Σχόλιο για την ανακοίνωση του Εθνικού Βατερού | φωτο - βίντεο

Στο δημόσιο λόγο όλοι μας οφείλουμε να λειτουργούμε στη βάση κανόνων. Γιατί αλλιώς, πολύ απλά, δε θα προκύπτει εξέλιξη, αλλά θα αναλωνόμαστε σε μικρότητες χωρίς χρησιμότητα. 

Επιπλέον οι αθλητικοί δημοσιογράφοι και παράγοντες μοιραζόμαστε το εξής κοινό: προσφέρουμε Υπηρεσίες προς το φίλαθλο κοινό. Σε αυτό απευθυνόμαστε, με αυτό διαλεγόμαστε, αυτό οφείλουμε να έχουμε ως κριτήριο.

Ο πρόλογος αυτός ήταν απαραίτητος για να γίνει κατανοητός ο λόγος που γράφεται το συγκεκριμένο σχόλιο. Αφορμή ήταν ανακοίνωση του Προέδρου του Δ.Σ. του Εθνικό Βατερού, κ. Περτσινίδη. Αυτή η ανακοίνωση απευθύνεται μεν στις Ματιές στα Σπορ, αλλά χωρίς να σταλεί στην ιστοσελίδα! Επιλέγεται δηλαδή η δημοσίευση σε ένα τοπικό μέσο ενημέρωσης ασκώντας κριτική σε ένα άλλο μέσο, το οποίο όμως δε λαμβάνει ποτέ την ανακοίνωση. Αυτό από μόνο του δεν είναι ιδιαίτερα κομψό. Εκθέτει όμως κι άλλο τον αποστολέα της ανακοίνωσης και μόνο που κάνει επιλεκτική δημοσίευση σε κάποιο μέσο αγνοώντας τα υπόλοιπα.

Επί της ουσίας της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι εξυπηρετείται η «μικροπολιτική» κάποιου ενώ την ίδια στιγμή επιβεβαιώνεται η πραγματικότητα των φωτογραφιών! Πώς γίνεται όμως να κατηγορείται η πραγματικότητα; Και πώς γίνεται να κατηγορείται ένα μέσο που αναδεικνύει την πραγματικότητα; Ειδικά ένα μέσο που 13 ολόκληρα χρόνια προσπαθεί να ενημερώσει το κοινό αναδεικνύοντας τα πραγματικά δεδομένα χωρίς να φιλτράρει υπέρ της μιας ή της άλλης σκοπιμότητας; 

Δε θα σχολιάσουμε την ατυχή αναφορά σε βροχές και ζιζάνια, αφού οι ίδιες καιρικές συνθήκες υπάρχουν για όλες τις γηπεδικές εγκαταστάσεις, χωρίς σε άλλες να παρατηρείται αυτή η εικόνα…

Θα σχολιάσουμε όμως ότι ιδιοκτήτης των γηπέδων και υπεύθυνη για τη συντήρησή τους είναι η Δημοτική Αρχή μέσω του Οργανισμού Αθλητισμού και Πολιτισμού. Οι διοικήσεις των ομάδων κάνουν υπέρβαση με το να αγωνιούν να συντηρήσουν τις εγκαταστάσεις κι ας μην έχουν θεσμική ευθύνη. Και η σελίδα πάντα αναγνωρίζει και αναδεικνύει τις υπερπροσπάθειες των Διοικήσεων των ομάδων να διατηρήσουν λειτουργικά τα γήπεδα, χωρίς κάποια ιδιαίτερη συνδρομή εκ μέρους του θεσμικά υποχρεωμένου να το κάνει. Όμως στη δημοσίευση των φωτογραφιών δεν ενοχλήθηκε η Δημοτική Αρχή, που έχει τη θεσμική ευθύνη. Ενοχλήθηκε όμως η Διοίκηση του Εθνικού για λόγους που είναι προφανείς στην κατάληξη της Ανακοίνωσης. Αυτά όμως αφορούν τα εσωτερικά ζητήματα της ομάδας και η σελίδα δεν έχει λόγο για τέτοια ζητήματα.

Η σελίδα κλείνει αυτή τη σύντομη αναφορά επαναλαμβάνοντας ότι στη δύσκολη αυτή μεταβατική περίοδο και μπροστά σε μια αγωνιστική σεζόν με πολλές αβεβαιότητες οφείλουμε όσοι δημοσίως δρούμε να έχουμε ως βασικό κριτήριο το σεβασμό στο φίλαθλο και την υποστήριξη σε όσους αγωνίζονται να κρατήσουν όρθια Σωματεία και υποδομές.     

Εξωθεσμικός 

οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι από σήμερα Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 και από ώρα 14.33 έως 14.36. 











Σχόλια