Ασταμάτητο τρένο ο Απόλλων Πτολεμαΐδας, διέλυσε και την Άμιλλα με 42-75

 


Άνοιξε η αυλαία της Τελικής Φάσης του 32ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κορασίδων που διεξάγεται στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γ. Μελισσηνός» στην Καισαριανή.

Ο Απόλλωνας Πτολεμαΐδας επικράτησε με 75-42 της Άμιλλας. Η ομάδα από τη Μακεδονία από την αρχή είχε τον έλεγχο του αγώνα και εξασφάλισε γρήγορα διαφορά στο σκορ φτάνοντας στο 15-38 (18΄30΄΄) και στο +32 με 21-53 (24΄24΄΄). Η Άμιλλα μείωσε σε 34-59 (32΄19΄΄) με τον Απόλλωνα να φτάνει στην τελική επικράτηση με 75-42. 

Δεκάλεπτα: 11-26, 17-38, 30-57, 42-75

Διαιτητές: Δόλγυρας, Τεφτίκης

Άμιλλα (Τσουκαλάς): Μίχαλου 8(2), Μάγκλαρη Ι. 6, Κοκκώνη, Παναγιωτοπούλου 22, Σιάμπου 6.

Απόλλων Πτολεμαΐδας (Παπαδημητρίου): Χωλοπούλου 17, Διπλάρη 11(1), Καρακατσάνη 2, Αμανατίδου 14, Κούκη 2, Σαρβάνη 8, Τσίτσικα, Ζησοπούλου 2, Βλαδίκα 7(1), Αμανατίδου 6, Παπαδοπούλου 6. 

Για την στατιστική του αγώνα πατήστε εδώ

Δηλώσεις

Τσουκαλάς Θεόδωρος (Άμιλλα): «Συγχαρητήρια στην Πτολεμαΐδα, ήταν πολύ καλύτερη από εμάς. Εμείς έχουμε μέσο όρο ηλικίας αρκετά μικρό, μαθαίνουμε από το τουρνουά και παίρνουμε εμπειρίες για το μέλλον. Σαν ομάδα έχουμε μόνο πέντε παίκτριες που ανταποκρίνονται ηλικιακά, τα υπόλοιπα κορίτσια είναι πολύ μικρά. Μαθαίνουμε για να γίνουμε στην πορεία καλύτεροι.

Παναγιωτοπούλου Ζωή (Άμιλλα): Θεωρώ πως ήταν ένας πολύ δυνατός αγώνας. Υπήρχε μεγάλη διαφορά στο επίπεδο των δύο ομάδων. Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Και μόνο που έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο μέσα από πολύ προπόνηση και προσπάθεια είμαι πολύ περήφανη για τις συμπαίκτριές μου και σίγουρα θα προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο και θα πάρουμε και άλλες εμπειρίες.

Παπαδημητρίου Ελένη (Απόλλων Πτολεμαΐδας): Θεωρώ ότι η κλήρωση μας ευνόησε λίγο. Ξεκινήσαμε στην πρεμιέρα με ένα σχετικά εύκολο παιχνίδι, οπότε έδωσα χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες. Αύριο έχουμε ένα πιο δύσκολο παιχνίδι με τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες. Εγώ θέλω όλα τα παιδιά να το χαρούν, να παίξουμε καλό μπάσκετ ανάλογα με τις δυνατότητές μας. Να προσπαθήσουν τα παιδιά μέσα στο γήπεδο και ότι καλύτερο προκύψει.

Χωλοπούλου Βασιλική (Απόλλων Πτολεμαΐδας): Δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά, όμως τρέξαμε. Κάναμε κάποια λάθη κυρίως λόγω του άγχους της πρεμιέρας. Προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε να τρέξουμε τον αντίπαλο, βγάλαμε κάποιους καλούς αιφνιδιασμούς. Δεν ήταν τόσο δύσκολο το παιχνίδι, μπήκαμε όμως στο κλίμα. Αύριο είναι πιο δύσκολο το παιχνίδι με τον Κρόνο. Σήμερα θα ξεκουραστούμε για να πάμε αύριο πιο δυναμικά και να κερδίσουμε

πηγή: maksports. gr


Σχόλια