινά. Ένα σωματείο από την Δράμα ή από την Κοζάνη θα πρέπει να δαπανήσει περίπου 120 ευρώ σε βενζίνες και διόδια ενώ αν υπάρξει διανυκτέρευση, άλλα 40 με 50 ευρώ στην καλύτερη των περιπτώσεων! Βέβαια έχει την επιλογή να επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του οδηγώντας συνολικά 10 ώρες σε μία ημέρα!

Αν αυτό δεν είναι τίμιο και δημοκρατικό, τι είναι;

Σχόλια