Γ' Εθνική: ΦΣ Κοζάνη - ΑΟ Σελλάνων 1-0 | φωτο - βίντεο


Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της η Κοζάνη που επιβλήθηκε με 1-0 του Α.Ο. Σελλάνων Καρδίτσας στο παιχνίδι της 15ης (τελευταίας) αγωνιστικής που έγινε στο Λιάπειο Αθλητικό Κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης.
Με την νίκη της αυτή η Κοζάνη τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας του 3ου Ομίλου με 23 βαθμούς (6 νίκες, 5 ισοπαλίες, 3 ήττες, τέρματα 17-15) στο «κουτσουρεμένο» λόγω Covid-19 πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής 2020-21 που διεξήχθη μόνο σε ένα γύρο.


Αντίθετα ο Α.Ο. Σελλάνων (το χωριό καταγωγής του Στέφανου Τσιτσιπά) αποχαιρέτησε την κατηγορία καθώς ο ισόβαθμος πριν το παιχνίδι συν-διεκδικητής της παραμονής Π.Ο. Ελασσόνας πήρε την νίκη με 3-1 επί του Π.Ο. Φήκης και παρέμεινε αυτός στην Γ’ Εθνική.

Πρωταθλήτρια του 3ου Ομίλου αναδείχθηκε η Αναγέννηση Καρδίτσας που θα αγωνιστεί στα μπαράζ ανόδου για την ανώτερη κατηγορία (όπως δείχνουν τα πράγματα στην συνενωμένη Super League 2 με Football League) ενώ υποβιβάστηκαν Α.Ο. Σελλάνων, Δίας Δίου, Ερμής Αμυνταίου, Μετέωρα, Οικονόμος Τσαριτσάνης και Μακεδονικός Φούφα. 

Το παιχνίδι που έγινε στο Λιάπειο είχε μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς οι φιλοξενούμενοι «καίγονταν» για την νίκη ενώ η Κοζάνη, έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή από την προηγούμενη αγωνιστική, έπαιξε για την «τιμή των όπλων». 

Πριν την έναρξη του αγώνα οι παίκτες της Κοζάνης ευχήθηκαν περαστικά, φορώντας τα ανάλογα μπλουζάκια, στον συμπαίκτη τους Θοδωρή Σαρηγιαννίδη που έκανε επέμβαση χιαστών την περασμένη εβδομάδα. 

Στο πρώτο μέρος η Κοζάνη είχε την πρωτοβουλία αλλά ο Α.Ο. Σελλάνων ήταν αυτός που είχε τις καλύτερες φάσεις.

Στο 12’ επικίνδυνη συρτή σέντρα του Τσουμάνη, ο Σερσέμης απομάκρυνε σωτήρια πριν η μπάλα φτάσει στον Πρισακάρου που βρισκόταν προ κενής εστίας.

Στο 18’ σουτ του Λιλολάρι με κατεύθυνση την εστία, η μπάλα κόντραρε και απομακρύνθηκε.

Στο 22’ πάσα του Μπίντση στον Τσώτσο, αυτός από πλάγια θέση πρόλαβε την έξοδο του Δεληγιάννη κι έβγαλε την σέντρα αλλά ο Γερεμτές απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ πριν προλάβουν οι Μαυροματίδης και Ιωάννου.

Στο 23’ κόρνερ του Δ. Παπαδόπουλου, βολέ του Σερσέμη από καλή θέση ψηλά άουτ.

Στο 32’ κάθετη πάσα του Μαυροματίδη στον Ιωάννου, ο Δεληγιάννης πρόλαβε τον επιθετικό της Κοζάνης κι έδιωξε τη μπάλα.

Στο 42’ προσπάθεια και σουτ του Γεωργαντζά μπλόκαρε ο Στόϊκος.

Στο 44’ κάθετη πάσα του Γεωργαντζά στον υψηλόσωμο Πρισακάρου, αυτός σε ευνοϊκή θέση καθυστέρησε και κόπηκε κόρνερ από τον Σερσέμη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κοζάνη ανέβασε αισθητά την απόδοση της, πήρε τα ηνία του αγώνα, προηγήθηκε νωρίς στο σκορ και κατάφερε να πάρει την νίκη.

Αντίθετα ο Α.Ο. Σελλάνων δεν έδειξε το πάθος που απαιτούσε η βαθμολογική του θέση και δεν απείλησε σχεδόν καθόλου. 

Στο 47’ ο Δ. Παπαδόπουλος έστρωσε στον Τσώτσο που έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή ψηλά άουτ.

Στο 49’ ο Δ. Παπαδόπουλος πήρε την μπάλα δεξιά στο κέντρο με πλάτη, γύρισε τον αντίπαλο του, έδωσε στον Ιωάννου, αυτός με την μία στον Μπίντση, που από πλάγια θέση έβγαλε την ασσίστ στον Αγγελο Τσώτσο που με πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 1-0, τελειώνοντας σωστά ένα όμορφο ομαδικό γκολ. 

Στο 63’ σουτ του Μαυροματίδη πέρασε άουτ.

Στο70’ σουτ του Τσώτσου πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια των Σελλάνων.

Στο 79’ φάουλ-σέντρα του Τζάνη, ο Πρισακάρου πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους κι έκανε από κοντά την κεφαλιά πάνω από τα δοκάρια, χάνοντας μία σημαντική ευκαιρία.

Στο 82’ απ’ ευθείας φάουλ του Συράκου λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στην τελευταία καλή φάση του αγώνα.

Με την νίκη της αυτή η Κοζάνη τέλειωσε με θετικό τρόπο το πρωτάθλημα.


Η ομάδα έχει ξεκάθαρα ανέβει επίπεδο τόσο στο οργανωτικό, όσο και στο επικοινωνιακό κομμάτι και πλέον ο σχεδιασμός πρέπει να έχει στόχο τον πρωταθλητισμό.

Η Κοζάνη έχει τεράστια δυναμική αλλά και όπως φαίνεται μία σοβαρή διοίκηση που είναι διατεθειμένη να εκμεταλλευτεί αυτήν την δυναμική και να πάει την ομάδα ψηλότερα. 

Το πρώτο στοίχημα κερδήθηκε με την παραμονή στην Γ’ Εθνική μιας ομάδας που δημιουργήθηκε «από το μηδέν» τον περασμένο Μάρτιο.
Τα εύσημα ανήκουν στην νέα διοίκηση Χρήστου Πετρόχειλου / αδελφών Κεντεποζίδη και σε όλο το επιτελείο τους, στους προπονητές Γιώργο Καραγκιολίδη και Γιάννη Κερλίδη, τον γενικό αρχηγό Πητ Τσακιρίδη, στους συνεργάτες της ομάδας τόσο στο αγωνιστικό αλλά και στο επικοινωνιακό κομμάτι, αλλά και βέβαια στους παίκτες που δούλεψαν όλο αυτό το διάστημα και παρουσιάστηκαν όλο και καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι. 

Μετά από πολλά χρόνια τα πράγματα δείχνουν ευοίωνα για τους ερυθρόλευκους και ας ελπίσουμε ότι επιτέλους ήρθε η ώρα να ξυπνήσει ο «κοιμισμένος γίγαντας» της Δυτικής Μακεδονίας.

ΚΟΖΑΝΗ (Γιάννης Κερλίδης): Στόϊκος, Δινοβίτσης (60’ Σβίρος), Αλμασίδης, Σερσέμης, Πιρίτζαους, Μπίντσης (70’ Αλεξίου), Μπακάλης, Τσώτσος, Δ. Παπαδόπουλος (60’ Συράκος), Ιωάννου (75’ Δούμας), Μαυροματίδης (75’ Αντάμης).

Α.Ο. ΣΕΛΛΑΝΩΝ (Γιάννης Μπουρνάκας): Δεληγιάννης, Γερεντές, Τζάνης, Ποτούσογλου, Μπαντής, Λιλολάρι, Αετόπουλος, Γόρδιος (65’ Β. Γραμματικός), Πρισακάρου, Γεωργαντζάς (55’ Τσατσελάρι), Τσουμάνης. 

Διαιτητής: Πολυχρονίου (Καστοριάς).
Βοηθοί: Δημόπουλος (Φλώρινας), Δούμτσης (Φλώρινας).

























Σχόλια